Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2021 15:32

*Πρώην μαθητής γρονθοκόπησε καθηγητή στο 12ο Λύκειο Λάρισας
Ένα απαράδεκτο συμβάν εκτυλίχτηκε χθες το πρωί στην αυλή του 12ου Λυκείου Λάρισας, όταν πρώην μαθητής του σχολείου εισήλθε στον χώρο με μηχανάκι και στην παρατήρηση που δέχτηκε από καθηγητή του σχολείου, απάντησε με μια γροθιά. Ο πρώην

μαθητής που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έχει και άλλες φορές στο παρελθόν προσπαθήσει να δημιουργήσει ένταση στο σχολείο, αμέσως μετά την επίθεση εξαφανίστηκε και ο καθηγητής οδηγήθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, καθώς δέχτηκε χτύπημα στο μάτι. Η Αστυνομία εντόπισε άμεσα τον μαθητή, αλλά τελικά ο καθηγητής, όπως και ο διευθυντής του σχολείου, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε μήνυση και το θέμα θεωρείται λήξαν.

*Εκσυγχρονίζονται εννιά γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Ενιπέα
Στον εκσυγχρονισμό εννέα γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με το έργο επιτυγχάνεται η βέλτιστη ενεργειακά εκμετάλλευση των γεωτρήσεων με παράλληλη εξοικονόμηση ύδατος και προστασία των υπόγειου συστήματος υδάτων της περιοχής.
«Επενδύουμε 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε ένα έργο ζωής και παραγωγής. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη και εκσυγχρονίζουμε αντλητικά συγκροτήματα του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στηρίζουμε την παραγωγή, στηρίζουμε θέσεις εργασίας, στηρίζουμε τη ζωή στην ύπαιθρο, στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

*Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, στις 7μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η συγκρότηση «Συμβουλίου πρόληψης της παραβατικότητας» στον Δήμο.
Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, περιλαμβάνονται επίσης και τα εξής θέματα: Η αντικατάσταση μελών της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, η λήψη Κανονιστικής Απόφασης για τη μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης α) των οδών Ολύμπου (Βενιζέλου -Κύπρου), Βενιζέλου (Ολύμπου -Όγλ), Αμαλίας, Όγλ (Νικηταρά-31ης Αυγούστου), 31ης Αυγούστου (Αμαλίας-Όγλ), Κύπρου (Ολύμπου -28ης Οκτωβρίου), Νεοφύτου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου (Κύπρου - Λ. Κατσώνη), Αυξεντίου (Σεφέρη - Ηρώων Πολυτεχνείου) και β) της συμβολής των οδών Κύπρου- Νικηταρά- 23ης Οκτωβρίου και 28ης Οκτωβρίου με την κατασκευή κυκλικού κόμβου κ.α.

*Συνεδριάζει το Συμβούλιο ένταξης Μεταναστών
Τα προβλήματα στη λειτουργία του προγράμματος «Εστία» που υλοποιείται στη Λάρισα, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της συνεδρίασης που οργανώνει το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων, αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και η παρουσίαση των προβλημάτων θα γίνει από τον κ. Γ. Σαρελάκο, συνεργάτη – εμπειρογνώμονα και υπεύθυνο Έργου του Πανελληνίου Δικτύου Πόλεων για την ένταξη. Εξάλλου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, θα συζητηθούν και ζητήματα εκπαιδευτικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών

 

Σύσκεψη του ΕΚΛ με συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

To Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί, με σχετική ανακοίνωσή του, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού «σε κοινή δράση και αγώνα για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος «έκτρωμα» του Χατζηδάκη (ν. 4808/2021). Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα». Η σύσκεψη οργανώνεται σήμερα στις 6:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο των 4ου και 37ου Δημοτικών Σχολείων (Κουμουνδούρου και Ανθίμου Γαζή).
Το ΕΚΛ συντονίζεται «για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και καλεί τα Σωματεία του Νομού σε καθολική καταδίκη και απειθαρχία στις αντεργατικές διατάξεις».

 

Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός, που βρίσκεται στην πόλη μας, κάτωθεν του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:
-Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, 6 μ.μ: Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.
-Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 7:30 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στις 4 μ.μ.: Εσπερινός Ιερά Παράκλησις και τελετή του Υψώματος.
Προς αγιασμό των πιστών, θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

 

Συνέλευση Παιδικής Στέγης
Το Σωματείο Ελληνική Μέριμνα –Παιδική Στέγη Λάρισας οργανώνει συνέλευση την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στον χώρο της Παιδικής Στέγης, με θέματα: Ενημέρωση μελών για την πορεία της συμφωνίας με τον Δήμο Λαρισαίων, οικονομικός απολογισμός και απόφαση κύρωσης της συμφωνίας με τον Δήμο Λαρισαίων.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ.

 

Συγκέντρωση Λαρισαίων Σιδηροδρομικών την Πέμπτη
Μεθαύριο Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των μελών του Συλλόγου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Άγιος Φίλιππος» στη Λέσχη Σιδηροδρόμων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα μοιραστούν τα ημερολόγια και οι ατζέντες για το 2022 σε όσους δεν τις έχουν λάβει, ενώ στη συνέχεια θα συζητηθούν και θέματα που απασχολούν τον κλάδο των σιδηροδρομικών.
Σημειώνεται πως θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ παρακαλούνται όσοι προσέρχονται στον χώρο να προσκομίζουν και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

 

Συνέλευση Σωματείου Μαγείρων
Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Μαγείρων Λάρισας, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις 17:30, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου, μεταξύ άλλων θα γίνει συζήτηση για τη διενέργεια εκλογών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι μπορούν να το δηλώσουν και να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής, την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

 

Πρόταση ονοματοθεσίας πλατείας Κων. Κατσίφα
Η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» κατέθεσε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για ονοματοθεσία πλατείας Κωνσταντίνου Κατσίφα -ενδεικτικά την πλατεία στη συνοικία Ηπειρώτικα- προς τιμήν του δολοφονηθέντος Έλληνα, βορειοηπειρωτικής καταγωγής, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου το 2018, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων προς τιμήν των νεκρών στρατιωτών, στο χωριό Βουλιαράτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass