Ξεκινούν αύριο οι εργασίες για τη νέα πλατεία Τυρνάβου

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ -Ι. ΚΟΚΟΥΡΑΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2021 21:00
Από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο  που ανέλαβε την αναμόρφωση της Κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου Από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο που ανέλαβε την αναμόρφωση της Κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου

Του Γ. ΡούσταΠιάνει δουλειά από αύριο ο ανάδοχος εργολάβος που ανέλαβε την αναμόρφωση

της Κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου, συνολικού προϋπολογισμού 1.095.000 ευρώ, μετά την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και την Κοινοπραξία «Λατομεία Τυρνάβου».
Πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από χίλια κύματα, συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά τελικά πήρε το «πράσινο φως», ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας εξασφάλισε και τη σχετική χρηματοδότηση.
Το έργο αρχικά εντάχθηκε στο εγκεκριμένο 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Τυρνάβου και στο αντίστοιχο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και κατατέθηκε στο Πράσινο Ταμείο.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Γερακίνης, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Παπαδούλης Νίκος, η μηχανικός του Δήμου Βασιλική Ξάνθου και φυσικά ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας (Λατομεία Τυρνάβου Α.Ε.-Άλκης Σπανός & ΣΙΑ ΕΕ).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ζήτησε από την Κοινοπραξία την αμεσότατη διεκπεραίωση των εργασιών, ώστε μέσα στην άνοιξη να έχει ολοκληρωθεί το έργο, ενώ επισήμανε πως παρά την πανδημία του κορονοϊού, τον σεισμό που έπληξε το Δαμάσι και τις φυσικές καταστροφές που κατέστρεψαν καλλιέργειες, μέσα σε δύο έτη, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη μελέτη της πλατείας, να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, να δημοπρατήσει το έργο, να υπογράψει τη σύμβαση και την Τετάρτη να ξεκινά ένα τόσο σπουδαίο έργο».
Τα βασικά χαρακτηριστικά της πλατείας: Πρόκειται για μια ισόπεδη πλατεία προσφέροντας ισότιμη πρόσβαση σε κάθε δημότη, με απόλυτο σεβασμό σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενίσχυση του πρασίνου, δίνοντας σαφές οικολογικό μήνυμα. Επιπλέον, θα ενισχυθεί σημαντικά ο φωτισμός της πλατείας. Ακόμη, η τοποθέτηση ομοιόμορφων στεγάστρων για τα καταστήματα, σε συνδυασμό με τη δίκαιη χωροθέτηση, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση των επαγγελματιών και ευρύτερα της τοπικής οικονομίας, γεγονός πολύ σημαντικό σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τέλος, σήμα κατατεθέν θα αποτελέσει ένα υπέροχο, υπερσύγχρονο σιντριβάνι.
Πόροι: Το έργο θα χρηματοδοτηθεί σε ένα μέρος του από το Πράσινο Ταμείο στο οποίο κατατέθηκε και η σχετική πρόταση για χρηματοδότηση και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου. Η μελέτη συντάχθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων στον άξονα προτεραιότητας 1 (Α.Π.1) «Αστική Αναζωογόνηση 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 του Πράσινου Ταμείου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass