Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2022 14:00

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (στην οδό Καλλισθένους και Θεοφράστου) με επερωτήσεις από την αντιπολίτευση και θέμα της ημερήσιας διάταξης.


Αναλυτικότερα οι επερωτήσεις: Του περιφερειακού συμβούλου κ. Χάιδου Ιωάννη από τη «Θεσσαλία στην Καρδιά μας» σχετικά με το Ινστιτούτο Αρωματικών Φυτών στα Τρίκαλα και για την επαναλειτουργία του Σπηλαίου Θεόπετρας Δήμου Μετεώρων, των συμβούλων κ. Γκαραλιάκου Ζήση και κ. Τσιαπλέ Αναστάσιου της «Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.ΣΥ.)» για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα στη Δ.Ε. Ποταμιάς Ελασσόνας και συνολικά της ΛΑ.ΣΥ. για τη μη ασφαλτόστρωση εδώ και χρόνια των χωματόδρομων Βραγκιανά, Ρόγκια-όρια με Ν. Ευρυτανίας και Αργύρι-Γέφυρα Αυλακίου - όρια Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην ορεινή Αργιθέα.
Όσον αφορά τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριαρχούν οι εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Μειωμένα στα 203 τα κρούσματα κορονοϊού
Το σημερινό πρόγραμμα των rapid tests

Μειωμένα, όπως αναμένονταν, ήταν χθες Κυριακή τα κρούσματα κορονοϊού (203) που εντοπίστηκαν στη Λάρισα το τελευταίο 24ωρο, σε σχέση με το Σάββατο (269), ενώ πανελλαδικά καταγράφηκαν 8.214 κρούσματα και 63 νέοι θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 417.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι στην Π.Ε. Λάρισας και στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, μπροστά στο Δημαρχείο, σε συνολικό αριθμό 544 δειγμάτων καταγράφηκαν 60 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 27 γυναίκες και 33 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.RAPID TESTS
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Λάρισα για σήμερα Δευτέρα έχει ως εξής:
8:00-15:30: Κεντρική πλατεία Λάρισας, μπροστά στο Δημαρχείο.
8:00-18:00: Πλατεία ΟΣΕ.
8:00-15:30: Μύλος του Παππά.
8:00-15:30: Στέκι Νέας Πολιτείας/Θεοδωρακοπούλου και Καΐρη.
8:00-15:30: Εμπορικό Κέντρο Γαία/Νεάπολη.
8:00-15:30: Γ’ ΚΑΠΗ/Ηρ. Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου.
8:00-12:00: Τύρναβος/είσοδος Δημαρχείου.
13:00-15:30: Αμπελώνας ΚΑΠΗ.
9:00-12:00: Κέντρο Υγείας Ελασσόνας.

 

Συνάντηση  για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων
Στον Δήμο Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο εκπόνησης του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ), πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Φαρσάλων.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών και μέλη της ομάδας έργου της αναδόχου εταιρείας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τόσο θέματα που αφορούν τα στάδια εκπόνησης του σχεδίου, όσο και τις μεθοδολογίες που εφαρμόζονται. Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στη διαμόρφωση των σεναρίων χωροθέτησης των σταθμών φόρτισης, όπου η Δημοτική Αρχή έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις ενώ διατυπώθηκαν και κάποιες πρώτες προτάσεις. Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο της διαβούλευσης και ο Δήμος ευελπιστεί στην ενεργή συμμετοχή πολιτών και φορέων της τοπικής κοινωνίας για την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

 

Σήμερα η καταβολή επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Σήμερα Δευτέρα, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, θα καταβληθούν τα επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, θα καταβληθούν συνολικά 179.6 εκατ. ευρώ σε 759.971 δικαιούχους. Ειδικότερα, θα καταβληθούν το επίδομα στέγασης, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα αναπηρικά επιδόματα, η Στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα ομογενών, η σύνταξη ανασφ. υπερηλίκων (ν. 1296/1982), το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης υπερήλικων, τα έξοδα κηδείας, το επίδομα γέννησης, το επίδομα ορεινών μειονεκτικών, το επίδομα για τα «Κόκκινα δάνεια», το βοήθημα προστατευόμενων τέκνων θανόντων σε φυσικές καταστροφές, το επίδομα από το πρόγραμμα επιδότησης πρώτης κατοικίας και το επίδομα αναδοχής.

 

Πέθανε ο Κ. Βιλανάκης σε ηλικία 67 ετών

Σε ηλικία 67 ετών απεβίωσε χθες ο Κώστας Κυρ. Βιλανάκης.
Ο Κώστας Βιλανάκης τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό, αλλά χθες έχασε τελικά τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

 

Χειμερινό ωράριο στην αγορά

Η αγορά της Λάρισας θα επιστρέψει στο κανονικό χειμερινό ωράριο λειτουργίας της από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, καθώς καταργείται η υποχρεωτική έναρξη λειτουργίας του λιανεμπορίου στις 10.00.
Το προτεινόμενο χειμερινό ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας είναι το εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ: 08.00-14.00 και 17.00-21.00
ΤΡΙΤΗ: 08.00-14.00
ΤΕΤΑΡΤΗ: 08.00-14.00 και 17.00-21.00
ΠΕΜΠΤΗ: 08.00-14.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08.00-14.00 και 17.00-21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 08.30-14.30.

 

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά στον Αγιο Αχίλλιο

Μεθαύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου θα γιορταστεί η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου ως εξής: Αύριο Τρίτη 1 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός.
Μεθαύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου θα τελεστεί από τις 7.30 π.μ. ο Όρθρος και η πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα διαβαστούν τα κόλλυβα του Αγίου. Στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση του Αγίου Νικολάου και το Μικρό Απόδειπνο. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα εκτεθεί προς προσκύνηση από τους πιστούς τμήμα του λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Πλανά, καθώς και η ιερά του εικόνα.

 

Σήμερα η πρόσκληση συμμετοχής για την DETROP

Λήγει σήμερα η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή μελών του Επιμελητηρίου Λάρισας στη φετινή έκθεση DETROP. Σημειώνεται πως το ΕΒΕΛ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης των εξαγωγών των τοπικών επιχειρήσεων, πρόκειται να συμμετάσχει στη φετινή διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας «DETROP BOUTIQUE».
Η έκθεση που θα διεξαχθεί από τις 2-4 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και για την οποία θα υπάρχει επιδότηση συμμετοχής των μελών κατά 66%, απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σούπερ μάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, καθώς και σε καταστήματα ντελικατέσεν, οργανικών προϊόντων και φούρνους. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων προϋποθέτει τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του φορέα έως και σήμερα 28/2/2022.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass