Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2021 11:07

Γλέντι του ΚΕ.Λ.Ε. με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα

Το ΚΕ.Λ.Ε. αποχαιρετά αυτήν τη χρονιά με ένα πολύ ωραίο γλέντι.

Σε ένα ζεστό περιβάλλον, με τους φίλους του και τα Χάλκινα Ηχοχρώματα. Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στο κτήμα Δριστέλλα στις 2 το μεσημέρι, το ΚΕ.Λ.Ε. προσκαλεί τους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής και των παραδοσιακών χορών να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διασκεδάσουν με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα της Μακεδονίας. Για κρατήσεις θέσεων: 6937-007.191, πληροφορίες στο kelexoros.gr

 

Νέο Δ.Σ. στη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Μετά τις εκλογές που έγιναν στη Γενική Συνέλευση της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στον χώρο της Φ.Λ. Λάρισας, στο Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά, Ροδόπης 48, στη Λάρισα, προέκυψε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και κατά τη συνεδρίαση έγινε η κατανομή αρμοδιοτήτων. Με ομόφωνη απόφαση η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Δημήτρης Πάλλης - πρόεδρος, Χρίστος Ζήσος - αντιπρόεδρος, Ολυμπία Καλαμπαλίκη - γραμματέας, Δήμητρα Θυμούλια - ταμίας και Ελένη Γκισάκη - μέλος.

 

 Στον δρόμο ξανά οι συνταξιούχοι
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

«Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουν για μια ακόμα φορά το αγωνιστικό τους «παρών» με κινητοποίηση των συνταξιούχων την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου». Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των Συνταξιούχων στη Λάρισα η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στον ΕΟΠΥΥ Λάρισας στον Πεζόδρομο Ρούσβελτ 4. Για τον σκοπό αυτόν οργανώνεται και συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6) μεθαύριο Δευτέρα 13 Δεκέμβρη και ώρα 11.00 π.μ. στο πλαίσιο της Οργάνωσης των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΣΕΑ Πανελλαδικά. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις νομού Λάρισας τονίζουν πως: «Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες».
Οι συνταξιούχοι απαιτούν άμεσες λύσεις:
* Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
* Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
* Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
* Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για τη 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι:
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτήν την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική και αγωνιστική φωνή.
Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, που έφτασαν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15 ημέρες του μήνα, έρχονται και πετούν στη χάση και τη φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετε, αγωνιζόμαστε, απαιτούμε και διεκδικούμε ό,τι άδικα μας έχετε αφαιρέσει. Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους, αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα. Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμα φορά το αγωνιστικό μας «παρών» και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε, αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.

 

«Η ασφάλεια στο διαδίκτυο», στο 2ο Δημοτικό της Οιχαλίας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΧΡ. ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τις περισσότερες οικογένειες στη χώρα μας, θα αναπτύξει στο πλαίσιο της δεύτερη εκδήλωσης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, ο Βασίλης Χ. Γερογιάννης, καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τίτλος ομιλίας: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο - Κίνδυνοι και Τρόποι Αντιμετώπισής τους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας. Για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του σχολείου θα μιλήσει η διευθύντρια κ. Ελένη Τζαβέλλα, ενώ τον καθηγητή θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Αποστόλης Ζώης.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στηρίζουν την εκδήλωση. Χορηγός επικοινωνίας: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

Ζήτησε άδεια για να πάει σπίτι του και ξεψύχησε καθ’ οδόν
ΕΝΑΣ 64ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Άδεια για να πάει να ξεκουραστεί, καθώς δεν αισθανόταν καλά ζήτησε ένας 64χρονος, ο οποίος  ξεψύχησε καθ’ οδόν. Ο λόγος για έναν 64χρονο υπήκοο Πακιστάν ο οποίος εργαζόταν στην περιοχή του Κουλουρίου στη Λάρισα, όταν χθες νωρίς το μεσημέρι αισθανόμενος αδιαθεσία, ζήτησε και έλαβε άδεια από τον εργοδότη του προκειμένου να ξεκουραστεί. Ωστόσο στο 10ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης στο ύψος της γέφυρας, κατέρρευσε και εντοπίστηκε νεκρός στον δρόμο από διερχόμενο οδηγό. Από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του άτυχου 64χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

 

 Χριστουγεννιάτικο καλάθι αλληλεγγύης
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας προσφέρουν φέτος σε 70 οικογένειες - ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου το χριστουγεννιάτικο καλάθι αλληλεγγύης με την ευγενική στήριξη επιχειρήσεων, σωματείων, υπηρεσιών και πολιτών. Το χριστουγεννιάτικο καλάθι αλληλεγγύης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ελασσόνας, έχει ως στόχο την παροχή ουσιαστικής βοήθειας (είδη πρώτης ανάγκης) σε άπορους δημότες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δεν διαθέτουν αγοραστική δύναμη και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Στο πλαίσιο της στήριξης προς συνανθρώπους θα πραγματοποιηθεί διανομή αγαθών στους ωφελούμενους του Παντοπωλείου, την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 09:30 π.μ. - 1:30 μ.μ. στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Γενικού Λυκείου Ελασσόνας. Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά και με μήνυμα για την ώρα προσέλευσής τους, ώστε η διανομή να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες για την αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τόσο των ανθρώπων του Κοινωνικού Παντοπωλείου όσο και των ωφελούμενων. Σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να επικοινωνούν με το γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Διοικητικών Θεμάτων κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα στα τηλέφωνα: 2493-022.676 - 2493-025.440 και 6945-591.722.

 

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ 2021
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ QUALIA ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Φέτος, το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Κληρονομιάς της Γεύσης επιστρέφει στις 18 και 19 Δεκέμβρη στον φιλόξενο χώρο του Vintage in house Pub. Στον ίδιο χώρο, για πρώτη φορά το 2019, η ομάδα της Κληρονομιάς της Γεύσης δημιούργησε μια σειρά προϊόντων αντλώντας έμπνευση από τις προφορικές μαρτυρίες σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες γεύσεις της Θεσσαλίας που συλλέγει από το 2018. Το 2020, το παζάρι της Κληρονομιάς της Γεύσης συνέχισε να χρησιμοποιεί δημιουργικά τις προφορικές μαρτυρίες του αρχείου και ξεκίνησε να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς, και διεξήχθη ηλεκτρονικά, σε συνεργασία με την εταιρεία καλλυντικών Apivita. Για το 2021, το παζάρι της Κληρονομιάς της Γεύσης δημιούργησε μια νέα συλλογή πέντε προϊόντων και μιας μικρής καλλιτεχνικής έκπληξης, συνδυάζοντας την ιστορία των χριστουγεννιάτικων γεύσεων και συναισθημάτων και φυσικά των ανθρώπων πίσω από αυτά! Το παζάρι όχι μόνο επιστρέφει, αλλά γιορτάζει και τα 10 χρόνια του Vintage in house Pub με ένα μενού έκπληξη, που εξερευνά γευστικά τον γαστρονομικό πολιτισμό της Θεσσαλίας, γιορτάζοντας την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ διαφορετικών γενεών, τις ανθρώπινες ιστορίες, τις τοπικές συνεργασίες και τη σημασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της γαστρονομίας. Αναλυτικά τα προϊόντα και το εορταστικό μενού θα ανακοινωθούν σύντομα και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Το παζάρι της Κληρονομιάς της Γεύσης πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού κι Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, που από την πρώτη στιγμή στήριξε το έργο, προκειμένου να στηρίξει την έρευνα και ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού της Θεσσαλίας.

 

Μπαζάρ χαράς και αγάπης

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ένα σποτ χριστουγεννιάτικης γιορτής και προσφοράς, ένα μπαζάρ αγάπης θα στηθεί αύριο Κυριακή 12/12 στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά, αλλά και χειροτεχνίες των παιδιών, θα «πωλούνται» με αντίτιμο όχι χρήματα, αλλά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Μια προσπάθεια να γεμίσουμε τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έτσι ώστε κάποιες οικογένειες των συμπολιτών μας, να μπορέσουν να προμηθευτούν τα βασικά αγαθά που χρειάζονται για τις γιορτές. Η ανακύκλωση δε των αντικειμένων θα δώσει σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά το μήνυμα της ανακύκλωσης και της συνετής διαχείρισης των υλικών αγαθών μέσω της ανταλλαγής και της αντιπροσφοράς δίχως να χάνεται η αξία της χαράς, της επιθυμίας, του μοιράσματος! Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί με τη συνέργεια ιδιωτικών φορέων σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Σ. Βούλγαρη. Οι φορείς της διοργάνωσης είναι οι ΚΔΑΠ Happy time, το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο-Παιδικός Σταθμός Αρχοντία Καθάριου, Babaloon και Genius language center. Από τις 10:00 έως τις 18:00 οι εθελοντές θα είναι εκεί όχι μόνο για τη συλλογή και την ανταλλαγή των αγαθών, αλλά και να προσφέρουν όμορφες στιγμές στους μικρούς φίλους με διάφορα δρώμενα: μουσική από τον αγαπημένο DJ της πόλης, κ. Γ. Καλλιμάνη, χορός, face painting, όλα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν κατά προτίμηση πρέπει να είναι λάδι, γάλατα εβαπορέ, σάλτσες, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, μπισκότα, φρυγανιές, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass