Αγγ. Βαγενά «Προσωρινές οι δίμηνες συμβάσεις, αλλιώς πρέπει να κινηθούμε»

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2014 16:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:04

 

«Συμφωνούμε στα 2μηνα σήμερα για το μόνο λόγο ότι μέσα σ αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η λειτουργία των παιδικών σταθμών  και με τη βασική προϋπόθεση ότι σε καμία περίπτωση εμείς δεν πρέπει να εναρμονιστούμε στη λογική της κυβερνητικής πολιτικής».

Αυτό υποστηρίζει η δημοτική σύμβουλος της «Συμπαράταξης» Αγγέλα Βαγενά, με αφορμή την προχθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την στελέχωση των Παιδικών Σταθμών και την πλήρωση κενών θέσεων.

Σύμφωνα με την κ. Βαγενά «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντίθετα μας συνδέει η καθημερινή αγωνία για τα προβλήματα των συμπολιτών μας και των εργαζομένων. Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για μας, την ίδια ώρα που σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους επιζητούσαμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας σε θέματα εργασιακών σχέσεων, να συζητάμε σήμερα για δίμηνα. Λέμε ναι, συμφωνούμε στα 2μηνα σήμερα για το μόνο λόγο ότι μέσα σ αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η λειτουργία των παιδικών σταθμών  και με τη βασική προϋπόθεση ότι: σε καμία περίπτωση εμείς δεν πρέπει να εναρμονιστούμε στη λογική της κυβερνητικής πολιτικής με μια παθητική στάση, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Αντίθετα βήμα βήμα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αντίδρασης και να κάνουμε μια ουσιαστική προσπάθεια προετοιμασίας, ώστε να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων και να διεκδικήσουμε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω των συνεπειών της κρίσης.

Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, ώστε να υπάρχει μια συνέπεια στα λόγια μας προ των εκλογών και να είμαστε εντάξει στη  συνείδηση τη δικιά μας και των συμπολιτών μας. Να μην απογοητεύσουμε τους εργαζόμενους αφήνοντας τους απροστάτευτους απέναντι στην κρίση και τις επιθέσεις της κυβέρνησης. Αλλά να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση, να προχωρήσει στην ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, προχωρώντας σε άλλες λύσεις. Το θέμα αυτό είναι μέρος της συνολικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της αναίρεσης των κατακτήσεων τους και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε  ούτε «κυβερνητικοί εκφραστές», ούτε τα «καλά παιδιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass