Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2022 8:10

Εκδήλωση της νεοσύστατης Κίνησης Αγροτών


Την πρώτη της πανθεσσαλική ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιηθεί η νεοσύστατη Προοδευτική Κίνηση Αγροτών (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ και ώρα 1 μετά το μεσημέρι. Στην εκδήλωση, η 17μελής Συντονιστική Ομάδα Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης, καθώς και τον προγραμματισμό δράσης το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα αναπτυχθεί και διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων. Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος όσες και όσοι ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με ενεργό συμμετοχή στα αγροτικά δρώμενα του τόπου και θέλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Αιμοδοσία από την ΕΜΛ Φιλιππούπολης
Εθελοντική αιμοδοσία από τις 9 ως τη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωάν. Κράγια» που βρίσκεται στην οδό Χατζημιχάλη 62 στη Φιλιππούπολη.

Προσωρινά κλειστή η πλατφόρμα e-Παράβολο
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι λόγω εργασιών αναβάθμισης η πλατφόρμα e-Παράβολο δεν θα είναι διαθέσιμη αύριο Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου από τις 19:00 και έως τις 21:00.

Σε λειτουργία το γραφείο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας
Aπό την 3η Δημοτική Κοινότητα γνωστοποιήθηκε πως το γραφείο της, για τις συνοικίες Αγίου Κωνσταντίνου - Αγίου Γεωργίου - Λαχανόκηποι - Νέα Σμύρνη - Κουλούρι, που στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, λειτουργεί καθημερινά για την εξυπηρέτηση των πολιτών για θέματα της συνοικίας τους. Ώρες κοινού: 8 π.μ. - 2μ.μ. (Τηλ. επικοινωνίας 2410-285.563 με υπεύθυνη γραφείου την κα Βασιλική Αναστασίου).

Επίκεινται προσλήψεις 1.000 Οπλιτών
Tην πρόσληψη 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2022 προβλέπει κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με την οποία καθορίσθηκε ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις για το τρέχον έτος. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ώρα 9:56:13 π.μ.) προβλέπει την πρόσληψη το τρέχον έτος: 600 ΟΒΑ για τον Στρατό Ξηράς, 200 ΟΒΑ για το Πολεμικό Ναυτικό και 200 ΟΒΑ για την Πολεμική Αεροπορία.

Αιμοδοσία σήμερα στα Μύρα
Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Μύρων «Βενιζέλος Ριζιώτης» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για τα μέλη του και τους κατοίκους του χωριού, σήμερα Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην πλατεία του χωριού.

Πρόσκληση για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς
Καλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2022 Β’/ΕΣΣΟ, από 8 έως 11 και 14 Μαρτίου 2022, ενώ από 1 έως 4 Μαρτίου 2022 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας:
- Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1999 έως και 2023 (έτη γέννησης 1978 έως και 2002), από όλους τους νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2021 έως 1 Ιανουαρίου 2022.
- Οι στρατεύσιμοι που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2022 έως 28 Φεβρουαρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες ή στον διαδικτυακό τόπο www.stratologia.gr, μέσω του οποίου, οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να εκτυπώσουν το Σημείωμα Κατάταξης, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass