Η προοπτική δημιουργίας αγροκτήματος στη Μελία

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2022 18:36

Ερώτηση για την προοπτική δημιουργίας φυσικού αγροκτήματος 50.000 στρεμμάτων στα όρια του αγροκτήματος της Κοινότητας Μελίας του Δήμου Κιλελέρ, προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυρ. Βελόπουλος, στο οποίο αναφέρει:


«Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες της Μελίας του Δήμου Κιλελέρ της Λάρισας, στο πλαίσιο της κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. (ΚΑΠ 2023-2027) μας μετέφεραν ότι στην περιοχή τους οι συνάδελφοί τους πιστεύουν ότι τα τελευταία 40 χρόνια από την ένταξη της πατρίδας μας στην Ε.Ε., ενώ έχουν μεσολαβήσει διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά γεωργοκτηνοτροφικά προγράμματα, εντούτοις οι κλάδοι της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον τόπο τους παραμένουν υποβαθμισμένοι, καθώς, όπως μας τόνισαν οι ως άνω, οι γεωργοί “πιέζουν” για κανένα φιλοδώρημα, τα “συνεταιριστικά σχήματα” ροκανίζουν κανένα πρόγραμμα, οι υδάτινοι πόροι εξαντλήθηκαν, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και των Αθηνών πράττει τα ίδια, με αποτέλεσμα την αποτυχία. Θεωρούν οι ως άνω ότι η παραγωγικότητα στη γεωργία είναι ευθέως ανάλογη με το υπενδεδυμένο κεφάλαιο ανά στρέμμα σε συλλογικά έργα υποδομής (στράγγιση - αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, οδοποιίας, ενεργειακά), καθώς και συνεταιριστικής τοπικής ήπιας μεταποίησης. Για τον λόγο αυτόν μας κατέθεσαν τις προτάσεις τους που, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής: «Η δική μας πρόταση με κινητήριο μοχλό τον τοπικό συνεταιρισμό: α) δημιουργία συλλογικού φυσικού αγροκτήματος 50.000 στρεμμάτων στα όρια του αγροκτήματος της Κοινότητας Μελίας, ως πρότυπο - υπόδειγμα - παράδειγμα, β) στοχεύει στην αυτάρκεια, αυτοδυναμία, αλληλεγγύη, με συμβιωτική χρήση των φυσικών πόρων και την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας της συμβατής με την παραδοσιακή καλλιέργεια και τη χρήση παραδοσιακών σπόρων και σπερμάτων, γ) με την πρότασή μας ισορροπούμε τη φυτική και ζωική παραγωγή, παράγουμε υγιεινά - φυσικά προϊόντα. Κάθε σπιθαμή γης συμμετέχει ισότιμα στην παραγωγή και κάθε λεπτό εργασίας στη γεωργοκτηνοτροφία αμείβεται το ίδιο, δ) αξιοποιούμε συλλογικά τους τοπικούς ενεργειακούς πόρους».
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, ώστε σύμφωνα με την άνω πρόταση του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίας να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας συλλογικού φυσικού αγροκτήματος 50.000 στρεμμάτων στα όρια του αγροκτήματος της Κοινότητας Μελίας του Δήμου Κιλελέρ της Λάρισας;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass