Σχεδιάζουν «κάθοδο» στην Αθήνα οι αγρότες

ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2022 19:05

Σοβαρό πλέον φαντάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει «κάθοδος» των αγροτών στην Αθήνα με στόχο να εκθέσουν τα αιτήματά τους για επιβίωση μέσω ενός πανελλαδικού συλλαλητηρίου.

Αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από τις συνεχόμενες συζητήσεις που καταγράφηκαν χθες βράδυ στο μπλόκο της Νίκαιας. Εκεί που οι αγρότες διανύουν ήδη τη 17η ημέρα τους στον δρόμο και έχουν δει τρεις αρχηγούς κομμάτων να περνούν από εκεί (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο της Νίκαιας, Ελληνική Λύση), αλλά και εκπροσώπους (ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25), όμως δεν έχουν δει κάποιον από την Κυβέρνηση. Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας ζητούν εδώ και πολλές μέρες απάντηση για το αν θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση. Αυτό τους κάνει να σκέφτονται πως πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν δράση με άλλον τρόπο και έτσι ο δρόμος για την Αθήνα φαντάζει πιθανός, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη.
Στο μεταξύ, στο πλευρό των αιτημάτων των αγροτών της Θεσσαλίας, αλλά κι όλης της Ελλάδας στέκεται ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια», κ. Αθανάσιος Ακρίβος.
Ο κ. Ακρίβος με τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσων, στοχευμένων παρεμβάσεων για τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, που βιώνει μία τρομακτικά δύσκολη συγκυρία. Η αύξηση της τιμής της ενέργειας έχει δημιουργήσει ένα τσουνάμι, το οποίο επηρεάζει πάρα πολύ το κόστος παραγωγής.
Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι βιοπαλαιστές αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους, για να μείνουν στον τόπο τους και η παράταξή μας βρίσκεται στο πλευρό τους, καθώς τα αιτήματά τους είναι απολύτως δίκαια. Με την ενεργειακή κρίση και τις ευρύτερες συνέπειές της έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής, κι έτσι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, αφού ένα τσουβάλι λίπασμα από 17 ευρώ έφτασε τα 40 ευρώ, το πετρέλαιο από 1,10 ευρώ το λίτρο έφτασε το 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ και το ρεύμα είχε αυξηθεί δραματικά. Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που έχουν για να μην τους πετάξουν έξω από τα χωράφια και τις καλλιέργειες».
Ακόμα επισήμανε τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων των αγροτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass