Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας:Γλυκά χθες, «όργανα» σήμερα;

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2014 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:46

 

Σε χαλαρούς ρυθμούς κινήθηκε η χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με τους επικεφαλής των παρατάξεων να προχωρούν σε ένα σύντομο απολογισμό έργου και σίγουρα σε τελείως διαφορετικό κλίμα από την σημερινή ορκωμοσία του νέου Συμβουλίου, ένεκα της ορκωμοσίας του νεοεκλεγμένου -με την Χρυσή Αυγή- και έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού συμβούλου Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Στην χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χθες το απόγευμα τα 25 θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ αρχικά ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός «ευχαρίστησε όλο το Σώμα για την συνεργασία που είχαν στην πρώτη θητεία του νέου θεσμού  β΄βάθμιας αυτοδιοίκησης, αλλά και την αντιπολίτευση για την δημιουργική κριτική που άσκησε στην περιφερειακή αρχή». Χαρακτήρισε την θητεία του Π.Σ. «παραγωγική, καθώς λειτούργησε και απέδωσε πολλά, σε μια δύσκολη και τραγική για την χώρα εποχή, στην οποία η λιτότητα και το μνημόνιο κυριάρχησε, ενώ η κατάσταση της Περιφέρειας έμεινε όσο γίνονταν μακριά από αυτές τις καταστάσεις, χωρίς χρέη και δάνεια».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Ευαγγελία Λιακούλη μίλησε για «τον θεσμό της Περιφέρειας, που έχει και πρέπει να πετύχει πολλά, στην δεύτερη θητεία της». Ευχήθηκε σε όσους δεν θα είναι παρόντες στην νέα θητεία «όπου και αν βρίσκονται να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία και ενδεχομένως να συναντηθούν όλοι μαζί σε αγώνες και εκδηλώσεις προσφοράς προς την κοινωνία».

Ο Βαγγέλης Μπούτας από την «Λαική Συσπείρωση» επέκρινε την περιφερειακή αρχή, «η οποία έκανε την βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης και της Ε.Ε. υιοθετώντας αντιλαικές πολιτικές», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην μη αγωνιστικότητα της  περιφερειακής αρχής για το θέμα του Αχελώου και της λειψυδρίας που «χτύπησε» και φέτος τα χωράφια σε Λάρισα και Καρδίτσα. Τέλος ζήτησε αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου, ώστε να έχουν την δυνατότητα να τοποθετούνται και οι σύμβουλοι, ώστε να μην περιορίζονται στις συνεδριάσεις σε «διακοσμητικά στοιχεία».

Ο Δημήτρης Μητσιούλης των «Ελεύθερων Θεσσαλών» ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για τα καλά του λόγια, αναφορικά με την απουσία του από το νέο Συμβούλιο και δεσμεύτηκε, έστω και εκτός Συμβουλίου να λειτουργεί ως …σκιώδης Περιφερειάρχης, εκπροσωπώντας το ΛΑΟΣ.

Να σημειωθεί πως η συνεδρίαση ξεκίνησε γλυκά, καθώς κέρασαν ο κ. Αγοραστός για την επιτυχία της κόρης του στις πανελλαδικές εξετάσεις και η Μαρία Μαμάρα για την ονομαστική της εορτή. Ακολούθησε αναμνηστική φωτογραφία του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ αμέσως μετά την συνεδρίαση η νέα Περιφερειακή Ομάδα του Κ. Αγοραστού συζήτησε για την εκλογή του νέου προέδρου του Σώματος και για τις ενότητες, στις οποίες θα μοιραστούν οι θεματικές αντιπεριφέρειες.

 

Ορκίζεται σήμερα το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, σε τεταμένο κλίμα λόγω της ορκωμοσίας, του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας και περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Όπως είναι γνωστό στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλία προγραμματίζουν συγκέντρωση συμπαράστασης στην πλατεία Λαού, και την ίδια ώρα αντιφασιστικές οργανώσεις θα διοργανώσουν αντισυγκεντρώσεις. Όλα αυτά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ, η οποία θα μετατρέψει την περιοχή του Ωδείου σε φρουρούμενο κάστρο. 

Πολιτική ορκωμοσία

Με ανακοίνωση της η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή, αναφέρει ότι η ορκωμοσία του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου του σχήματος κ. Στάθη Ντούρου θα είναι πολιτική (Με βάση το άρθρο 154 του Ν. 3852/2010) και το κείμενο που θα διαβαστεί έχει ως εξής: «Ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου στην οποία εκλέχτηκα από το λαό της Θεσσαλίας, θα υπερασπίζομαι με κάθε κόστος  τα συμφέροντα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, των ανέργων και της νεολαίας, ενάντια σε κάθε μικρό ή μεγάλο ιδιωτικό συμφέρον και θα αγωνιστώ: Για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την άδικη και καταπιεστική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους. Για να ξεριζώσουμε το φασισμό και τα μισαλλόδοξα σχέδιά του. Για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου  από άνθρωπο, στο δρόμο της κοινωνικής χειραφέτησης». 

                                                                                      Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass