«Αγριεύει» ο καιρός...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 112 ΕΛΑΒΑΝ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2021 15:02

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Εκτακτο μήνυμα από το 112 και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

έλαβαν χθες στις 7 μ.μ. τα «έξυπνα» τηλέφωνα των πολιτών που βρίσκονται εντός ορίων της επαρχίας Φαρσάλων. Στο μήνυμα αναγράφεται η προειδοποίηση ότι στην «περιοχή μας θα υπάρχουν από το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου και για το επόμενο 24ωρο επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» καλώντας τους να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα θέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο τη Δυτική Θεσσαλία, όπου σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Επιπλέον καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες. Το αναβαθμισμένο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ προβλέπει πολύ μεγάλα ύψη βροχής για σήμερα Σάββατο (11-12- 2021) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Θεσσαλία. Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass