Λαρισινά προξενιά στην εποχή του... Tinder

ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ, ΟΙ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ, Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΘΕΡΕΣ - Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ, ΑΝΤΑ ΜΑΡΚΟΥΛΗ, ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΠΩΣ ΠΟΡΕΥΤΕΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2022 21:05

Του Κώστα Γκιάστα

Ενας 39χρονος εμφανίσιμος, αεροπόρος, ευκατάστατος, με αγάπη για τον αθλητισμό, ζητά κοπέλα για σοβαρή γνωριμία.
Την ίδια ώρα μια 36χρονη δημόσια υπάλληλος με ωραίο χιούμορ, καλλιεργημένη και με ύψος 1.69, ψάχνει κύριο που να αγαπάει τα ταξίδια και το διάβασμα.
Ξεπερασμένη τακτική για αναζήτηση συντρόφου, θα σκεφτεί κάποιο νεαρό άτομο που πλέον μπαίνει στο διαδίκτυο, φτιάχνει ένα προφίλ σε μία από τις πολλές εφαρμογές και «σκρολάροντας» με τον αντίχειρά του στέλνει καρδούλες σε όσες και όσους του «γυαλίσουν το μάτι». Τόσο απλά, ενώ περιμένει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά...


«Σαφώς και πρόκειται για δύο κόσμους διαφορετικούς, αλλά το γραφείο συνοικεσίων παρέχει την ασφάλεια ενός διαμεσολαβητή. Στο διαδίκτυο ο καθένας και η καθεμία μπορεί να παρουσιάζεται όπως θέλει. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν θέλουν να χάνουν τον χρόνο τους».
Η Άντα Μαρκούλη εργαζόταν στον χώρο των συνοικεσίων και γνωριμιών πολλά χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πριν πάρει την απόφαση να κάνει κάτι στην πόλη της. Τα τελευταία 17 χρόνια διατηρεί ένα γραφείο με το όνομα «Λυδία» και προσπαθεί να κάνει κάτι που φαντάζει απλό, όμως είναι πολύπλοκο.
«Το ταίριασμα ανθρώπων είναι δύσκολο. Οι άνθρωποι έρχονται σ’ εμάς και έχοντας τη λίστα των ενδιαφερόντων τους σχηματίζουμε ένα προφίλ. Με βάση αυτό και με γνώμονα την εμπειρία μας κάνουμε μια στοχευμένη γνωριμία. Από εκεί και πέρα δεν παρεμβαίνουμε σ’ αυτήν».
Και κάπως έτσι ξεκινάει μια γνωριμία. Από εκεί και πέρα, το αν θα πάει καλά ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κυρίως από το ένστικτο αρχικά και στη συνέχεια από μια σειρά συναισθημάτων και αντιλήψεων.
Ποιοι όμως είναι εκείνοι που επιλέγουν ένα γραφείο γνωριμιών - συνοικεσίων στην εποχή μας;
«Όχι πάντως όσοι θέλουν μια περιστασιακή γνωριμία. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως σε μας δεν έρχονται άνθρωποι που είναι ανίκανοι να βρούνε ταίρι, αλλά άνθρωποι καλού επιπέδου που ψάχνουν να βρουν κάτι ποιοτικό. Έρχονται για να έχουν καλές επιλογές». Άνθρωποι που χώρισαν μετά από μια μακροχρόνια σχέση, άνθρωποι που δεν έχουν χρόνο, άνθρωποι που πήραν μεταθέσεις και ψάχνουν μια γνωριμία, πολλοί και για διάφορους λόγους.
Δύσκολο πράγμα από μόνο του όμως η επιλογή συντρόφου «και ειδικά οι Λαρισαίοι είναι πολύ δύσκολοι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες».
Οι άνδρες σύμφωνα με την κ. Μαρκούλη είναι πιο απλοί. «Από τη στιγμή που θα βρουν μια καλή κοπέλα βολεύονται. Εμείς οι γυναίκες εξετάζουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια».
Ενδιαφέρουν όμως και οι ηλικίες. «Άνθρωποι όλων των ηλικιών έρχονται σ’ ένα γραφείο γνωριμιών. Στις μικρές ηλικίες συναντάς συχνότερα κοπέλες γιατί έχουν πολύ στοχευμένο τρόπο σκέψης. Μια κοπέλα για παράδειγμα από ένα χωριό ξέρει πως ίσως δεν έχει πρόσβαση σε πολλές επιλογές. Θα απευθυνθεί σε μας γιατί ξέρει ότι εδώ θα της προσφέρουμε επιλογές βάσει των κριτηρίων της. Τόσο απλά».
Μέχρι τις αρχές του 2020 όλα ήταν διαφορετικά. Ο κόσμος δεν φοβόταν τη φυσική επαφή, ίσα - ίσα την επιδίωκε, πόσο μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο αυτό της επιλογής συντρόφου.
«Περάσαμε και διανύουμε μεγάλη κρίση με τις διαδικτυακές επαφές λόγω πανδημίας. Είναι πολύ άβολο πράγμα να θέλεις να γνωρίσεις κάποιον και σε πρώτη φάση να γίνεται αυτό με την κάμερα. Τους αδικεί και τους δύο». Όλο αυτό στοίχισε σε αρκετούς επαγγελματίες, αλλά όσοι είχαν θέληση και πείσμα παρέμειναν ενεργοί.
«Ο κόσμος πάντα έχει ανάγκη ενός συντρόφου ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η πανδημία ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξαφανίστηκε αυτή η επιθυμία». Όμως, σύμφωνα με την ίδια, άλλο τυχαία γνωριμία και άλλο η στοχευμένη.
«Ο καθένας μπορεί να κάνει γνωριμία. Εκεί που περπατάς μπορεί να σκοντάψεις, να πέσεις, να σε σηκώσει κάποιος και να σε πάει στον γιατρό και να ξεκινήσει μια γνωριμία. Ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Τα αναπάντεχα είναι ωραία και ευχάριστα. Το θέμα είναι όμως πως αυτός ή αυτή που θα συναντήσεις δεν ξέρεις τι είναι. Κάποιοι δεν αφήνουν τον παράγοντα τύχη να επηρεάσει μια τόσο σημαντική γι’ αυτούς επιλογή».
Ο κίνδυνος του χωρισμού ωστόσο πάντα ελλοχεύει «εμείς είμαστε εδώ για να ξαναδώσουμε λύση» λέει η κ. Μαρκούλη και θυμάται μια χαρακτηριστική περίπτωση.
«Ήταν ένα καλό ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε, αλλά τους τα χάλασε η πεθερά γιατί δεν μπορούσε να τα βρει με την κοπέλα. Το ζευγάρι ξαναήρθε στο γραφείο ξεχωριστά και βρήκαν άλλο ταίρι. Και η κοπέλα και ο άνδρας».
Συνοικέσια λοιπόν. Βγαίνουν «ζωντανά» στην πανδημία, αντιστέκονται στη δύναμη του διαδικτύου, όμως ένα πράγμα δεν μπορούν να ξεπεράσουν. Την άρνηση της πεθεράς...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass