«Απαραίτητη η ενίσχυση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με ανθρώπινο δυναμικό»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2022 16:01

Συνάντηση με εκπροσώπους της Αγωνιστικής Συμπαράταξης του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, είχε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη,

σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις μεγάλες προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί.
Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν οι: κ. Μάρκου Χρήστος, κ. Αγγέλης Νίκος, κ. Μπενέκης Ζήσης, κ. Μότσιου Αίγλη, κ. Τάνας Παναγιώτης και κ. Τσαλέρας Γεώργιος.
Οι εκπρόσωποι ευχήθηκαν στην Ευαγγελία Λιακούλη επιτυχία στα νέα της καθήκοντα ως Γραμματέα της Κ.Ο. και ζήτησαν την πολύτιμη στήριξή της σε εργασιακά θέματα που τους απασχολούν, αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία της στην αυτοδιοίκηση.
Στο επίκεντρο της συζήτησης, οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τη Γραμματέα της Κ.Ο. για την υποστελέχωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γεγονός που προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο έργο τους, καθώς μεγάλος αριθμός υπαλλήλων έχει συνταξιοδοτηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Παράλληλα, ανέφεραν και άλλα θέματα που τους απασχολούν όπως ο εξοπλισμός των μηχανημάτων και ο στόλος των αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δυσχεραίνοντας σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε τα εξής:
«Η υποστελέχωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως και συνολικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναδείχθηκε ιδιαίτερα το δύσκολο διάστημα της πανδημικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αγόγγυστα, από την πρώτη στιγμή, «έβαλαν πλάτη» προκειμένου να καλύψουν το σύνολο των αναγκών που έχουν προκύψει, θέτοντας τον εαυτό τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Προσωπικά στέκομαι στο πλευρό τους, αξιοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτω και ως Τομεάρχης Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την ανάδειξη και επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και όλης της επικράτειας. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην εποχή της γρήγορης αντιμετώπισης των καθημερινών αναγκών των πολιτών, ούτε να οργανώσουμε ένα σύγχρονο κράτος, χωρίς επάρκεια σε ανθρώπινους πόρους. Ο πιο κοντινός θεσμός στους πολίτες είναι η αυτοδιοίκηση και θα έπρεπε να υπάρχει εθνικό σχέδιο και σύγχρονο όραμα, για μια πολυεπίπεδη διακυβέρνηση με υψηλούς στόχους και αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς, η αυτοδιοίκηση έχει καταντήσει το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, που την θέλει εξαρτημένη και υποτελή, χωρίς πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς. Αυτό αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε. Κι ο αγώνας αυτός, για εμάς που φέραμε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς και καθιερώσαμε την αιρετή αυτοδιοίκηση, είναι αγώνας διαρκής και αδιαπραγμάτευτος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass