«Σωματεία και δίκτυα εργατικής αλληλεγγύης»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ»

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2022 15:45

Ζητώντας «κλαδικά σωματεία και σωματεία βάσης παντού» και λέγοντας «όχι άλλοι νεκροί εργάτες για τα κέρδη των αφεντικών» και να καταργηθεί ο Νόμος Χατζηδάκη, μέλη της «Κατάληψης Ντουγρού» πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας, στην

Κεντρική πλατεία Λάρισας.
«Με αφορμή άλλο έναν θάνατο εργάτη εν ώρα δουλειάς» από την «Κατάληψη» σημειώνεται πως «ζούμε σε μία εποχή μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης. Οι κατώτερες κοινωνικές τάξεις προσπαθούμε να επιβιώσουμε, όπως μπορούμε απέναντι, σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όλο και πιο αγχωτική.
Τα μόνα μέσα επιβίωσής μας είναι τα χέρια και το μυαλό μας, που δίνουν την ικανότητα να εργαστούμε και να κερδίσουμε τα προς το ζην. Όμως τα αναγκαία αγαθά είναι σήμερα πανάκριβα σε σχέση με τους μισθούς, έτσι δεν μας αφήνουν περιθώρια χρόνου και επιλογών. Η ανάγκη, λοιπόν, για την αυτοσυντήρηση γίνατε εκβιασμός, τα αφεντικά (μικρά, μεγάλα) πατάνε πάνω σε αυτό και μας εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν. Όσα άτομα αντέχουμε και είμαστε υπάκουα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε (μέχρι να μας απολύσουν), όσα πάλι δεν αντέχουμε ή αντιδρούμε απολυόμαστε».
«Παρ’ όλη τη γενική απογοήτευση και παραίτηση οι συλλογικοί αγώνες προσφέρουν μέσα αντίδρασης και διεκδίκησης, ας παραδειγματιστούμε από τους αγώνες του σήμερα, ας προσπαθήσουμε να στηρίξουμε κάθε αδιαμεσολάβητο αγώνα» καταλήγει η «Κατάληψη», τονίζοντας επίσης την ανάγκη «να φτιάξουμε τα δικά μας σωματεία και τα δικά μας δίκτυα εργατικής αλληλεγγύης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass