Αμεση καταγραφή των επικίνδυνων οικοδομών

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΕ ΣΕ 17 ΔΗΜΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2022 15:03

Πρόταση - προτροπή σε όλους τους Δήμους της περιοχής ευθύνης του,

των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, για την άμεση έναρξη της διαδικασίας καταγραφής των επικίνδυνων οικοδομών διαβίβασε το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, μετά το τραγικό συμβάν με θύμα τον 22χρονο φοιτητή από πτώση τοιχίου σε κεντρικό σημείο στη Λάρισα.
Σε σχετική επιστολή προς τους 17 Δήμους της περιοχής, προτείνεται η άμεση κινητοποίηση, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία καταγραφής των επικίνδυνων οικοδομών στους Δήμους, η κατηγοριοποίησή τους βάσει του βαθμού επικινδυνότητας, καθώς και η λήψη άμεσων μέτρων για την άρση της. Επιπλέον, με την εν λόγω επιστολή, το ΤΕΕ - Κ&ΔΘ γνωστοποίησε στους ανωτέρω Δήμους τη δυνατότητα και την ετοιμότητά του ως φορέας να συνδράμει σε αυτό το σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών, θέτοντας στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων εξειδικευμένους επιστήμονες - μέλη του. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ - Κ&ΔΘ είχε σπεύσει να συνδράμει αντίστοιχα με 170 μέλη του και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν πέρυσι την περιοχή.
Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτήν, ο πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Παπαγεωργίου ανακοίνωσε τα εξής: «Ως ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη μας για τον τόσο ξαφνικό και άδικο χαμό ενός νέου παιδιού. Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα και ως κοινωνία και Πολιτεία, οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ ξανά. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες δόμησης των Δήμων, οφείλουν να φροντίζουν για τη σχολαστική εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που ορίζει όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για τον εντοπισμό την καταγραφή και την αντιμετώπιση περιπτώσεων επικίνδυνων οικοδομών. Ως επιστημονικός φορέας, έχουμε ήδη ορίσει, ως οφείλουμε, εκπροσώπους μας στην 3μελή Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών και στην 7μελή Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων κτιρίων και -βεβαίως- είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στο έργο αυτό με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε τα κτίρια των πόλεών μας να είναι ασφαλή και να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά ανθρώπινες ζωές. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας μας, με την οποία προτείνουμε στους Δήμους της περιοχής μας να αναλάβουν άμεσα δράση και ευελπιστούμε θα την αποδεχθούν και θα κινητοποιήσουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες τους».

 

 

Συζήτηση για τα ετοιμόρροπα και επικίνδυνα ιδιόκτητα κτίσματα

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συζήτηση για τα προβλήματα με τα ετοιμόρροπα και επικίνδυνα ιδιόκτητα κτίσματα στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 7 μ.μ.
Επίσης την ίδια συνεδρίαση θα απασχολήσει το θέμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου θα προταθεί έκδοση σχετικού ψηφίσματος, καθώς και θέματα όπως καθορισμός θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών Ι.Ε.Κ. ΟΑΕΔ στον Δήμο Λαρισαίων, η συγκρότηση επιτροπής για την εκκαθάριση παλαιών αρχείων, η έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στο σχέδιο Local EU Charter: EU Charter on Fundamental Rights closer to citizens του Προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV), τροποποιήσεις ρυμοτομικού σχεδίου κ.ά.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass