«Μάχη» για την κατανομή αξιωμάτων στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Η ΔΑΚΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 15:24
Οι καθηγητές ψήφισαν πριν μια εβδομάδα, αλλά η συνήθης δυστοκία στη συγκρότηση  Προεδρείου δεν λείπει και από αυτήν την εκλογική διαδικασία (φωτ. αρχείου) Οι καθηγητές ψήφισαν πριν μια εβδομάδα, αλλά η συνήθης δυστοκία στη συγκρότηση Προεδρείου δεν λείπει και από αυτήν την εκλογική διαδικασία (φωτ. αρχείου)

Τις δικές τους προτάσεις για το πώς θα πρέπει να γίνει η κατανομή των αξιωμάτων στην ΕΛΜΕ Λάρισας κατέθεσαν η ΔΑΚΕ και οι Παρεμβάσεις, μετά και την άκαρπη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. την περασμένη Τετάρτη. Η ΔΑΚΕ που ήρθε πρώτη στις εκλογές της 9ης Φεβρουαρίου

με ποσοστό 45% και 4 έδρες στο Συμβούλιο, ζητά να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία της κάλπης και να συγκροτηθεί αναλογικό Προεδρείο. Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
 «Λαμβάνοντας υπόψη το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών για Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας στις 9 Φεβρουαρίου 2022, την ισχυρή εντολή των συναδέλφων/ισσών, τη δύναμη των Παρατάξεων όπως προέκυψε και σεβόμενοι απόλυτα την εκλογική ετυμηγορία, προτείνουμε συγκρότηση Προεδρείου στις κύριες θέσεις του Δ.Σ. ως εξής:
-Για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ, τη ΔΑΚΕ με τον συναγωνιστή μας Θανάση Φούντα (45% 4 έδρες).
-Για τη θέση του αντιπροέδρου τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις (24,25% 2 έδρες).
-Για τη θέση του γραμματέα τις ΣΥΝΕΚ (15,95% 2 έδρες).
-Για τη θέση του ταμία την ΑΣΕ (8,72 % 1 έδρα).
Η συγκρότηση Προεδρείου είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη από την ετυμηγορία της κάλπης. Στην προαναφερόμενη κρυστάλλινη και δημοκρατική πρόταση της ΔΑΚΕ, οι Παρεμβάσεις απάντησαν ψηφίζοντας τον εαυτό τους για τη θέση του προέδρου και οι ΣΥΝΕΚ με την ΑΣΕ προβάλλοντας αστεία επιχειρήματα για να μην ψηφίσουν ανάλογα με τη δύναμη των Παρατάξεων, έδωσαν λευκή ψήφο, με αποτέλεσμα τη μη συγκρότηση Προεδρείου. Δηλώνουμε ότι από εδώ και στο εξής, εφόσον συνεχίσουν να ακολουθούν την ίδια επιπόλαια, αντιδημοκρατική και στείρα τακτική, τους καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για οτιδήποτε τυχόν αρνητικό προκύψει και θα έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση του Σωματείου και την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του. Ας ελπίσουμε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα επικρατήσει λογική, σύνεση και σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως επιτάσσουν οι συνθήκες και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Σωματείου».
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Από την πλευρά τους οι Παρεμβάσεις που πήραν 2 έδρες, αύξησαν το ποσοστό τους στις εκλογές, προτείνουν για πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, καθώς είναι το πρόσωπο που ήρθε πρώτος σε ψήφους από όλες τις παρατάξεις. Μάλιστα κατέθεσαν προγραμματική πρόταση αγώνα και συντονισμού, με βάση την οποία ζητούν να γίνει και η συγκρότηση του Δ.Σ.
Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλος ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ακραία αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης. Η καταλήστευση του εισοδήματός μας με το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης και τις αυξήσεις «φωτιά» σε ρεύμα και θέρμανση, οι διαλυμένες κοινωνικές υπηρεσίες, οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι καθηλωμένοι μισθοί, βυθίζουν όλους σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Η Κυβέρνηση βάζει πλάτη στην ασύδοτη κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού, ενώ μοιράζει ψίχουλα που δεν καλύπτουν ούτε τα στοιχειώδη. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση αναδεικνύεται η ανάγκη τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, όλοι οι κοινωνικοί φορείς να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Η αναγκαιότητα του κοινού αγώνα και της κοινής δράσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ο αγώνας αυτός πρέπει να υπερβεί τα όρια που θέτουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν αρκούν οι αποσπασματικές ενέργειες, πολύ περισσότερο οι κινήσεις διαμαρτυρίας, αλλά απαιτείται αποφασιστικός αγώνας διαρκείας, με αιτήματα που καλύπτουν τις ανάγκες. Η συγκυρία απαιτεί δυναμικό απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων και όλου του λαού και όχι συνδικαλιστικές περιοδείες της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που βαφτίζονται αγώνες. Το πρόγραμμα αυτό προφανώς δεν μπορεί να υπηρετηθεί και να υλοποιηθεί από εκπροσώπους της κυβερνητικής ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Έχουμε ως κλάδος πικρή εμπειρία από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που δεν μπορούμε να μην την πάρουμε υπόψη μας. Στο πλαίσιο αυτό η πρότασή μας για τον πρόεδρο του Δ.Σ. του σωματείου είναι Παπαδόπουλος, τον οποίο μάλιστα οι συνάδελφοι με την ψήφο τους έβγαλαν πρώτο ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass