Εκπαιδευτικοί του 26ου Δημοτικού στην Κροατία

ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΗΚAΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ERASMUS

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 15:11

Εκπαιδευτικοί του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA101 με τίτλο «Εφαρμόζοντας Βέλτιστες Πρακτικές- TEAM_UP» πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια τον Αύγουστο στο Ζάγκρεμπ

της Κροατίας.
Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid-19 υιοθετώντας την οδηγία της Ε.Ε. για green travel και ο φορέας υποδοχής έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών. Στην επιμόρφωση συμμετείχαν η διευθύντρια του 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας Σταγιάννη Αικατερίνη, ο υποδιευθυντής Τσιάτσιος Ιωάννης, οι εκπαιδευτικοί-δάσκαλοι Γεωργοπούλου Γλυκερία, Κατσάρα Αικατερίνη, Πατρωνίδης Δημήτριος, Τσιγάρα Δήμητρα, Χατζηιωάννου Χριστίνα και η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Μπαλή Αρετή.
Το TEAM_UP (Teaches’ Efforts to Ameliorate Methods for Upgraded Pupils) είναι ένα καινοτόμο σχέδιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας που αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και στη δημιουργία μιας κοινότητας σχολείων που θα προσφέρει πρωτοποριακές συνεργατικές μεθόδους στην επιμόρφωση και την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, η επιμόρφωσή τους σε θέματα διαχείρισης του σύγχρονου σχολείου, η εκπαίδευσή τους στη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων, τη γνωριμία τους με την Ευρώπη και τη λειτουργία άλλων εκπαιδευτικών συστημάτων. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 3 βασικούς άξονες που περιλαμβάνουν ποικιλία δραστηριοτήτων.
Α) Neuroeducation and Coaching,
Β) Τeachers’ Toolkit for the 21st Century Skills-Hands on Approach και
Γ) Technology and Media in Education.
Το σχολείο έχει καταστρώσει ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης, όπου με εφαλτήριο τη δραστηριότητα κινητικότητας, θα αξιοποιήσει τις δεξιότητες και εμπειρίες του επιμορφούμενου προσωπικού, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις ενδοεπιμόρφωσης και ενέργειες με απώτερο στόχο την ενημέρωση και εμπλοκή του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση όλων αυτών των γνώσεων η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της μέχρι τώρα παρεχόμενης εκπαίδευσης μέσα από σύγχρονες και καλές πρακτικές. Επιπλέον, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να βοηθήσουν στην καινοτομία και ανάπτυξη του Σχολείου, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή διάσταση και εξωστρέφειά του και προετοιμάζοντας το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από χώρες της Ευρώπης. Θα εξασφαλίσει τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών και θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός σχολείου σύγχρονου και ελκυστικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass