Ιεράρχησαν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2022 21:03

Στην ιεράρχηση των θεμάτων του αγροτικού τομέα από πλευράς Περιφερειών,

καθώς και στην αποτύπωση των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προχώρησε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους περιφερειάρχες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς. Παρουσιάστηκαν, επίσης, προτάσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.
Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις πρώτες δράσεις και λύσεις που έχουν προωθηθεί από την πολιτική ηγεσία, καθώς και για τις άμεσες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί. Συζητήθηκε πληθώρα θεμάτων, με κύρια αυτά της λειτουργίας των ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ, των ληξιπρόθεσμων χρεών, το κόστος παραγωγής, τα ενεργειακά και η χρήση φωτοβολταϊκών, τα βοσκοτόπια, τα αρδευτικά έργα, συστήματα ελέγχου της αγοράς, χρηματοδοτικά εργαλεία και η χρήση τους από τις Περιφέρειες, η αγροτική εκπαίδευση και αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για επίλυση επί μέρους ζητημάτων. Επίσης υπήρξε εκατέρωθεν δέσμευση για τακτική επαφή σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο καθώς και για προγραμματισμό επισκέψεων για την επί τόπου εξεύρεση λύσεων και εκμετάλλευση των αναπτυξιακών προοπτικών του πρωτογενή τομέα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην τοποθέτησή του ζήτησε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και να είναι ακόμα μεγαλύτερη -σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα- η εκχώρηση των δράσεων από το ΥΠΑΑΤ στις Περιφέρειες. Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε ότι «μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα ανακοινωθούν οι σχετικές δεσμεύσεις-εκχωρήσεις».
Ακόμη ο κ. Αγοραστός μετέφερε το αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου για παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων κατοχής ζώων, ενόψει των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Ακόμη τόνισε την έλλειψη γεωτεχνικού προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ζητώντας τη στελέχωσή τους μέσω των διαδικασιών που θα προκηρύξει το Υπουργείο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα αρδευτικά έργα και στην αναγκαιότητα το ΥΠΑΑΤ να δημοπρατήσει λιμνοδεξαμενές κι άλλα αρδευτικά έργα, μέσω του ΠΑΑ, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, ο κ. Αγοραστός ζήτησε τη σύνταξη ενιαίων τευχών δημοπράτησης για όλη την Ελλάδα, στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, διότι με το σημερινό καθεστώς υπάρχουν στρεβλώσεις, ανισότητες και κίνδυνος καθυστέρησης των σχεδίων, λόγω υποβολής ενστάσεων.                    

Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass