Στις κάλπες οι έφεδροι αξιωματικοί

ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ Α.Π.Ο.Ε.Α.

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2022 15:47

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή 27 Φεβρουαρίου οι έφεδροι αξιωματικοί της Λάρισας για την εκλογή εννέα (9) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας, καθώς και των εκλεκτόρων για την ανάδειξη του

Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.).
Υποψήφιοι για την εκλογή εννέα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας είναι οι:
1) Αγγέλης Κωνσταντίνος του Στεφάνου.
2) Βλάχος Γεώργιος του Θωμά.
3) Γκουλιώνης Γεώργιος του Προκοπίου.
4) Κακαρδάκος Θεόδωρος του Ευαγγέλου.
5) Καρατάσιος Δημήτριος του Αποστόλου.
6) Κατσανάκης Δημήτριος του Αποστόλου.
7) Κεκελέκης Νικόλαος του Γεωργίου.
8) Κουτσιαφτίκης Γεώργιος του Δημητρίου.
9) Κουφοδήμος Νικόλαος του Αθανασίου.
10) Μέρας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου.
11) Νουλάς Δημήτριος του Κωνσταντίνου.
12) Σπανός Βασίλειος του Κωνσταντίνου.
13) Φωκάς Μιχαήλ του Ιωάννη.
14) Χαλκιάς Ευάγγελος του Γεωργίου.
15) Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος του Ελευθερίου.
Για την εκλογή των εκλεκτόρων για την ανάδειξη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.) υποψήφιοι είναι οι:
1) Γκουλιώνης Γεώργιος του Προκοπίου.
2) Μέρας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου.
3) Φωκάς Μιχαήλ του Ιωάννη.
Ως χώρος των αρχαιρεσιών ορίζεται η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, που βρίσκεται στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επί των οδών Θεοφράστου και Καλλισθένους 27 στην πόλη της Λάρισας.
Δικαίωμα συμμετοχής - εκλέγειν έχουν όλα τα εγγεγραμμένα και ταμειακώς τακτοποιημένα (των ετών 2021 και 2022) μέλη του Συνδέσμου μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Όσοι/-ες προσέρχονται να ψηφίσουν θα πρέπει να τηρούν τους υποχρεωτικούς υγειονομικούς κανόνες κατά της Covid-19, που θα ισχύουν τη χρονική εκείνη περίοδο για τους κλειστούς χώρους.

 

Ο Σύνδεσμος των Εφέδρων Αξιωματικών στη νέα εποχή
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 50 ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Ο Σύνδεσμός μας πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να προχωρήσει με ευθύνη όλων συλλογικά και του καθενός προσωπικά με την ψήφο του» υποστηρίζουν 50 έφεδροι αξιωματικοί με ανοιχτή επιστολή τους ενόψει των αυριανών εκλογών στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.
Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους: «Οι εκλογές της 27ης Φεβρουαρίου 2022, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πολύπλευρης κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μας φέρνει μπροστά σε έναν ακόμα προβληματισμό για την πορεία του Συνδέσμου μας για την επόμενη τριετία.
Δυστυχώς οι επιδημιολογικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να συγκληθεί Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, όπου οι συνάδελφοι έφεδροι θα μπορούσαν να πληροφορηθούν και να διαπιστώσουν την πορεία του Συνδέσμου και τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία. Μια πορεία που χαρακτηρίστηκε από πλήρη απραξία, αφού δεν έχει να επιδείξει καμία απολύτως αξιόλογη δράση για την εκπλήρωση των σκοπών του Συνδέσμου.
Οδικός μας χάρτης, αν και αποτελεί αυτονόητο, είναι η ισχύουσα νομοθεσία με τον Νόμο 3648/2008, ο οποίος με σαφήνεια ορίζει τις συντεταγμένες - σκοπούς μέσα στις οποίες θα κινηθούμε. Συγκεκριμένα στο Κεφάλαιο Γ, άρθρο 19, ορίζει ότι Σκοπός των Ενώσεων Εφέδρων σε Εφεδρεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεπώς και του δικού μας Συνδέσμου, είναι:
α. Η ενημέρωση των Εφέδρων σε Εφεδρεία Αξιωματικών που απολύονται από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) επί των τεχνολογικών εξελίξεων που οφείλονται στην εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και ηγεσίας.
β. Η βελτίωση της ετοιμότητας των εφεδρικών δυνάμεων της Χώρας για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς επίσης και προβλημάτων που ανακύπτουν σε περίπτωση επιστράτευσης και πολεμικής κινητοποίησης.
γ. Η ανάπτυξη δραστηριότητας για την προώθηση του εθελοντισμού.
δ. Η ανάπτυξη ευρείας πολιτιστικής δραστηριότητας για την προώθηση του εφεδρικού πνεύματος.
ε. Η καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των εκτός των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων Εφέδρων Αξιωματικών και η επιδίωξη της ηθικής και πνευματικής εξύψωσής τους.
στ. Η διατήρηση της επαφής τους με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η προσήλωσή μας στους συγκεκριμένους σκοπούς και επιδιώξεις είναι ΚΑΘΑΡΗ, ΔΥΝΑΤΗ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. Κάθε άλλη σκέψη από οπουδήποτε και αν προέρχεται εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά να είναι καταδικαστέες.
Τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας κατά κοινή ομολογία δεν δραστηριοποιήθηκε για να εκπληρώσει τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του, όπως απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.
Ενημερώθηκαν οι έφεδροι αξιωματικοί για τις τεχνολογικές εξελίξεις που οφείλονται στην εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και ηγεσίας ή μήπως καταβλήθηκαν προσπάθειες για τη βελτίωση της ετοιμότητας των εφεδρικών δυνάμεων της Χώρας για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και δεν το πληροφορηθήκαμε; Αναλήφθηκαν κάποιες πρωτοβουλίες για την προώθηση του εφεδρικού πνεύματος ή μήπως αναπτύχθηκαν κάποιες δραστηριότητες για την προώθηση του εθελοντισμού; Δυστυχώς σε όλα τα ερωτήματα οι απαντήσεις είναι αρνητικές, με αποτέλεσμα η θέση του έφεδρου αξιωματικού να μην είναι κατανοητή και ως εκ τούτου να επιδεινώνεται συνεχώς στην τοπική κοινωνία. Νέοι άνθρωποι με πίστη και αφοσίωση στις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας μας, αλλά και στην αποστολή των εφέδρων αξιωματικών, με όρεξη για προσφορά πιστεύουμε ότι ο ΣΕΑΝ Λάρισας πρέπει να καταστεί ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της συνεχιζόμενης εσωστρέφειας.
Με την ανανέωση όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά κυρίως σε αντιλήψεις και πρακτικές, μπορούμε και θέλουμε να συμβάλουμε καθοριστικά με έργα και δράσεις που θα αυξήσουν το κοινωνικό αποτύπωμα του Συνδέσμου μας.
Βασική μας ΕΠΙΔΙΩΞΗ μέσα από ένα φιλόδοξο ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ είναι η ένταξη του Συνδέσμου στο Μητρώο της ΓΓΠΠ και η σύσταση ομάδας, η οποία θα επιχειρεί σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.
Επιπλέον περιλαμβάνει:
* Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης με πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου θα προσφέρεται για συζητήσεις, διαλέξεις και παρουσιάσεις θεμάτων εθνικού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος.
* Συνεργασία με Φορείς και εθελοντικά σωματεία του Νομού για τη διοργάνωση δράσεων, όπως εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε πρώτες βοήθειες μάχης, ΚΑΡΠΑ κ.ά.
* Διοργάνωση δράσεων στους Δήμους του Νομού Λάρισας.
* Συνεργασία με την 1η Στρατιά για τη διοργάνωση: σεμιναρίων, ημερίδων, επισκέψεων σε στρατόπεδα και σχηματισμούς.
* Διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών
* Καθιέρωση μίας Γενικής Συνέλευσης ανά έτος!
Σε μια εποχή που τα αμυντικά δόγματα και συστήματα αλλάζουν διεθνώς ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών εξελίξεων τα μέλη του ΣΕΑΝ Λάρισας οφείλουν να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις, να διατηρούν την επαφή τους με τις Ένοπλες Δυνάμεις και να προωθούν το εφεδρικό πνεύμα εκπληρώνοντας την αποστολή τους σε καιρό ειρήνης.
Το δίλημμα στις εκλογές της 27ης Φεβρουαρίου είναι ξεκάθαρο: Θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και θα προχωρήσουμε ή θα παραμείνουμε προσκολλημένοι στο χθες περιοριζόμενοι σε εθιμοτυπίες.
Η απάντησή μας είναι εξίσου καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: Ο Σύνδεσμός μας πρέπει να προσαρμοστεί και να προχωρήσει με ευθύνη ΟΛΩΝ συλλογικά και του ΚΑΘΕΝΟΣ προσωπικά με την ψήφο του. Δική μας δέσμευση είναι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μεθοδικά και με διαφάνεια για να κατατάξουμε τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας στη θέση που του αξίζει» καταλήγει η ανοιχτή επιστολή, την οποία υπογράφουν οι:
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΚΑΡΔΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΕΚΕΛΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΦΩΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΧΑΛΚΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΟΛΕΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΣΗΣ, ΒΕΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΚΑΤΖΟΥΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΑΛΑΜΠΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΕΡΕΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΑΛΦΟΥΝΤΖΟΣ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΛΦΟΥΝΤΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΛΦΟΥΝΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΡΑΤΟΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΣΤΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΒΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΛΑΝΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΜΠΡΙΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΤΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΡΛΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΛΥΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΡΙΖΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΟΥΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΙΜΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΣΤΑΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΦΥΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΑΤΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΦΩΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΨΑΡΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass