Υψηλοί τόνοι για το Δημοτικό Ωδείο

ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΓΙΑ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ -«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ», ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2021 15:00

Για «αίσθηση σκανδάλου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας», κάνουν λόγο οι δημοτικοί

σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά»-μέλη του Δ.Σ. του ΔΩΛ, κ. Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου και Αθανάσιος Δρυστέλλας.
Το θέμα ανακινήθηκε εκ νέου χθες με αφορμή εξώδικη διαμαρτυρία με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» Αλεξ. Νάρη, γιατί δεν του χορηγείται έκθεση του Α.Σ.Ε.Π. σχετικά με συμβάσεις εργασίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Στο θέμα παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάριος Ξηρομερίτης, ενώ αργά το βράδυ το Γραφείο Τύπου του Δήμου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τακτικές που αποβλέπουν μόνο σε επικοινωνιακή προβολή.
Πιο αναλυτικά: Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Αλεξ. Νάρης επανήλθε χθες στο θέμα σημειώνοντας σε δήλωσή του: «Όταν πριν από 15 ημέρες καταθέσαμε γραπτώς αίτημα στον Δήμο Λαρισαίων ώστε να μας δοθεί η έκθεση του Α.Σ.Ε.Π. σχετικά με συμβάσεις εργασίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, δεν φανταζόμασταν ότι θα ξαναζούσαμε ένα νέο déjà vu, την άρνηση του δημάρχου κ. Καλογιάννη να μας χορηγήσει το σχετικό έγγραφο, αλλά και τη γραπτή του απάντηση στην οποία, με βαθύτατα αλαζονικές και απαξιωτικές φράσεις, προχωρά ακόμη και σε συγκεκαλυμμένες απειλές (!) χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα αυτήν τη φορά τη δήθεν προστασία των... προσωπικών δεδομένων.
Συναισθανόμενοι πλήρως τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στους Δημότες αλλά και την απαίτησή τους για έλεγχο και διαύγεια στις πράξεις του κ. Καλογιάννη, αναγκαστήκαμε για μία ακόμα φορά, μετά την άρνησή του να μας χορηγήσει τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, να προσφύγουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από όπου λάβαμε εισαγγελική παραγγελία που υποχρεώνει τον Δήμαρχο να μας χορηγήσει άμεσα την αιτηθείσα έκθεση. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι την κοινοποιήσαμε στον Δήμο και παρά το γεγονός ότι παρήλθε ικανός χρόνος ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην εισαγγελική παραγγελία, ο κ. Καλογιάννης την αγνοεί χαρακτηριστικά, θεωρώντας μέσα στην αλαζονεία του, ότι απολαμβάνει μίας ιδιότυπης ασυλίας και μπορεί να αρθεί υπεράνω του νόμου. Γι’ αυτό σήμερα, 10/12/2021, του επιδώσαμε εξώδικο - διαμαρτυρία με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, όπου επισημαίνουμε την συνεχιζόμενη άρνησή του για την παροχή του δημόσιου εγγράφου. Η χορήγηση εγγράφων σε αιρετούς δημοτικούς συμβούλους για ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των δημοτικών οργανισμών, είναι και δημοκρατικό καθήκον, αλλά και συνταγματική υποχρέωση. Με αυτόν τον τρόπο ασκείται δημόσιος έλεγχος και υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Έτσι ενισχύεται η δημοκρατία στην πράξη, αποτελώντας ταυτόχρονα παράδειγμα για την Κοινότητα. Αν ο έλεγχος «δαιμονοποιείται», αποφεύγεται με διάφορες αιτιάσεις ή είναι ελλιπής, τότε οδηγούμαστε στον ολισθηρό δρόμο της απόλυτης αδιαφάνειας, γεγονός που ρίχνει βαριά σκιά στη Δημοτική Αρχή αναφορικά με τη νομιμότητα των πράξεών της. Ελπίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της ευθύνης της απέναντι σε όλους τους δημότες της Λάρισας, θα μας παραδώσει άμεσα το έγγραφο που ζητήσαμε και δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις προβλεπόμενες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» - μέλη του Δ.Σ. του ΔΩΛ, κ. Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου και κ. Αθανάσιος Δρυστέλλας, σε ανοικτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΩΛ αναφέρουν τα εξής: «Κύριε πρόεδρε, το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινούνται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο δημοσιεύματα, το περιεχόμενο των οποίων αφήνει σαφείς υπόνοιες για ενδεχόμενες παρατυπίες στη διαδικασία προσλήψεων εργαζομένων στο ΔΩΛ τα προηγούμενα χρόνια. Η αίσθηση «σκανδάλου» προσβάλλει βάναυσα το κύρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενός πολιτιστικού οργανισμού με 90 και πλέον έτη ιστορίας, με σημαντικότατη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης μας, όχι μόνο της χώρας, αλλά και διεθνώς. Σας καλούμε να δώσετε άμεσα και δημόσια απαντήσεις με στοιχεία και επιχειρήματα σε όσα αιωρούνται προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του ΔΩΛ. Η αδράνειά σας θα αποτελέσει θρυαλλίδα αρνητικών εξελίξεων με μοναδικό θύμα το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας».


Ο ΜΑΡΙΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ
Σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάριος Ξηρομερίτης αναφέρει τα εξής: «Για μία ακόμα φορά σκιές απλώνονται πάνω από τον Δήμο Λαρισαίων για τις προσλήψεις στο ΔΩΛ όπως διαφαίνεται από την εμπεριστατωμένη θέση της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου «Λαρισαίων Κοινόν» που πήρε τον δρόμο της εισαγγελικής παραγγελίας, αφού η Δημοτική Αρχή αρνείται να ενημερώσει το Συμβούλιο (ως ανώτατο όργανο) και κρύβεται πίσω από το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων, αν και αυτά (τα προσωπικά στοιχεία-δεδομένα) δεν έχουν ζητηθεί από κανέναν γιατί δεν συντρέχει λόγος.
Είναι γεγονός ότι αν τελικά υπάρχει έγγραφο του ΑΣΕΠ που να καταμαρτυρεί παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος τις προσλήψεις στο ΔΩΛ (γεγονός που θα επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες σε πρόσωπα της διοίκησης) τότε πραγματικά εφόσον ο Δήμαρχος γνώριζε θα πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του... Θα αναμένουμε την εξέλιξη και θα επανέλθουμε στο μείζον αυτό θέμα που άπτεται της διαφάνειας, της ισονομίας και ισοπολιτείας των δημοτών μας».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Η Δημοτική Αρχή διά του γραφείου Τύπου του Δήμου απαντά στη δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» ως εξής:
«Οι τελευταίες ανακοινώσεις της «Λαρισαίων Κοινόν» για ζητήματα που αφορούν το Δημοτικό Ωδείο, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο με Διοικητικό Συμβούλιο, έχουν ως σκοπό την επικοινωνιακή προβολή και μόνο. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δυστυχώς, εργαλειοποιούν και διαδικασίες που αφορούν τη δικαιοσύνη. Ο Δήμος Λαρισαίων λειτουργεί σύμφωνα με τις διαδικασίες που καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία και το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι αποφάσεις και τα στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα είναι κρυστάλλινα, διαφανή και αναρτημένα στο διαδίκτυο. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί fake news.
Η απόπειρα της «Λαρισαίων Κοινόν» να πλήξει με επικοινωνιακά τερτίπια το πρόσωπο του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass