Εναρξη χρονιάς με ...κινητοποιήσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ -ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 21:00

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών,

γονέων και μαθητών της Λάρισας. Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλη της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Αιτήματα για ακόμη μια φορά το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, καθώς και η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό σε σχολικές μονάδες.
«Δύσκολη σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς με τα τωρινά υγειονομικά μέτρα. Η πολιτεία δεν ικανοποίησε το κυρίαρχο αίτημά μας για μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υπάρχουν πάνω από 40 κενές αίθουσες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού για να σπάσουν τα υπερπληθή τμήματα. Ζητάμε επίσης ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας» ανέφερε ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των σεισμόπληκτων σχολείων και συγκεκριμένα για το 21ο Δημοτικό το οποίο θα πρέπει να μεταστεγαστεί και να λειτουργήσει σε όμορη σχολική μονάδα σε απογευματινή βάρδια. «Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό και υπάρχουν αντιδράσεις. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή λειτουργία των σχολείων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Παπαποστόλου αναφερόμενος στα κενά με τα οποία ξεκινά η σχολική χρονιά, ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τα Δημοτικά, καταγράφονται 51 κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων μειωμένου και πλήρους ωραρίου, όπως και 103 Ειδικής Αγωγής όλων των κλάδων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Αθανάσιος Φούντας, που τόνισε ιδιαιτέρως ότι η εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται με τους όρους που οδήγησαν σε πολύμηνο κλείσιμο πέρυσι, στηλίτευσε την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα σχολεία ξεκινούν με τους ίδιους όρους που οδήγησαν στο κλείσιμό τους. Η μόνη θετική εξέλιξη έρχεται από την πλευρά των εκπαιδευτικών, που στην πλειοψηφία τους έσπευσαν να εμβολιαστούν δείχνοντας έμπρακτα τον σεβασμό τους στον συνάνθρωπο. Κάνω έκκληση σε όσους δεν το έχουν κάνει να το κάνουν και να μη δίνουμε χώρο σε σκοταδιστικές ανοησίες που υπονομεύουν τη δημόσια υγεία. Κάναμε το χρέος μας απέναντι στους μαθητές μας. Δεν χρειαζόμαστε υποκριτικούς επαίνους από το Υπουργείο Παιδείας που διαρκώς μας βομβαρδίζει με αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και ψαλιδίζει τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες και γενικά υιοθετεί τιμωρητικές πρακτικές. Καλούμε την κυβέρνηση να εναρμονιστεί με τα νέα επιστημονικά δεδομένα και να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Απαιτούμε να μειώσει τον αριθμό μαθητών, να γίνονται δύο rapid test σε όσους βρίσκονται μέσα στις σχολικές μονάδες, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών που νοσούν για να κλείσει ένα τμήμα και να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα».      

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass