«Σκληραίνει» το αγροτικό μπλόκο της Ελασσόνας

ΧΘΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΛΕΙΣΤΗ Η Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΚΟΖΑΝΗΣ -ΣΗΜΕΡΑ, ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ -ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ «ΑΥΧΕΝΑ» ΤΗΣ ΜΕΛΟΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2022 15:00

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Κλιμακώνει τον αγώνα του και «σκληραίνει» τη στάση του το μπλόκο αγροτών - κτηνοτρόφων

της Ελασσόνας, υλοποιώντας και προγραμματίζοντας νέες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Ήδη, για 13 μέρες μεγάλος αριθμός τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων έχει «στρατοπεδεύσει» στον παραποτάμιο δρόμο του Ελασσονίτη ποταμού, ενώ χθες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα τρακτέρ τους, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής μπλόκου Ελασσόνας, προχώρησαν σε κλείσιμο μίας ώρας της οδού Λάρισας - Κοζάνης, που διέρχεται μέσα από την Ελασσόνα, στη διασταύρωση μπροστά από το Δημαρχείο Ελασσόνας.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της χθεσινής γενικής συνέλευσης, ανάλογη κινητοποίηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο, με νέο κλείσιμο του δρόμου για μία και πλέον ώρες. Ακόμη, όπως αποφασίστηκε χθες, προγραμματίζεται συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών - κτηνοτρόφων με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, προκειμένου με τη Δημοτική Αρχή να συζητηθούν καίρια ζητήματα που τους απασχολούν.
Τέλος, στη γενική συνέλευση, αποφασίστηκε και νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας, το ερχόμενο Σάββατο στη 1 το μεσημέρι, στον «αυχένα» της Μελούνας (Εθνική οδός Λάρισας - Κοζάνης), σε συνεννόηση με τους αγρότες του μπλόκου του Τυρνάβου. Όπως προγραμματίζεται, θα πραγματοποιηθεί κλείσιμο του δρόμου και διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι θα χύσουν ποσότητα γάλακτος.
Ενδεικτική της κατάστασης που διαμορφώνεται στο μπλόκο της Ελασσόνας είναι η σύντομη τοποθέτηση του προέδρου του Αγροτοκτηνοτρόφικού Συλλόγου Ολύμπου Στέλιου Καραμούλα, που απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους αγρότες:
«Έχουμε μπει στην πιο δύσκολη καμπή του αγώνα μας. Αυτό σήμερα είναι η αρχή της κλιμάκωσης του αγώνα μας.
Είμαστε σε επαφή με το μπλόκο του Τυρνάβου, για να προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερους πολύωρους αποκλεισμούς. Πρέπει να δώσουμε τις συστάσεις μας στην Κυβέρνηση να πούμε ποιοι είμαστε. Εδώ είμαστε όλοι επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Δεν υπάρχει κανένας επαγγελματίας διαδηλωτής. Το δηλώνουμε αυτό κάθετα, οριζόντια και το φωνάζουμε σε όλους τους τόνους. Ασφαλώς και δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα, όμως υπήρχαν 42 εκατ. ευρώ... 11 από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή η κλιμάκωση του αγώνα είναι γνήσια έκφραση της λαϊκής οργής. Είναι γνήσια έκφραση των συζητήσεων που όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε στην κοινωνία και στα καφενεία. Εκφράζεται οργανωμένα, μαζικά, με συγκεκριμένα αιτήματα, κοστολογημένα αιτήματα που πατάν σε πραγματική βάση και που μπορούν να ικανοποιηθούν.
Μπαίνουμε σε καινούργια φάση, που πρέπει να είναι δυναμική. Θα πρέπει να έχουμε σαφή και σωστό προγραμματισμό. Θεωρώ πως είναι εριστικό, ενώ δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα, δεν υπάρχουν λεφτά, μόλις χθες ψηφίστηκαν 6 δισ. ευρώ να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αγοραστούν καινούργια εξοπλιστικά.
Σε αυτήν τη φάση, όπως γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους αντιπροσώπους του κράτους, βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους, να έλθουν στα μπλόκα μας να συζητήσουμε στη βάση των αιτημάτων μας. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα τους προπηλακίσουμε, θα τους διώξουμε. Ξέρουμε. Έχει δείξει τα σημάδια του το αγροτικό κίνημα, και να περιφρουρεί και να σέβεται τον συνομιλητή του και να θέτει τα αιτήματά του σε μελετημένη βάση, σε βάση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αυτό που ζητάμε και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, είναι να μείνουμε στις δουλειές μας, να συνεχίσουμε να έχουμε όνειρα, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να συνεχίσουμε να έχουμε φιλοδοξίες και όνειρα για τα παιδιά μας. Αυτό ζητάμε, αυτή είναι η γνήσια λαϊκή αγανάκτηση...».
Τη χθεσινή γενική συνέλευση των αγροτών συντόνιζε ο δημοτικός σύμβουλος - αγροτοσυνδικαλιστής - πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Σαρανταπόρου Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία του αντιδημάρχου Ελασσόνας Θανάση Καλιακούδα και του δημοτικού συμβούλου Δημ. Αβρανά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass