ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στη Λάρισα σήμερα ο γενικός διευθυντής του CERN

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2014 12:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:59

Ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών Πυρηνικής Ενέργειας (CERN) καθηγητής Rolf-Dieter Heuer, επισκέπτεται σήμερα την Λάρισα, στο πλαίσιο των ενεργειών για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στη Λάρισα που θα παρέχει διάγνωση και θεραπεία των Νεοπλασματικών παθήσεων, καθώς και Μονάδας Θεραπείας Αδρονίων (Hadron Therapy Facility).

Τον γενικό διευθυντή του CERN θα υποδεχθούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ιατρική Σχολή Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΕΚΕΤΑ) στο πλαίσιο συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην Ιατρική Σχολή, στο κτίριο «Βιόπολις» στο Μεζούρλο.

Η επίσκεψη του γενικού διευθυντή του CERN αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και είναι ύψιστης στρατηγικής σημασίας για την πόλη της Λάρισας, καθώς η δημιουργία Κέντρου Αδρονικής Θεραπείας θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο της περιοχής, αλλά και θα αποτελέσει πόλο έλξης ασθενών από όλη τη Ν/Α Μεσόγειο.

Πρόκειται για διεθνούς εμβέλειας έργο το οποίο θα αναδείξει τη Λάρισα στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της εγγύς Ανατολής, παράλληλα με την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών, στην ανάπτυξη και κατά κύριο λόγο στην πιο σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση για τον ογκολογικό ασθενή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass