Νέα ηγεσία στη ΝΔ Λάρισας, σε Δαμάσι-Φάρσαλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2022 21:05

Του Γιώργου Ρούστα
Χρονιά εσωκομματικών εκλογών ήταν η απερχόμενη για τη Νέα Δημοκρατία και στον νομό Λάρισας, με την αναμέτρηση μεταξύ Ηλία Σουφλιά και Ζήση Γρηγορίου να αναδεικνύει νικητή τον πρώτο, ενώ μετά από 5,5 χρόνια στην ηγεσία του κομματικού

μηχανισμού αποχώρησε ο Χρήστος Καπετάνος.
Οι περιορισμοί από την πανδημία του κορονοϊού δεν επέτρεψε στη ΝΔ Λάρισας τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ όπως είναι γνωστό λόγω Covid αναβλήθηκε το προγραμματισμένο συνέδριο του κόμματος που ήταν να γίνει τον Νοέμβριο στην Αθήνα.
Tον Σεπτέμβριο επισκέφτηκε το σεισμόπληκτο Δαμάσι, όπου εγκαινίασε το νέο Δημοτικό Σχολείο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η αντιπολίτευση τον επέκρινε σφόδρα γιατί δεν επισκέφθηκε τον οικισμό των σεισμόπληκτων. Στη συνέχεια μετέβη στα Φάρσαλα όπου δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή των τριών φραγμάτων σε Σκοπιά, Δίλοφο και Ναρθάκιο, συνολικού προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα το υδρευτικό πρόβλημα της επαρχίας Φαρσάλων με τα 52 χωριά και ταυτόχρονα να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας του πολύπαθου θεσσαλικού κάμπου.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο Ηλίας Σουφλιάς είναι ο νέος πρόεδρος της Διοικητικής Εκλογικής Επιτροπής (ΔΕΕΠ) ΝΔ Λάρισας, καθώς επικράτησε με 108 ψήφους διαφορά του αντιπάλου του Ζήση Γρηγορίου, σε μια εκλογική αναμέτρηση για γερά νεύρα... και υπομονετικούς. Κι αυτό γιατί ο νικητής των εκλογών για τη ΝΔ Λάρισας ανακοινώθηκε επίσημα λίγο μετά τη 1:00 τα μεσάνυχτα, όταν και έφτασαν στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ) τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από την Αθήνα! Ο Ζήσης Γρηγορίου κατέθεσε ένσταση για τις διαδικασίες που ακολούθησε η ΝΕΦΕ, την ημέρα των εκλογών και όχι μόνο, αλλά αυτή απορρίφθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Αναλύοντας κάνεις τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για την προεδρία της ΝΔ Λάρισας θα διαπιστώσει ότι οι δύο υποψήφιοι έδωσαν σκληρή μάχη, τόσο στον Δήμο Λαρισαίων (διαφορά 8 ψήφων υπέρ Σουφλιά), όσο και στον Δήμο Φαρσάλων (διαφορά 15 ψήφων υπέρ Σουφλιά). Αντιθέτως ο Ζ. Γρηγορίου είχε σαφές προβάδισμα στις ηλεκτρονικές ψήφους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να καλύψει τη διαφορά που είχε ο συνυποψήφιός του στους Δήμους Ελασσόνας και Κιλελέρ.
Συνολικά ο κ. Σουφλιάς έλαβε 1.598 ψήφους και ποσοστό 51,74% και ο κ. Γρηγορίου 1.490 ψήφους και ποσοστό 48,26%! Λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκε και η νέα σύνθεση της ΔΕΕΠ Λάρισας ανά τομέα δράσης, ως εξής: Πρόεδρος: Σουφλιάς Ηλίας, αντιπρόεδρος: Καλτσογιάννη Χρυσούλα, αντιπρόεδρος: Κίτσης Θωμάς, γραμματέας: Θώδας Γεώργιος, ταμίας: Γερογιώκας Θεόδωρος, υπεύθυνος Τομέα Προστασίας του Πολίτη: Βλαχούλης Κων/νος, υπεύθυνος Τομέα Εκλογικής Ετοιμότητας: Βόσιος Βασίλειος, υπεύθυνος Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας: Γουμενόπουλος Γεώργιος, υπεύθυνος Τομέα Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα: Αρβυθάς Ηλίας, υπεύθυνος Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Γιαννόπουλος Ανδρέας, υπεύθυνος Τομέα Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων: Τάτσης Γεώργιος, υπεύθυνη Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των δύο Φύλων: Παπανικολάου Δήμητρα, υπεύθυνος Τομέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού: Κωνστάντος Γεώργιος-Λάζαρος και μέλη Γρηγορίου Ζήσης και Κατσίδης Παναγιώτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass