Πέθανε ο Γιάννης Φλώρος

Σε ηλικία 96 ετών στην Αθήνα -Κορυφαία προσωπικότητα της τοπικής κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτικής ζωής -Τη Δευτέρα η κηδεία του στον Αγ. Αχίλλιο

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2021 11:10

Μια κορυφαία προσωπικότητα της τοπικής κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτικής ζωής της Λάρισας

και της ευρύτερης περιοχής, ο γιατρός Γιάννης Φλώρος, δεν ζει πια ανάμεσά μας. Πέθανε αργά χθες τη νύχτα στην Αθήνα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον τόπο μας. Γεννήθηκε στην Ανατολή Αγιάς πριν 96 χρόνια, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αυστηρή προσήλωση στον Όρκο του Ιπποκράτη δεκαετίες ολόκληρες την κοινωνία, τόσο ως ιδιώτης γιατρός όσο και ως λειτουργός του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Υπήρξε απ’ τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη μεταπολίτευση-ήταν  ένας από τους 12 βουλευτές του Κινήματος στις πρώτες μεταδικτατορικές εκλογές το Νοέμβριο του 1974-εκλέχθηκε για πολλές κοινοβουλευτικές θητείες βουλευτής του νομού Λάρισας, συμμετείχε ως υπουργός στις πρώτες κυβερνήσεις υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου και είχε καίριο ρόλο στη συνολική διαμόρφωση σειράς νομοθετικών πρωτοβουλιών και νομοσχεδίων για την Υγεία, τον αγροτικό κόσμο, την αναγνώριση της Αντίστασης, την εθνική συμφιλίωση, την Ισότητα των δύο φύλων κ.ά. Πιο συγκεκριμένα, στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας (5 Ιουλίου 1982 - 5 Ιουνίου 1985), υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (26 Ιουλίου 1985 - 31 Οκτωβρίου 1986) και υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (23 Σεπτεμβρίου 1987 - 18 Νοεμβρίου 1988).
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 εξελέγη νομάρχης Λάρισας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (ο πρώτος εκλεγμένος νομάρχης), ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 κέρδισε και δεύτερη θητεία, παραμένοντας νομάρχης ως το 2002.
Αφήνει πίσω τα παιδιά του –ο γιός του Νίκος συνέχισε την πολιτική, κοινοβουλευτική παράδοση της οικογένειας και εκλέχθηκε βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ- ενώ η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass