«Ο εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών απαιτεί ριζικές τομές εδώ και τώρα»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2022 15:12

«Θα συμφωνήσουμε όλοι, μέσα σε αυτήν την αίθουσα, ότι ο ΕΦΚΑ είναι ο Οργανισμός

με τον οποίο συναλλάσσεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας. Πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες, συμπολίτες μας έχουν συναλλαγές με τον ΕΦΚΑ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Δυστυχώς όμως είναι και ο οργανισμός με τα περισσότερα προβλήματα.
Τα παράπονα των πολιτών από τις συναλλαγές με τον ΕΦΚΑ σχετικά με τον χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων και από τη γενική επαφή με τον οργανισμό είναι πολλά και φθάνουν καθημερινά στα γραφεία μας. Στον Συνήγορο του Πολίτη το 48% των παραπόνων αφορά συντάξεις και συναλλαγές με τον ΕΦKA. Για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα, η αποτελεσματικότητα και ο τρόπος που παρέχει υπηρεσίες ο ΕΦΚΑ πρέπει να προσελκύσουμε στελέχη ικανά, που έχουν εμπειρία στον χώρο της διοίκησης και μπορούν να δώσουν αποτελέσματα, το συντομότερο δυνατόν. Να τα προσελκύσουμε με όρους αγοράς». Τα παραπάνω σημείωσε μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση», η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. «Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στραφούμε στον ιδιωτικό τομέα για την προσέλκυσή τους αυτό θα κάνουμε. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους προσελκύσουμε με όρους αγοράς θα το κάνουμε. Το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε με επιτυχία στο Κτηματολόγιο και θα εφαρμοστεί κι εδώ! Ο εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών που παρουσιάζουν διαχρονικά προβλήματα απαιτεί ριζικές τομές, εδώ και τώρα. Ας μην κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Όλα αυτά έπρεπε ήδη να έχουνε ξεκινήσει χθες!», σημείωσε χαρακτηριστικά η Λαρισαία βουλευτής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass