Στις κάλπες για να λάβει τέλος η συντηρητική διακυβέρνηση

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2022 15:00

«Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μεγαλώνει η πεποίθηση στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια ανοιχτή πληγή. Είναι, λοιπόν, άμεση η ανάγκη, αυτή η επίπονη περίοδος της συντηρητικής διακυβέρνησης να λάβει τέλος, με τη σφραγίδα και την εντολή του ελληνικού λαού στις κάλπες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική δήλωσή του στην «Ε», στο περιθώριο της προχθεσινής του επίσκεψης στη Λάρισα.


Ο κ. Τσίπρας, τόσο από τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια όσο και από του αγρότες στην πλατεία της Αγιάς, ενημερώθηκε για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου για να δηλώσει στην «Ε» πως «οι αγρότες πληρώνουν και αυτοί ακριβά το μάρμαρο των επιλογών του κ. Μητσοτάκη που έχει επιλέξει να κυβερνά προς όφελος των φίλων και των χορηγών του και εις βάρος της κοινωνίας. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη όποιος δεν ανήκει στους χορηγούς του Μαξίμου ή δεν μετέχει στο πάρτι εκατομμυρίων για την ανασύσταση του γαλάζιου κομματικού κράτους, είναι αόρατος για την εξουσία».
Επίσης, προσθέτει πως «είναι επομένως απολύτως λογικό, οι αγρότες σήμερα να διεκδικούν στον δρόμο τα δίκια τους. Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που αφενός τους αφήνει στο έλεος της ακρίβειας και αφετέρου υλοποίησε τη χειρότερη και πιο αδιαφανή πληρωμή άμεσων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που έχει γίνει ποτέ έως τώρα».
«Η φροντίδα της Κυβέρνησης για τα ζητήματα που τους απειλούν, αρχίζει και τελειώνει στο επικοινωνιακό πεδίο, σε μια μόνιμη προσπάθεια εξαπάτησης που ουδεμία σχέση έχει με την αποτελεσματική παρέμβαση και επίλυση των προβλημάτων» τονίζει ο κ. Τσίπρας για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, να συγκροτήσουμε μια έντιμη, αξιόπιστη και αποτελεσματική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα ακούει, θα σέβεται και θα τιμά τον μόχθο κάθε πολίτη αυτής της χώρας».
Αναλυτικά στη δήλωσή του στην «Ε», ο κ. Τσίπρας σημειώνει τα εξής: «Μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια υπό το καθεστώς της πανδημίας και των συνεπειών της σε όλα τα επίπεδα, η ελληνική κοινωνία και η οικονομία θα έπρεπε σήμερα να βρίσκονταν ήδη σε φάση επούλωσης των πληγών και να εργαζόταν για την ανάκαμψη.  Αυτό όμως θα προϋπέθετε ότι η χώρα διαθέτει μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια και την προοπτική για την επόμενη μέρα. Αντιθέτως, η Ελλάδα έχει σήμερα μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει στα πάντα και συνεχίζει κάθε μέρα να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής, θα έπρεπε σήμερα να είναι στο επίκεντρο ενός επεξεργασμένου σχεδίου ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο αγροτικός κόσμος έχει μείνει απροστάτευτος απέναντι στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει σχεδόν όλους τους συντελεστές παραγωγής: τις πρώτες ύλες (λιπάσματα, σπόροι, φάρμακα, ζωοτροφές) και το κόστος ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα).
Οι αγρότες πληρώνουν και αυτοί ακριβά το μάρμαρο των επιλογών του κ. Μητσοτάκη που έχει επιλέξει να κυβερνά προς όφελος των φίλων και των χορηγών του και εις βάρος της κοινωνίας.
Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη όποιος δεν ανήκει στους χορηγούς του Μαξίμου ή δεν μετέχει στο πάρτι εκατομμυρίων για την ανασύσταση του γαλάζιου κομματικού κράτους, είναι αόρατος για την εξουσία.
Εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, έμποροι, βιοτέχνες, αγρότες, όλοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απολύτως μη βιώσιμη προοπτική για τα εισοδήματα, τις επιχειρήσεις, το βιος τους.
Η φροντίδα της Κυβέρνησης για τα ζητήματα που τους απειλούν, αρχίζει και τελειώνει στο επικοινωνιακό πεδίο, σε μια μόνιμη προσπάθεια εξαπάτησης που ουδεμία σχέση έχει με την αποτελεσματική παρέμβαση και επίλυση των προβλημάτων. Ο αγροτικός κόσμος το βίωσε πρόσφατα, με τα παντελώς άστοχα, αποσπασματικά και πολύ κατώτερα των περιστάσεων μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Είναι επομένως απολύτως λογικό, οι αγρότες σήμερα να διεκδικούν στον δρόμο τα δίκια τους. Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που αφενός τους αφήνει στο έλεος της ακρίβειας και αφετέρου υλοποίησε τη χειρότερη και πιο αδιαφανή πληρωμή άμεσων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που έχει γίνει ποτέ έως τώρα.
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μεγαλώνει η πεποίθηση στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια ανοιχτή πληγή. Είναι, λοιπόν, άμεση η ανάγκη, αυτή η επίπονη περίοδος της συντηρητικής διακυβέρνησης να λάβει τέλος, με τη σφραγίδα και την εντολή του ελληνικού λαού στις κάλπες.
Η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα ένα επεξεργασμένο και αξιόπιστο σχέδιο για να επιστρέψει στη χώρα η ασφάλεια στο σήμερα και η προοπτική για το αύριο της ελληνικής παραγωγής. Οι συνθήκες σήμερα και αυτές που διαμορφώνονται για τα επόμενα χρόνια, στο έδαφος της κλιματικής κρίσης, δεν μας επιτρέπουν άλλο χάσιμο χρόνου και πολύτιμων πόρων. Όσο το καθεστώς Μητσοτάκη και οι παρατρεχάμενοί του ζουν ζωή χαρισάμενη, η χώρα χάνει τεράστιες δυνατότητες να ανατάξει την εγχώρια παραγωγή της και να σταθεί στον διεθνή ανταγωνισμό. Εμείς, είμαστε έτοιμοι με σχέδιο και όραμα, μαζί με τον κόσμο της παραγωγής σε όλα τα επίπεδα, να στήσουμε ξανά την Ελλάδα στα πόδια της. Ορθώνοντας θεσμικό φραγμό στην επέλαση της ακρίβειας. Ενισχύοντας το πραγματικό εισόδημα κάθε νοικοκυριού. Αίροντας τις ανισότητες ανάμεσα στις πόλεις και την ύπαιθρο που έχει αφεθεί στην τύχη της. Βάζοντας τις βάσεις για την παραγωγή νέου πλούτου, μέσα από την ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής.
Περάσαμε δύσκολα. Η ελληνική κοινωνία όμως είναι δυνατή. Η εργατικότητα, το πείσμα και η αυταπάρνηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων εγγυάται ότι αυτή η συλλογική μιζέρια, στην οποία καταδικάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μια ολόκληρη χώρα, μπορεί και πρέπει σύντομα να αποτελέσει παρελθόν. Η επόμενη κυβέρνηση του τόπου, έχει το χρέος να λυτρώσει και να ανακουφίσει έναν λαό που δοκιμάστηκε. Γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, να συγκροτήσουμε μια έντιμη, αξιόπιστη και αποτελεσματική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα ακούει, θα σέβεται και θα τιμά τον μόχθο κάθε πολίτη αυτής της χώρας» καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass