Κόκκινο ποτάμι ...οργής για τις διανομές

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ «E-FOOD» ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ «ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ» ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 21:08

Της Λένας Κισσάβου
Μοτο-πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, πραγματοποίησαν χθες με μηχανάκια και ποδήλατα οι 120 περίπου εργαζόμενοι διανομείς της εταιρείας «e-food», μεταφέροντας αυτή τη φορά ένα μήνυμα: «Είμαστε εργαζόμενοι διανομείς στην εταιρεία της

e-food. Μετά από κάποιες εκβιάστηκες απολύσεις και κινήσεις της εταιρείας, που δείχνουν προς ένα μέλλον αβέβαιο γεμάτο ακόμα περισσότερη αγωνία για την επιβίωσή μας, διεκδικούμε.
- Τέλος στις 3μηνες συμβάσεις αγωνίας και αλλαγή τους σε αορίστου χρόνου με τους ίδιους όρους.
- Αναίρεση των εκβιαστικών απολύσεων.
- Αξιοκρατική και αξιόπιστη αξιολόγησή μας από την εταιρεία.
Θα χρειαστούμε και τη δίκης σας στήριξη, όπως εκείνο το χαμόγελο και την καλή κουβέντα που μας χαρίσατε, όταν εργαζόμενοι ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες (βροχές, χιονιά, παγωνιές, σεισμοί, covid-19, καραντίνες, καύσωνες) βρεθήκαμε πάντα στην πόρτα σας για να σας εξυπηρετήσουμε».
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
Οι συμβασιούχοι διανομείς της εταιρείας στη Λάρισα ενώνουν τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας τα ίδια αιτήματα και δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν αύριο Παρασκευή στην 24ωρη απεργία των διανομέων της εταιρείας σε όλη τη χώρα.
Χθες, για τη συμμετοχή των συναδέλφων τους στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, είχαν κηρύξει στάση εργασίας τις ώρες 12 μ. με 4 το απόγευμα.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Το πανελλήνιο κύμα διαμαρτυρίας των διανομέων της εταιρείας, που ξέσπασε με αφορμή «εκβιαστικά μηνύματα προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους από την εταιρεία, για αλλαγή της συνεργασίας τους, ως αυτοαπασχολούμενοι», όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, δεν φαίνεται να καταλαγιάζει αν δεν λάβει υπόψη της η εταιρεία, τις παρακάτω συμβουλές -προτάσεις των εργαζομένων της:
«Επειδή πάντα ο διανομέας -μεταφέρει κάτι εύθραυστο- το σώμα τους:
1. Όχι άλλες μετατροπές συμβάσεων από μισθωτούς σε freelancer.
2. Επαναπρόσληψη ως μισθωτού, σε όποιον έγινε τέτοια μετατροπή, με τους ίδιους όρους που ίσχυαν στην προηγουμένη σύμβασή του.
3. Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όσους έκλεισαν έναν χρόνο συνεχόμενων συμβάσεων.
4. Κατάργηση του συστήματος αξιολόγησης μέσω της εφαρμογής που υπολειτουργεί, άρα δεν είναι σωστή και η αξιολόγηση. Επανεκτίμηση του τρόπου αξιολόγησης και υιοθέτηση αξιοκρατικού συστήματος αυτής.
5. Πληρωμή όλων των εξόδων βενζίνης για όλους τους διανομείς, ανεξαρτήτως αξιολόγησης.
6. Παροχή καταλλήλου ρουχισμού για οδήγηση μηχανής. Μπουφάν και παντελόνι μηχανής, που να πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας.
7. Ασφάλιση των τηλεφωνικών συσκευών μας για φθορές κατά την εργασία μας (βροχή, υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες, πτώσεις, κ.ά.)
8. Εταιρικός αριθμός τηλεφώνου για τα δεδομένα/έξοδα κλήσεων σε πελάτες ή πληρωμή ποσού (15€ ελάχιστου) ανά μήνα για τα έξοδα αυτά.
9. Εύρεση θέσεων στάθμευσης για παραλαβή από τα καταστήματα και προσαρμογή της διαδικασίας παραλαβής/ παράδοσης στους πραγματικούς χρόνους που απαιτούνται για αυτή. Τερματισμός στην αυτόματη παράδοση, που προκαλεί μόνο άγχος στον οδηγό, με κίνδυνο ατυχήματος.
10. Ειδοποιήσεις της εφαρμογής μόνο για νέα παραγγελία/έτοιμη προς παραλαβή. Οι υπόλοιπες προκαλούν μόνο άγχος/στρες στον οδηγό και αναγκάζουν τη διακοπή της οδήγησης, άρα και καθυστέρηση παραλαβής/παράδοσης. Κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.
11. Αύξηση αρχικού ταμείου διανομέα για την ευχέρεια απόδοσης υπολοίπου στους πελάτες (ρέστα). Εν ανάγκη κατάθεση κάθε δεύτερη βάρδια με χρησιμοποίηση του ταμείου της πρώτης ως αποθεματικό.
12. Ενημέρωση κάθε εβδομάδα/μήνα για το υπόλοιπο κατάθεσης του διανομέα, προς αποφυγή συσσώρευσης πιστωτικού ποσού από αμέλεια. Πρόσθετη δυνατότητα κατάθεσης/μεταφοράς από τον προσωπικό λογαριασμό του διανομέα μέσω e-banking, για διευκόλυνσή μας/καλύτερο έλεγχο οικονομικών.  Σχολάμε στη 01:00 και γυρνάμε σπίτι μας 02:00 επειδή ψάχνουμε ATM να λειτουργεί.
13. Εύρεση θέσεων/σταθμών για τους διανομείς σε καιρικές συνθήκες που απαιτούν κάλυψη/προστασία σε χρόνους που δεν υπάρχουν παραγγελίες προς διευθέτηση (βροχές, ήλιος χιονιά)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass