Στη φυλακή οι κλέφτες των χωριών

«ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2022 21:04

Στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση

οδηγήθηκαν τρεις Ρομά από τα Τρίκαλα, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Λάρισα μετά από κλοπές που διέπραξαν την ίδια ημέρα σε τέσσερα διαφορετικά χωριά των Δήμων Κιλελέρ και Τεμπών. Οι τέσσερις συνολικά κλέφτες συνελήφθησαν στον κόμβο της Γυρτώνης έπειτα από καταδίωξη στην εθνική οδό από αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών.  
Με το Τριμελές Β’ Βαθμού Κακουργημάτων Λάρισας να τους κηρύσσει ενόχους επιβάλλοντας κάθειρξη 5 ετών και 2 μηνών, όπως και χρηματική ποινή 600 ευρώ στον 21χρονο κατηγορούμενο, ενώ στους άλλους δύο συγκατηγορούμενους, 36 και 33 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 3 μηνών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις δράστες στις 9 το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου 2020 «ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να εισέλθουν στην οικία» γυναίκας στη Γαλήνη «θεωρώντας ότι η ίδια απουσιάζει και μάλιστα προσπάθησαν να παραβιάσουν την μπαλκονόπορτα με χτυπήματα, ώστε να εισέλθουν εντός της οικίας, προκειμένου να αφαιρέσουν από την κατοχή της ξένα» «πράγματα με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα, πλην δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, όχι με δική τους θέληση, αλλά από εξωτερικά αίτια, καθόσον δεν κατάφεραν να θραύσουν την μπαλκονόπορτα και τελικώς αποχώρησαν».
Στη συνέχεια «εισήλθαν στην οικία» κατοίκου στο Ελευθέριο «αφού παραβίασαν παράθυρο υπνοδωματίου και αφαίρεσαν ένα σίδερο ρούχων». Στη συνέχεια «εισήλθαν στην οικία» γυναίκας στην Όσσα «παραβιάζοντας το παράθυρο του καθιστικού», «και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και βιβλιάρια τραπεζών» της γυναίκας. Η οποία απουσίαζε εκείνη την ημέρα «κάνοντας μεροκάματα στα αμύγδαλα», ενώ την τσάντα που της έκλεψαν τελικά «την πέταξαν σε μια γέφυρα πριν το Συκούριο».
Στη συνέχεια και στο επόμενο χωριό, στο Συκούριο αυτήν τη φορά, οι κλέφτες «εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην αυλή της οικίας» μιας  88χρονης η οποία χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Με το πρόσχημα λοιπόν «πώλησης κουβέρτας» ο 21χρονος την απασχολούσε «ενώ οι λοιποί κατηγορούμενοι επιτηρούσαν τον χώρο, προκειμένου να εισέλθει στην οικία ο τέταρτος εξ αυτών». Κλοπή που δεν ολοκληρώθηκε τελικά, καθώς η 88χρονη αντιλήφθηκε την πρόθεση των κλεφτών και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα οι κλέφτες να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους.
Σε κάποιο από τα προηγούμενα χωριά ωστόσο, είδαν το αυτοκίνητο των δραστών και έτσι ξεκίνησε η αναζήτησή τους από την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς να καταθέτουν για την καταδίωξη στη νέα Εθνική οδό και τη σύλληψή τους στον κόμβο της Γυρτώνης.
Με τους δράστες στην απολογία τους να ζητάνε συγγνώμη για τις πράξεις τους ενώ ένας εξ αυτών θέλοντας να δικαιολογήσει τις κλοπές τόνισε πως «το κάναμε από ανάγκη, δεν είχαμε χρήματα να γυρίσουμε σπίτι μας». Ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως με «προκαθορισμένη μεθοδολογία μέσα από πρόχειρους ρόλους» «αποδείχθηκε η δράση των κατηγορουμένων» και «η οργάνωσή τους» και διευκρινίζοντας πως ο 21χρονος έφερε μαζί του και σιδερογροθιά, πρότεινε την ενοχή τους όπως πρωτόδικα.  
Με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου να ανακοινώνει την ενοχή τους επιβάλλοντας κάθειρξη 5 ετών και 2 μηνών, όπως και χρηματική ποινή 600 ευρώ στον 21χρονο κατηγορούμενο, ενώ στους άλλους δύο συγκατηγορούμενους, 36 και 33 ετών, επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 3 μηνών. Με τους τρεις κλέφτες να οδηγούνται στη φυλακή όπου ήδη κρατείται και ο τέταρτος κατηγορούμενος ο οποίος που παραιτήθηκε της έφεσης και δεν παρέστη προχθές στη δίκη, με αποτέλεσμα να διατηρείται η πρωτόδικη ποινή σε βάρος του, επίσης κάθειρξης 5 ετών.           

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass