Χριστουγεννιάτικο Ονειρο το κτίριο Κατσίγρα!

Με προβολές animation που θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο Τρίτη

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2021 15:20

Ένα πρωτότυπο μαγευτικό τετραήμερο διαδραστικής χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας, σε τρεις διαστάσεις, λαμβάνει χώρα από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δ. Λαρισαίων σε συνεργασία με τη βραβευμένη ομάδα της Ιnteractive Light Designs και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Το κτίριο της παλιάς Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου φωτίστηκε χριστουγεννιάτικα και θα συνεχίσει να αποτελεί τον καμβά μιας μαγευτικής χριστουγεννιάτικης χαρτογραφημένης προβολής (Projection Mapping), σήμερα και αύριο Τρίτη από τις 18.00 έως τις 20.30, με στόχο την ανάδειξη του κτιρίου και των αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών, μέσα από ειδικούς φωτισμούς και δυναμικές οπτικές απεικονίσεις.
Στο ιστορικό κτίριο ξεδιπλώνεται και η τρισδιάστατη πρωτότυπη ιστορία animation 4 λεπτών «Το κοριτσάκι με τη μάσκα». Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, είναι μια κούκλα από το Μουσείο Κούκλας της πόλης μας, που κατασκευάστηκε την περίοδο της πανδημίας και δεν περπάτησε ποτέ στην Κουκλοσκηνή. Αυτό αποτέλεσε έμπνευση για μια νέα καλλιτεχνική συνεργασία που επισφραγίζει την τέχνη σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, προβάλλονται ζωγραφιές εθελοντών ενηλίκων και παιδιών με φανταστικές πολιτείες για το κοριτσάκι. Με τα εργαλεία της νέας ψηφιακής τέχνης, η ομάδα της Interactive Light Designs, απεικόνισε την πρωτότυπη κούκλα του Μουσείου Κούκλας ψηφιακά, της έδωσε κίνηση και τη δυνατότητα να περπατήσει σαν οπτική ψευδαίσθηση, ξεδιπλώνοντας την ιστορία της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass