«Το ΚΚΕ εγγύηση για τη λαϊκή αντεπίθεση»

ΤΟΝΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΓ, ΘΕΑΝΩ ΚΑΠΕΤΗ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2021 21:38

«Το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και προοπτική. Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα, που φωτίζει τη διέξοδο για όλα τα εργατικά λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να

δοθούν λύσεις σ’ αυτά» τόνισε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη μιλώντας στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση με την οποία άνοιξε τις πύλες του, χθες βράδυ στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.
Το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, έχει ως κεντρικό σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό», ενώ περιλαμβάνει ένα διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, στο πλαίσιο των οποίων χθες βράδυ, παρουσία πλήθους νέων, δόθηκε συναυλία από τη Νατάσα Μποφίλιου, ενώ απόψε θα δοθεί συναυλία από τη Γλυκερία σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το Τομεακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ για να ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία!» με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.
Στην πολιτική συγκέντρωση που ακολούθησε, η κ. Καπέτη στην ομιλία της επισήμανε μεταξύ άλλων πως «το ΚΚΕ, η ΚΝΕ απευθυνόμαστε σε εσάς, σε εσάς που νιώθετε απογοητευμένοι, πικραμένοι από την πολιτική, που η πολιτική είναι κάτι ξένο που σχεδιάζεται μακριά από εσάς από τις ανάγκες, από τις ζωές σας.
Απευθυνόμαστε σ’ εσάς που ξέρετε καλά πως σήμερα κουμάντο κάνει η αδικία, πως τελικά ωφελημένοι, όποια κυβέρνηση και να βγαίνει είναι οι ίδιοι, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες. Σε εσάς που εργάζεστε απ’ το πρωί ως το βράδυ για έναν μισθό ή για να κρατήσετε την επιχείρησή σας, με ένα εισόδημα που δεν θα φτάνει να πληρώσετε το αυξημένο πετρέλαιο, την πανάκριβη ΔΕΗ, που ζείτε σε μια πανέμορφη χώρα, αλλά δεν μπορείτε να τη χαρείτε γιατί δεν έχετε τη δυνατότητα.
Απευθυνόμαστε στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, που ζείτε καθημερινά την αγωνία της επιβίωσης. Σε εσάς που το προηγούμενο διάστημα είδατε να καταστρέφεται η παραγωγή σας από τους παγετούς, το χαλάζι, τον καύσωνα και δεν έχετε πάρει ακόμη τις αποζημιώσεις. Είναι ώρα να σκεφτείτε τι πραγματικά φταίει και τι πραγματικά πρέπει να γίνει και πώς».
«Απευθυνόμαστε σε εσάς, που βλέπετε πως έχουμε φτάσει στην εποχή του 5G, πως οι πάμπλουτοι κάνουν βόλτα πολλών εκατομμυρίων στο φεγγάρι, την ίδια στιγμή που η ψαλίδα του πλούτου και της φτώχειας γιγαντώνεται. Πολλά νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν ένα σπίτι με ανθρώπινες συνθήκες, σκέφτονται πόσα λεπτά θα ανάψουν τη θέρμανση, βλέπετε πως σε πολλές χώρες δεν έχει φτάσει το εμβόλιο. Πως λαοί ολόκληροι όταν δεν σκοτώνονται από τις βόμβες των Νατοϊκών ή άλλων ιμπεριαλιστών εξοντώνονται, εκπορνεύονται στο ταξίδι της προσφυγιάς».
Πρόσθεσε επίσης ότι «σας καλούμε να συζητήσετε μαζί μας, να προβληματιστείτε πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ λέει και μπορεί να λέει την αλήθεια στον λαό, γιατί δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις απέναντι στην αστική τάξη της χώρας μας και στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, προειδοποίησε για τις ολέθριες συνέπειες των ανατροπών στον 20ό αιώνα, για τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Το Κόμμα μας αντιπαλεύει την καταστροφική λογική της παραίτησης, της υποχώρησης, της μοιρολατρίας, τις χρεοκοπημένες θεωρίες που διακηρύσσουν το τέλος της ταξικής πάλης. Αντιμάχεται τη διαστρέβλωση της ιστορίας, την αντικομμουνιστική θεωρία των δύο άκρων, που επιχειρεί να εξισώσει τον φασισμό με τον πραγματικό του αντίπαλο, τον σοσιαλισμό. Εμπιστευτείτε το και συμπορευτείτε μαζί μας» κατέληξε η ομιλήτρια.
Η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου, ενώ στον χώρο των δραστηριοτήτων προηγήθηκε συζήτηση με εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, με το μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Γιάννη Παντελίδη, να αναπτύσσει το θέμα «οι θύελλες που έρχονται, θα μας βρουν όλους κρίκους στην αλυσίδα!».
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
Το σημερινό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ, που ξεκινά στις 7 το απόγευμα, αναπροσαρμόστηκε και είναι αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη. Αναλυτικότερα, στην Κεντρική σκηνή θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις: «Έχε τον νου σου στο παιδί...» μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό δρώμενο: «Ημερολόγιο Καραντίνας ενός μαθητή». Κεντρική συζήτηση με θέμα: «Δεν θα ζούμε στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Ο ίδιος ο λαός θα σώσει τον λαό» με ομιλητή τον υπεύθυνο του τμήματος περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, Αντ. Ραλλάτο. Η βραδιά θα κλείσει με το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και σε λαϊκά τραγούδια από τη Γλυκερία.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass