Το ΚΚΕ Θεσσαλίας στο πλευρό των αγροτών

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2022 15:25

Σε χωριά αλλά και πόλεις των θεσσαλικών νομών βρέθηκαν κλιμάκια αποτελούμενα από στελέχη της κεντρικής επιτροπής, της επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ μαζί με τον βουλευτή Γ. Λαμπρούλη, με σκοπό να ενδυναμωθεί η στήριξη και η αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών και να συζητηθούν οι θέσεις του κόμματος για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους. Ακολούθως η αντιπροσωπεία βρέθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση του ΚΚΕ. Στις περιοδείες μοιράστηκε η ανακοίνωση της επιτροπής περιοχής του ΚΚΕ και η επίκαιρη ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Τα στελέχη του ΚΚΕ, ανέδειξαν πως το κόμμα, με τις παρεμβάσεις του όλα αυτά τα χρόνια, με Επερωτήσεις, ανακοινώσεις και κυρίως με την παρέμβασή του στο κίνημα, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, στηρίζει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών. Σε αυτήν τη βάση τονίστηκε πως, η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ενίσχυσή του μπορούν να διαμορφώσουν δυναμική υπέρ τους. Μέσα από τις συζητήσεις, εκφράστηκε η αγωνία των αγροτών για τα οξυμένα προβλήματα, με πιο έντονο, αυτό του αυξημένου κόστους παραγωγής. Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε πως οι αυξήσεις στην Ενέργεια, αφορούν και τα νοικοκυριά τους, με τους λογαριασμούς των τελευταίων μηνών, να βάζουν όλο και πιο σφιχτά τη θηλιά των χρεών στον λαιμό τους.
Τα στελέχη του ΚΚΕ, τόνισαν πως για τα προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες, την ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που έχουν για πυξίδα τους τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ. Στις συζητήσεις με τους αγρότες στα χωριά, αναδείχτηκε η ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας, καθώς η πείρα των προηγούμενων χρόνων, δείχνει ότι μόνο έτσι μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και όχι οι λογικές της αναμονής και των "λύσεων από τα πάνω", μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές. Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν πως μια διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, με τους εργαζόμενους και τον λαό να κάνουν κουμάντο, να έχουν αυτοί στα χέρια τους την εξουσία, μπορεί να συμβάλλει στην ικανοποίηση των λαϊκών - κοινωνικών αναγκών.
Αλλά και μέσα στις πόλεις, σε λαϊκές αγορές και χώρους δουλειάς όπου έγιναν εξορμήσεις, τα κλιμάκια του ΚΚΕ, κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό, να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, τονίζοντας πως, ο αντίπαλος αγροτών, εργατών και υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων είναι κοινός: οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, που για τα δικά τους κέρδη, η ζωή των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών είναι γεμάτη ανασφάλεια, αγωνία για το μέλλον, με εισοδήματα που δεν φτάνουν για τα βασικά, με δουλειά από ήλιο σε ήλιο, εντατικοποίηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass