«Μονόδρομος οι διακλαδικές επιχειρήσεις στη νέα εποχή»

ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΝΕΟΣ Α/ΓΕΑ ΘΕΜ. ΜΠΟΥΡΟΛΙΑΣ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΑΤΑ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2022 16:35

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) από τον πτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη στον αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι.
Εμφανώς συγκινημένος, ο πτέραρχος Γ. Μπλιούμης υπογράμμισε ότι «είμαστε συνεχώς μπροστά από τα γεγονότα με πρόβλεψη και πνεύμα ομάδας και συνεργασίας», ενώ επισήμανε ότι «αντιμετωπίσαμε όλες τις προκλήσεις και εντάσεις με αποφασιστικότητα, εγρήγορση, συνεχείς ασκήσεις και συνεργασίες με τους συμμάχους μας, με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και καθημερινές απογειώσεις των αεροσκαφών επιφυλακής υπερασπιζόμενοι την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας». Ευχαρίστησε τέλος τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο για τη βοήθειά του «για την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας κατανοώντας πλήρως τη σημασία της αεροπορικής ισχύος στις επιχειρήσεις και στην αποτροπή».


Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς τόνισε, στην ημερήσια διαταγή του, ότι αναλαμβάνει «με συγκίνηση και περηφάνεια την ηγεσία τη Πολεμικής Αεροπορίας». «Ζούμε», είπε, «σε ένα γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον που θεωρείται από τα πιο ευαίσθητα και ασταθή παγκοσμίως, σε μια περιοχή που φλέγεται από εμφύλιους».
«Συντελείται», συνέχισε, «η μεγαλύτερη βίαιη μετακίνηση πληθυσμού στην ιστορία της ανθρωπότητας με τεράστιες ανακατατάξεις, επαπειλούμενες αλλαγές συνόρων, κράτη που καταρρέουν», αλλά και αυτοκρατορίες του παρελθόντος «που προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ενεργειακά τους όνειρα παραβιάζουν απροκάλυπτα κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου».
«Η πατρίδα μας», επισήμανε, «παρουσιάζεται διεθνώς ως όαση σταθερότητας, ειρήνης και νομιμότητας. Ως αξιόπιστος σύμμαχος και εποικοδομητικός συνεργάτης, εγκρατής, αλλά συνάμα αποφασιστική και αποφασισμένη, έτοιμη και ικανή να αποτρέψει κάθε επιβουλή από οπουδήποτε και αν προέρχεται».
Η Πολεμική Αεροπορία, με την έλευση των Rafale, την αναβάθμιση των F-16 σε Viper και τη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, μπαίνει, όπως τόνισε ο νέος αρχηγός ΓΕΑ «σε μια νέα εποχή όπου οι διακλαδικές επιχειρήσεις θα αποτελούν μονόδρομο».
«Και σε αυτό το κάλεσμα», συμπλήρωσε, «πρέπει να είμαστε παρόντες και προετοιμασμένοι να αφομοιώσουμε την τεχνολογία της επόμενης γενιάς εκτινάσσοντας την Αεροπορία μας στο κλειστό κλαμπ της αεροπορικής ελίτ του σύγχρονου κόσμου εξασφαλίζοντας τη δύναμη της αποτροπής αλλά και ενισχύοντας τη συμβολή στην εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής».
«Το έργο που έχει παραχθεί είναι σημαντικό, αναβαθμίζει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας και σε μέσα, αλλά και σε προσωπικό. Αυτός ήταν ο διπλός άξονας στον οποίο κινηθήκαμε, να καλύψουμε με ρυθμούς πολύ εντατικούς, τις ανάγκες, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό» τόνισε τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό. Για να υπογραμμίσει «η ημέρα είναι κάπως περίεργη διότι ταυτόχρονα και λυπάμαι, και χαίρομαι. Λυπάμαι που αποχωρεί ο πτέραρχος Γιώργος Μπλιούμης από το αξίωμα του αρχηγού του ΓΕΑ και παράλληλα χαίρομαι που αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς το αξίωμα του αρχηγού ΓΕΑ».
Στην τελετή, προεξήρχε ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως σεβ. Αθηναγόρας και ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμος, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκ. Χαρδαλιάς, ο γεν. γραμματέας του ΥΕΘΑ Αντ. Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Αρχηγοί του ΓΕΣ, του ΓΕΝ, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, ο νέος ΑΤΑ Γιώργος Φασούλας, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, διατελέσαντες επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ.
Να σημειωθεί τέλος ότι η τελετή αλλαγής φρουράς στην ηγεσία του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass