«Ανικανότητα και αδιαφάνεια»

Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2021 16:40

Για ανικανότητα, αδιαφάνεια και εξυπηρέτηση ημετέρων, κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ν. Ευαγγέλου.

Ο πρώην δήμαρχος επέκρινε τους κ. Ν. Γάτσα και Δημ. Καρανίκα, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Tα δείγματα γραφής της θητείας του ο κ. Γάτσας τα έδειξε από την πρώτη κιόλας ημέρα: αγνόησε τους κατοίκους του Δήμου, δεν τους αφουγκράστηκε και δεν έλυσε τα προβλήματα που υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα λύσει.
Ο Δήμος δεν κινείται όπως ισχυρίζεται ο κ. Γάτσας με μικρές ταχύτητες, αλλά έχει βάλει όπισθεν. Σε κάποια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. το ομολόγησε και ο ίδιος προς το σώμα, ότι η απορροφητικότητα των κονδυλίων δεν ξεπέρασε το 2%.
Ο σεισμός της 3ης Μαρτίου ήταν αυτός που ανέδειξε την ανικανότητα της διοίκησης Γάτσα-Καρανίκα σε όλο της το μεγαλείο για άλλη μια φορά.
Οι άνθρωποι αυτοί είδαν κι έπαθαν να μπορέσουν να βγάλουν άκρη και να ενημερωθούν για τις κινήσεις που θα έπρεπε να κάνουν προκειμένου έγκαιρα να αποζημιωθούν από την Πολιτεία. Αντ’ αυτού τι έλαβαν; Ούτε καν την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κατοικιών τους λόγω επικινδυνότητας μετά από δέκα μήνες.
Πλήρης εγκατάλειψη.
Ακόμη και το ποσό των εξακοσίων ευρώ και τα χρήματα για τις οικοσυσκευές δεν τα έχουν λάβει δημότες που τα δικαιούνταν και εδώ ρωτάμε:
Με ποιο κριτήριο γίνεται η επιλογή;
Και σαν να μην έφτανε το δράμα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αποκαλύψαμε ότι αντιδήμαρχος έκανε επιλογή για το πού θα πάνε τα τρόφιμα για τα οποία νοικιάστηκαν αποθήκες, λες και ζούμε ανάμεσα σε μαυραγορίτες και κάποιοι κάνουν πολιτική με τον πόνο του άλλου.
Όταν λοιπόν ο κ. Γάτσας μιλά για διαφάνεια θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.
Διαφανείς είναι οι διαδικασίες που γίνονται στο φως και προς όφελος του Δήμου όχι με εκπτώσεις του 1% και 2 % δώρο σε εργολάβους και σίγουρα όχι με κατατμήσεις έργων και περίεργες συμφωνίες.
Ο Δήμος μας έχει χαρακτηριστεί σε έκτακτη ανάγκη μετά τον σεισμό.
Αυτή η εξέλιξη παρέχει τη δυνατότητα στον δήμαρχο να λειτουργεί και με απευθείας αναθέσεις λόγω του κατεπείγοντος, προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε γραφειοκρατία για τη διευκόλυνση των δημοτών.
Αντί όλων αυτών η Δημοτική Αρχή Γάτσα εξυπηρετεί ημετέρους. Εργολάβους με μηδενικές προσφορές μηδενικής εκπτώσεις φυσικά εις βάρος των δημοτών.
Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Γάτσας ότι τα οικονομικά του Δήμου όταν παραδώσαμε ήταν σε ένα πολύ καλό σημείο, άκρως διαχειρίσιμο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που και έργο προσφέραμε στους δημότες και τα οικονομικά του Δήμου είχαν μια πολύ καλή ροή και μπορούσαμε να εξυπηρετούμε τα χρέη μας, σε περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής ύφεσης.
Σας παραδώσαμε Ταμείο περίπου 2.700.000 με πληρωμένα εντάλματα έως 23/8/2019.
Εσείς όμως χρεώσατε τον Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες με 500.000 ευρώ και μεταθέσατε το Δάνειο στις επόμενες Δημοτικές Αρχές.
Εσείς επιλέξατε να χρεώνετε τους δημότες σε καθημερινή βάση με αλόγιστα έξοδα.
Δεν υπολογίζετε τίποτα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος κόστους πουθενά.
Όλες οι κινήσεις σας δηλώνουν αδυναμία διαχείρισης ακόμη και σε απλά πράγματα.
Με λίγα λόγια δεν ξέρετε να διοικείται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass