ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Ομόφωνα για πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου ο Δημ. Τάχος

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:44

 

Ο αρχιτέκτονας και νέος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τάχος θα προταθεί τελικά, από τη μείζονα πλειοψηφία, για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής ομάδας «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Παρά την έντονη φημολογία προχθές, η δημοτική σύμβουλος επίσης Αγγέλα Βαγενά δεν έθεσε τελικά υποψηφιότητα για την ίδια θέση, παρότι σημείωσε την ανάγκη συλλογικότητας και τήρησης διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων όπως η επιλογή προσώπων, με αποτέλεσμα να επιλεγεί τελικά ο κ. Τάχος.

Η υποψηφιότητα Τάχου για την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν γνωστή από καιρό με τον νέο δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να επαναλαμβάνει στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση πως «οι άμεσοι συνεργάτες αποτελούν επιλογή του δημάρχου».

Η πολύωρη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας Καλογιάννη έγινε, με την επιθυμία της κ. Βαγενά να αυτοπροταθεί ή να προταθεί από τρίτο, για τη θέση της προέδρου, να έχει διαρρεύσει από νωρίς προκαλώντας «προβληματισμό» για την «εικόνα» που θα δημιουργήσει η νέα δημοτική αρχή προτού ακόμη αναλάβει.

Με μέλη της δημοτικής ομάδας, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, να χαρακτηρίζουν χθες «φυσιολογική, τη διάθεση συμβούλων να προσφέρουν περισσότερα μέσω κάποιας θέσης».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9 προχθές το βράδυ στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» με τον κ. Καλογιάννη να ενημερώνει αναλυτικά τους παρευρισκόμενους για τις προηγηθείσες επαφές του με υπηρεσιακούς παράγοντες. Τόσο για την κατάσταση του Δήμου Λαρισαίων, κατάσταση την οποία θα κληθούν να διαχειρισθούν από την ερχόμενη Δευτέρα, όσο και για τρέχοντα θέματα, όπως μεταξύ άλλων οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, η ενδοδημοτική κινητικότητα κ.λπ.

Με τον κ. Καλογιάννη να δίνει τέλος έμφαση στο πλαίσιο λειτουργίας της δημοτικής ομάδας. Αρκετά μέλη της δημοτικής ομάδας έλαβαν τον λόγο, καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς ενώ ασκήθηκε και κριτική για ελλιπή ενημέρωση αφού για παράδειγμα, σύμβουλοι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τόνισαν πως διά του Τύπου πληροφορήθηκαν την απόφαση του δημάρχου να τοποθετήσει τη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Λαρισαίων τον απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας Γιάννη Ταφύλη.

Ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε χθες και επίσημα ότι ο κ. Ταφύλης θα καταλάβει τη νέα θέση αιτιολογώντας την απόφασή του, όπως και τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει ο κ. Ταφύλης στο πλαίσιο των αποφάσεων και της πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής.

Κριτική, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τη διαδικασία επιλογής συνεργατών όπως και για την ανάγκη συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στην επιλογή προσώπων, άσκησε και η κ. Βαγενά η οποία ωστόσο δεν κατέθεσε τελικά υποψηφιότητα, με το σώμα να υιοθετεί τελικά ομόφωνα την πρόταση Καλογιάννη για την υποψηφιότητα Τάχου.

Με τον κ. Καλογιάννη να αποσαφηνίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι «η επιλογή των άμεσων συνεργατών αποτελεί απόφαση του δημάρχου».

Ομόφωνα επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, επιλέχθηκαν και τα μέλη της δημοτικής ομάδας που θα εκπροσωπήσουν την παράταξη στις δυο επιτροπές του Δήμου Λαρισαίων, την Επιτροπή Οικονομικών και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Στη συνεδρίαση ζητήθηκε τέλος η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις εκλογές αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας που θα διεξαχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται πως η πλειοψηφία της νέας δημοτικής αρχής θα εκλέξει 13 αντιπροσώπους (14 με τον κ. Καλογιάννη) ενώ από τη συνέλευση προέκυψε πως 15 – 16 σύμβουλοι δεν έχουν αντίρρηση να κατέλθουν στις εκλογές με τον αριθμό των αντιπροσώπων να οριστικοποιείται στην επόμενη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με τον ορισμό επίσης και άλλων συνεργατών του δημάρχου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass