«Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό»

ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ - ΓΕΣ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 8:30

Στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ -ΓΕΣ νομού Λάρισας καλώντας μάλιστα τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στην πύλη του 303 ΠΕΒ στις 10 σήμερα το πρωί.


Η στάση εργασίας (από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11 π.μ.) γίνεται με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης, σε μια περίοδο «με τις τιμές βασικών αγαθών να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και, τις τιμές των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας να καλπάζουν», να προχωρήσει «σε περικοπές και απεντάξεις από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζομένους, έχοντας ως όπλο το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής, το οποίο δημοσιεύθηκε μετά από πολυετείς αναβολές, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της Κυβέρνησης».
Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «σε ό,τι αφορά το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχετικό πόρισμα, σε ορισμένες ειδικότητες από τους σημερινούς δικαιούχους καταργείται εντελώς το επίδομα, ενώ σε πολλούς άλλους περικόπτεται, καθώς υποβιβάζονται σε κατώτερη κατηγορία, μειώνοντας τα εισοδήματα των συναδέλφων έως 20 %.
Την ίδια στιγμή δηλαδή που υπογράφονται συμβάσεις για Bellh@ra, Rafale και υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, η Κυβέρνηση δρομολογεί τη μείωση των ήδη πενιχρών εισοδημάτων του προσωπικού που θα συντηρεί και θα διατηρεί αξιόμαχα τα νέα αποκτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το πόρισμα της Επιτροπής, βασίζεται σε βιβλιογραφία και όχι στις πραγματικές συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς, ενώ δεν έχει ληφθεί υπόψη καμία μελέτη επαγγελματικού κινδύνου.
Φτάνουν πια τα παιχνίδια εις βάρος του διαχρονικά αδικημένου Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας. Δεν διαπραγματευόμαστε το επίδομα» σημειώνεται από τον Σύλλογο, ο οποίος αναφέρει το διεκδικητικό πλαίσιο καλώντας μεταξύ άλλων την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ «να πάρει την τύχη του ανθυγιεινού στα χέρια της, να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το πόρισμα της Επιτροπής και να συμβάλλει θετικά για τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος θανάτου σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass