Επεισοδιακή η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2014 1:48 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:48

Επεισοδιακή, όπως αναμένονταν άλλωστε ήταν η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, καθώς η ταυτόχρονη παρουσία, έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, μελών της Χρυσής Αυγής από την μία και αντιφασιστικών οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την άλλη, έφερε ένταση και αναστάτωση γενικότερα στο κέντρο της πόλης.

Δακρυγόνα, συμπλοκές, κυρίως ανδρών της ΕΛΑΣ με πολίτες που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και που έφεραν τραυματισμούς και εκατέρωθεν υβριστικά συνθήματα μεταξύ των δύο πλευρών συνέθεταν ένα εκρηκτικό σκηνικό, ενώ ανάλογο ήταν το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τους κ.κ. Διώτη, Μπούτα, Ντούρο και Πουτσιάκα να αποχωρούν από το Ωδείο και να μην μετέχουν στην τελετή ορκωμοσίας. Εκρηκτικό ήταν το κλίμα και εντός του Ωδείου, με την οικογένεια και τους φίλους του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας και περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου να χειροκροτούν τον τελευταίο και να αποδοκιμάζουν τον κ. Αγοραστό.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Αποτέλεσμα του …πολεμικού σκηνικού που είχε στηθεί έξω από το ΔΩΛ, της πολυπρόσωπης παρουσίας ανδρών της ΕΛΑΣ και της εισόδου στελεχών της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Ωδείου, ήταν η αποχώρηση από τον χώρο και η μη συμμετοχή, στην τελετή ορκωμοσίας, των εκπροσώπων της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παρά τις διαπραγματεύσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού με την επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηρώ Διώτη και του επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στάθη Ντούρου, οι αντιρρήσεις των τελευταίων δεν κάμφθηκαν, με αποτέλεσμα η ελλάσονα αντιπολίτευση να αποχωρήσει. Μάλιστα η κ. Διώτη διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η μητέρα της από άντρες των ΜΑΤ, ενώ ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γελαλής μιλούσε για 4 τραυματισμούς μελών του κόμματος. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass