Εκκίνηση από ΔΕΥΑΛ για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στο κέντρο της Λάρισας

-ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ * ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ * ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΔΟ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2022 21:00

Η ΔΕΥΑΛ έβαλε το πρώτο τρυπάνι, ξεκινώντας έτσι τις εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών 23ης Οκτωβρίου, Νικηταρά, Κύπρου και 28ης Οκτωβρίου, καθώς και ανακατασκευής μέρους των παραπάνω οδών.


Συγκεκριμένα, ξεκίνησε έργα στο δίκτυό της, επί της οδού 23ης Οκτωβρίου, στη συμβολή της με την οδό Λάμπρου Κατσώνη, (στο ύψος του ξενοδοχείου «Διόνυσος») τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι και την αρχή της οδού, ενώ εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν ως και τις 22 Φεβρουαρίου.
Πρόθεση της ΔΕΥΑΛ είναι να συνεχίσει αμέσως μετά, χωρίς καθυστέρηση, εργασίες επί της οδού Κύπρου και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη συμβολή των τεσσάρων οδών μέχρι και τη συμβολή της Κύπρου με την οδό Αλεξ. Παναγούλη, όπου και κλείνει τον κύκλο της, για να πάρει ακολούθως τη σκυτάλη ο εργολάβος που θα κατασκευάσει το μεγάλο έργο του κυκλικού κόμβου.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Σαββοργινάκη, εκτιμάται ότι όλες οι παραπάνω εργασίες θα ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα και κατά την εξέλιξή τους δεν θα γίνει σε καμία από τις οδούς, αποκλεισμός κυκλοφορίας οχημάτων.
Θα υπάρχει ρεύμα κίνησης μεν, αλλά απαιτεί την προσοχή των οδηγών, καθώς θα μειωθεί το πλάτος των δρόμων αντίστοιχα, λόγω των περιορισμών των εργασιών των συνεργείων της επιχείρησης.
Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ
Μετά τη ΔΕΥΑΛ, ξεκινούν εργασίες της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει το κυρίως έργο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το σύνολο του έργου που περιλαμβάνει δύο φάσεις, θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός χρόνου από την έναρξή του. Η πρώτη φάση εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το ερχόμενο φθινόπωρο (2022).
Σε όλη τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης φάσης δεν θα υπάρξει ολικός αποκλεισμός κίνησης των οχημάτων σε καμία από τις παραπάνω οδούς, αν και εκ των πραγμάτων, αυτή θα γίνεται με δυσκολία και απαιτεί επίσης την προσοχή και την κατανόηση των πολιτών. Ειδικότερα έχει προβλεφθεί ο μερικός αποκλεισμός τμημάτων ανάλογα με την εξέλιξη των έργων, έτσι ώστε να εξυπηρετείται και η κυκλοφορία των οχημάτων.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, οι δύο φάσεις του έργου είναι οι εξής:
-Η πρώτη αφορά την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Κύπρου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου και 28ης Οκτωβρίου. Επίσης, στην ίδια φάση θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής της οδού Ογλ από Νικηταρά ως 31ης Αυγούστου, στην οδό Αμαλίας και στο τμήμα της οδού Βενιζέλου από Αμαλίας έως Ολύμπου.
-Η δεύτερη φάση αφορά στην ανακατασκευή της οδού Νικηταρά και της Αυξεντίου.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
ΦΩΤ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΜΠΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass