Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2022 15:14

Σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς καλούν τους αγρότες της περιοχής,

μεθαύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου, στις 7:00 μ.μ., στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά (πλατεία Φιλυρών), σε ευρεία σύσκεψη, ώστε να αποφασιστεί η συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας την Παρασκευή 18 Μαρτίου που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με σκοπό να πιεστεί η Κυβέρνηση και να δώσει άμεσα λύσεις σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη συνεχιζόμενη αλματώδη, όπως υποστηρίζουν, αύξηση του κόστους παραγωγής, να ορίσει κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, ν’ αλλάξει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να δοθούν στους αγρότες αποζημιώσεις που καθυστερούν μήνες τώρα.


Συνέλευση Οικοδόμων Φαρσάλων
...ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευση στην αίθουσα συνελεύσεων στο Εργατικό Κέντρο.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι απολογισμός - προγραμματισμός δράσης, ισολογισμός 2021 - προϋπολογισμός 2022, ψηφίσματα και στη συνέχεια θα γίνει η κοπή πίτας του Συλλόγου.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου, για την ασφάλιση κ.ά.


Ολομέλεια ΔΑΚΕ καθηγητών και βραβεύσεις

Αύριο Κυριακή,θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια μελών και φίλων της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας στο κέντρο «Φρούριο», στις 11 π.μ., στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει εγγραφή νέων μελών, εκλογή της νέας Τοπικής Επιτροπής, βραβεύσεις συνταξιούχων, μία ειδική βράβευση, καθώς και κοπή πίτας.


Οι Λαρισαίοι Μελισσοκόμοι κόβουν πίτα

Εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα διοργανώνει αύριο στις 11 το πρωί ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Λάρισας.

 

 Κάλεσμα της Αντιπολεμικής Κίνησης

ΗΑντιπολεμική Κίνησης Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση-διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 13.00 στην πλατεία Ταχυδρομείου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να μην υπάρξει «καμία συμμετοχή της Ελλάδας στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία».
Σημειώνοντας πως «η Κυβέρνηση της ΝΔ, στέλνει πολεμικό εξοπλισμό στο Κίεβο, κλείνει καθ’ υπόδειξη των Αμερικανών τον εναέριο χώρο του Έβρου, εμπλέκει τον λαό και τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους».

 

Οι Αργιθεάτες εκλέγουν νέα διοίκηση

Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» αύριο Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «Ζιαζιά». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου: «Ο Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» καλεί τα μέλη του την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Ζιαζιά» στη Χαραυγή (όπισθεν Ι.Ν. Αγίας Σοφίας) σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Όποιος επιθυμεί μπορεί και την ίδια μέρα να τακτοποιήσει την ετήσια συνδρομή του. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της μετάδοσης της Covid-19».

 

 Στο επίκεντρο η γυναίκα...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Για θέματα που αφορούν στη Γυναίκα θα μιλήσουν σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. στον Μύλο του Παππά σε εκδήλωση που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας που εκτίθεται εκεί.
Η ψυχολόγος Φανή Μουστάκα, η κοινωνική λειτουργός Ρένα Μουρουγιάννη από το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας και η Κατερίνα Πάσχου, πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) θα μιλήσουν για θέματα που αφορούν τη Γυναίκα.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρούνται οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

 Clawback: Η χαριστική βολή των εργαστηριακών γιατρών

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«Το ληστρικό μέτρο clawback (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής-αρπάζω πίσω) εφαρμόζεται από το 2013 έως και σήμερα σε 2.500 διαγνωστικά εργαστήρια, οδηγώντας τα σε επαγγελματικό αφανισμό, αφού καταγράφουν πλέον όλα ζημιές έως και 70%. Πρόκειται για ένα μέτρο άδικο, αντιπαραγωγικό και καταστροφικό, που επιβάλλεται στον εργαστηριακό τομέα της χώρας μας και πουθενά αλλού στην Ευρώπη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση: «Ο συγκεκριμένος μηχανισμός «προσωρινής ισχύος» θεσμοθετήθηκε σε μια περίοδο που η χώρα μας βρισκόταν σε ακραία δημοσιονομική προσαρμογή, λόγω εκτροχιασμού του χρέους και των ελλειμμάτων, ενώ οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους στηρίζονταν στις υποβολές αυτών, χωρίς να είναι εκκαθαρισμένες οριστικά (όπως γίνεται σήμερα), παραβιάζοντας ταυτόχρονα ευθέως σειρά συνταγματικών διατάξεων και αρχών, ενώ δεν εμφανίζει κανένα απολύτως στοιχείο ανταποδοτικότητας, αποτελεί δε στην πραγματικότητα έναν επιπρόσθετο φόρο. Τα διαγνωστικά εργαστήρια παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκατομμύρια ασφαλισμένους άμεσα, γρήγορα κι αξιόπιστα, με εξειδικευμένους επιστήμονες, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Στηρίζουν με ασφαλιστικές κι εργοδοτικές εισφορές, ΦΠΑ αναλωσίμων και προσλήψεις προσωπικού τόσο την τοπική όσο και την εθνική οικονομία. Ο επαγγελματικός αφανισμός τους λόγω των χρεών τους στον ΕΟΠΥΥ από το clawback θα συμπαρασύρει αυτόματα χιλιάδες νοικοκυριά σε ανεργία και θα αφήσει στην κυριολεξία τους ασφαλισμένους χωρίς παροχή υπηρεσιών, αφού οι κρατικές δομές ήδη λειτουργούν στα όριά τους. Μπροστά στη νέα μεταρρύθμιση της ΠΦΥ, ο κλειστός κι ελλειμματικός προϋπολογισμός της πρέπει επιτέλους να φτάσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα, να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα και να αναπτυχθούν περισσότεροι και αποτελεσματικότεροι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Να σταματήσει η ρητορική της προκλητής ζήτησης και της υπερσυνταγογράφησης, από τη στιγμή που όλα ελέγχονται από την ΗΔΙΚΑ σε πραγματικό χρόνο (realtime). Οι υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης αποτελούν επιτακτική ανάγκη του πληθυσμού. Είναι αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας και όχι των γιατρών παρόχων με ληστρικά κουρέματα για εξετάσεις που έχουν εκτελεστεί.
Τέλος, καθημερινά πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την άμεση εφαρμογή νέου τιμολογίου αμοιβών ανάλογα με την ηλικία των μηχανημάτων. Οι εργαστηριακοί γιατροί ασφαλώς και επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους τα καλύτερα μηχανήματα. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αμείβονται σωστά και να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λπ. Επίσης, τις προδιαγραφές του ιατρικού εξοπλισμού θα πρέπει να καθορίσουν ειδικοί επιστήμονες, όπως η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η Ακτινολογική Εταιρεία και οι Κλαδικές Επιστημονικές Ενώσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

PRAKTIKER ΛΑΡΙΣΑΣ
Δωρεά εργαλείων στη Διοίκηση Των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

H Praktiker Hellas, κάνει πράξη για ακόμα μία φορά, τη δέσμευσή της για συνεισφορά στην τοπική κοινωνία της Λάρισας προχωρώντας σε δωρεά προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης. Συγκεκριμένα, από το Praktiker Λάρισας προσφέρονται εργαλεία κήπου και δάσους, όπως δρεπανομάχαιρα, πριόνια, τσεκούρια δασοκόμου, φτυάρια και τσάπες, για την υποστήριξη του επιχειρησιακού έργου της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας. Πρόκειται για μια δωρεά που έρχεται σε συνέχεια και της πολύτιμης δωρεάς αλυσοπρίονων στην Κεντρική Διαχείριση Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος για διανομή σε όλη τη χώρα, το περασμένο χρονικό διάστημα. Διατηρώντας ακέραιο το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς της, η Praktiker Hellas παραμένει δίπλα στην τοπική κοινωνία, των αναγκών και των ανθρώπων της πόλης, με δράσεις που θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Δεσμεύεται να συνεχίσει απρόσκοπτα να φροντίζει με πράξεις βιωσιμότητας τον τόπο μας.

Praktiker Λάρισας: Λαρίσης Τρικάλων & Φαρσάλων, 415 00, Τηλέφωνο: 211 100 1122

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass