ΦΑΡΣΑΛΑ

Πράσινο για ανάπλαση της περιοχής «Κατράνα»

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 16:00

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Το «πράσινο φως» από την Αρχαιολογική Υπηρεσία έλαβε ο Δήμος Φαρσάλων για την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Αξιοποίηση Χώρου Πολιτισμού περιοχής «Κατράνα» στα Φάρσαλα», η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει μία ιστορική περιοχή της πόλης, αλλά και να δημιουργήσει έναν νέο και ιδιαίτερο χώρο πολιτισμού.

Αναλυτικότερα, η προσπάθεια του Δήμου διερευνά τη δυνατότητα ανάδειξης της ταυτότητας της πόλης των Φαρσάλων μέσα από τη συνεκτική διαχείριση του αστικού της αποθέματος και της προβολής του μέσω ενός πολιτιστικού χώρου στην περιοχή «Κατράνα», στις παρυφές της πόλης. Επιδίωξη είναι η ανάπλαση του χώρου στην περιοχή «Κατράνα» να αναδείξει την ταυτότητα της πόλης και να δημιουργήσει μια νέας μορφής ταυτότητα η οποία να συνδυάζεται με τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης μέσα από τα σημεία ενδιαφέροντός της και ειδικότερα της ιστορίας της και της σχέσης της με την ιστορική μορφή του Αχιλλέα που ταυτίζεται σε επίπεδο συνείδησης με το πολιτιστικό περιβάλλον της.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει πως «η έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι ένα σημαντικό βήμα, στα πολλά που έχουν ακόμη να γίνουν ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, της δημιουργίας ενός ιδιαίτερου χώρου πολιτισμού που τόσο λείπει από τα Φάρσαλα, αναδεικνύοντας παράλληλα μία περιοχή σημαντικού ιστορικού ειδικού βάρους και αισθητικού κάλλους. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την πολιτεία για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass