«Ο πόλεμος είναι συνέχεια της ιμπεριαλιστικής ειρήνης»

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2022 15:50

Την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, καταγγέλλει το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με αφορμή τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία.


Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η καπιταλιστική Ρωσική Ομοσπονδία μετά την αναγνώριση των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που έχουν αποσχιστεί από την Ουκρανία το 2014, προχώρησε σε ιμπεριαλιστική πολεμική δράση στην Ουκρανία. Ανεξάρτητα από τα όποια προσχήματα χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές, είναι κλιμάκωση στο πλαίσιο της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με τη Ρωσία. Συνδέεται με την επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία, που στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και τις φασιστικές ομάδες της Ουκρανίας και που εδώ και χρόνια προωθούν τις θέσεις τους.
Ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου, δυστυχώς είναι υπαρκτός και μπορεί να εμπλέξει και άλλες χώρες. Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι ο πόλεμος είναι η συνέχεια της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα, τα όπλα. Και για μια φορά ακόμα, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών καταλήγει σε πολεμική σύγκρουση συμπαρασύροντας τους λαούς στα δεινά του πολέμου.
Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, παράρτημα Λάρισας καταδικάζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους τους όπως γίνεται, τώρα, στην Ουκρανία. Καταγγέλλουμε την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της Ελλάδας.
Καλούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης, μαζί με τη νεολαία μας και όλο τον ελληνικό λαό να αντιδράσουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι μπορούν να είναι μόνο οι λαοί, που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού.
-Απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία και να επιστρέψουν όσοι Έλληνες φαντάροι συμμετέχουν σε τέτοιες αποστολές.
-Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.
-Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
-Να δυναμώσουμε την πάλη μας για τη μοναδική εναλλακτική λύση που υπάρχει που βρίσκεται στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με τον λαό στον σοσιαλισμό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass