Αναδόμηση διευθύνσεων και τμημάτων στον Δήμο Λαρισαίων

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2021 21:01

Νέα Διεύθυνση για τη βιώσιμη κινητικότητα «ανατέλλει» στη λειτουργική δομή του Δήμου Λαρισαίων,

που «παίρνει επ’ ώμου» την ελεγχόμενη στάθμευση, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τον σχεδιασμό της βιώσιμης κινητικότητας, τον φωτισμό της πόλης και άλλους τομείς, σύμφωνα με την εισηγητική πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοτικής Αρχής Λάρισας για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.).
Παράλληλα, προτείνεται η δημιουργία νέων τμημάτων σε τομείς, όπως Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Αθλητισμός, η αναβάθμιση σε αυτοτελή τμήματα, γραφείων, όπως είναι το Γραφείο Πολιτών και η αλλαγή ονομασιών διευθύνσεων και τμημάτων αντίστοιχα.
Στόχος αυτών των αλλαγών είναι η προσαρμογή της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών στις νέες ανάγκες και προκλήσεις. Όπως σημειώνεται: «Οι αλλαγές στη διάταξη των δυνάμεων του Δήμου, σχηματοποιούν τη δομή του Δήμου κατάλληλα για τον χειρισμό των επερχόμενων προκλήσεων και αλλαγών, σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνεται στα ζητήματα του περιβάλλοντος, την επιδίωξη της αειφόρου περιβαλλοντικής διαχείρισης, των ευρωπαϊκών δρώμενων και της έξυπνης πόλης και καλύπτοντας τα τεχνικά λειτουργικά ζητήματα του κοινόχρηστου χώρου με τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας».

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, περιλαμβάνονται οι ακόλουθες προτάσεις: «1. Αναβαθμίζεται το Γραφείο Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών – GIS - σε τμήμα.
2. Νέο τμήμα (εξ αναβαθμίσεως), το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προστιθεμένου σ’ αυτό και του αντικειμένου Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
3. Δημιουργείται Τμήμα Αποθήκης. Οργανώνεται ηλεκτρονική παρακολούθηση των εισαγωγών και εξαγωγών των υλικών για την εύρυθμη λειτουργία και παρακολούθηση και των δημοτικών δαπανών.
4. Αναβαθμίζεται το Γραφείο Πολιτών σε αυτοτελές Τμήμα.
5. Διασπάται σε δύο τμήματα το Γραφείο Προσωπικού. Ένα τμήμα θα αφορά την «είσοδο» και «έξοδο» των υπαλλήλων, δηλαδή προσλήψεις και αποχωρήσεις και το άλλο τμήμα θα διαχειρίζεται την εσωτερική εξέλιξη και πορεία των υπαλλήλων δηλαδή απονομή βαθμών, αξιολογήσεις, άδειες κάθε είδους κ.λπ.
6. Στη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δομών και Διά Βίου Μάθησης, διασπάται σε δύο αντίστοιχα, στο πρώτο των οποίων εντάσσονται τα ΚΔΑΠ και περιλαμβάνεται και το Αστεροσκοπείο ως Γραφείο. Στην ίδια Διεύθυνση δημιουργείται και το Τμήμα Υποστήριξης Σχολείων με αντικείμενο την καθαριότητα και τη φύλαξή τους.
7. Στη Διεύθυνση Πρόνοιας διαχωρίζεται το Τμήμα Υγείας από το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας ώστε ως αυτοτελές -δεδομένης και της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης και περιόδου- να έχει πληρέστερη και πλέον καταλυτική παρουσία στα ζητήματα υγείας στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων.
8. Από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού θα επιχειρηθεί ο ειδικότερος χαρακτηρισμός του Τμήματος Υποστήριξης Λεσχών Πολιτισμού – Βιβλιοθηκών ως Τμήμα Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πολιτιστικών Κέντρων, ως ασχολούμενο με τα συγκεκριμένα θέματα σε αντίθεση με την υπεραποκέντρωση των λεσχών πολιτισμού, που δεν έχουν και τις απαραίτητες δυνάμεις για ουσιαστική παρέμβαση.
9. Ο αθλητισμός δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται διασπασμένος σε αυτήν τη Διεύθυνση ως «διαχείριση» και στη Διεύθυνση Πρασίνου ως «συντήρηση», αλλά αντίθετα θα ενοποιηθεί σε ένα τμήμα η διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου και η συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς μαζί με τη συντήρηση των αθλητικών χώρων (που κυρίως βέβαια αφορά τους χλοοτάπητες στα γήπεδα ποδοσφαίρου, καθώς και -κυρίως- τις υδραυλικές εγκαταστάσεις αποδυτηρίων κ.λπ.), ώστε να είναι ενιαία στον χειρισμό η συντήρηση και η διάθεση των γηπέδων για την καλύτερη αξιοποίησή τους. Η εν λόγω αλλαγή θα συμβεί στο προσεχές μέλλον σε συνδυασμό με αλλαγές στη δομή Νομικών Προσώπων του Δήμου.
10. Δημιουργείται Τμήμα Κ.Ε.Π. Φαλάνης (444 Α ως παράρτημα του ΚΕΠ Γιάννουλης).
11. Δημιουργείται αυτοτελές Γραφείο Μαγειρείων στη Δ/νση Παιδείας, όπως προτείνεται η ονομασία της πρώην Δ/νσης Παιδικών Σταθμών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
12. Δημιουργείται Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, που εκτιμάται ως η πλέον μείζονα αλλαγή. Θα έχει την εποπτεία και ευθύνη όλων των ρυθμίσεων και υποδομών που λειτουργικά ρυθμίζουν και εξυπηρετούν την κίνηση ανθρώπων και μεταφορικών μέσων στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Τα τμήματα προτείνεται να έχουν ως εξής:
- Πρώτο τμήμα που εξυπηρετεί γραμματειακά όλη τη Διεύθυνση, αλλά κυρίως θα έχει ως αντικείμενο τον προγραμματισμό δράσης, τη μελέτη της εισαγωγής νέων συστημάτων, οργανωτικά ζητήματα, τα ζητήματα της στάθμευσης ελεγχόμενης και μη, συνολικά δηλαδή το πώς εξυπηρετείται η στάθμευση στην πόλη.
- Δεύτερο τμήμα που αφορά τη ρύθμιση της κυκλοφορίας παράλληλα με ζητήματα ασφαλείας και τα οποία υλοποιούνται με το σύστημα της φωτεινής σηματοδότησης και με το σύνολο της σήμανσης κατακόρυφης και οριζόντιας, με όλα τα θέματα της συντήρησης και της εποπτείας του,
- Τρίτο τμήμα που αφορά τον σχεδιασμό της βιώσιμης κινητικότητας, την επέκταση και τη συντήρησή του και γενικά τον σχεδιασμό των οδικών κινήσεων σε συνεργασία για το κατασκευαστικό τους μέρος με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων,- τέταρτο τμήμα, θα έχει την ευθύνη για τον φωτισμό των δημόσιων χώρων. Ειδικά, ευρισκόμενοι στην αρχή της εφαρμογής της ΣΕΑ με το ολικό σχετικό μέγεθος να είναι της τάξης των περίπου 40.000 φωτιστικών δρόμου, είναι μείζον ζήτημα η παρακολούθηση της ΣΕΑ.
Με την προοπτική των ΣΕΑ, θεωρούμε ότι αυτό το αντικείμενο ανήκει στη συγκεκριμένη Διεύθυνση μεταφερομένου αντίστοιχα και του αριθμού υπαλλήλων ή και υποδομών που απαιτείται, από τη σημερινή Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ουσιαστικά δηλαδή το σημερινό τμήμα Η/Μ της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών θα συνεχίσει με αντικείμενο που θα περιλαμβάνει τα μηχανολογικά και υδραυλικά δίκτυα και συστήματα τον δημοτικών κτιρίων, πλατειών και λοιπών δημόσιων χώρων, ενώ ο τομέας των συστημάτων φωτισμού της πόλης θα μεταφερθεί στη νέα Διεύθυνση». Τις αλλαγές στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, εισηγείται ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Απ. Καλογιάννης και συνυπογράφουν τα μέλη της: Αθαν. Αδαμόπουλος, Ι. Αλεξούλης, Μιχ. Αναστασίου Αγορίτσα Απρίλη, Σωτ. Βούλγαρης, Δημ. Δεληγιάννης, Ντίνος Διαμάντος, Νικ. Καλτσάς, Παν. Νταής και Γ. Σούλτης.          

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass