Εφυγαν χτυπημένοι από τον κορονοϊό

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Β. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ -ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2021 19:29

Οικογενειακό δράμα για την οικογένεια Στεργιούλη στη Λάρισα, καθώς ο γνωστός συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βασίλης και η σύζυγός του Ευδοξία έχασαν τη μάχη που έδιναν εδώ και μέρες στο Νοσοκομείο με τον κορονοϊό.

Χθες το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «έφυγε» η σύζυγός του 79 ετών και λίγο αργότερα απεβίωσε και ο ίδιος 84 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Να σημειωθεί ότι στο ΠΓΝΛ νοσηλεύεται διασωληνωμένος και ο γιος της οικογένειας, Χαράλαμπος (51 ετών), επίσης εκπαιδευτικός.
Η κηδεία του Β. Στεργιούλη και της συζύγου του θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 3 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Ο Βασίλης Στεργιούλης γεννήθηκε στη Λάρισα το έτος 1937. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του γράφηκε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1961. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε για πέντε μήνες στο Γυμνάσιο Αμπελώνα (παράρτημα τότε του Γυμνασίου Τυρνάβου) και κατόπιν στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Λύκειον Λαρίσης» Ιάκωβου Μπόκαρη. Με τον διορισμό του (1966) στη Δημόσια Εκπαίδευση υπηρέτησε ως θεολόγος καθηγητής σε διάφορα σχολεία της πόλης και του νομού και ως διευθυντής στα Γυμνάσια Συκουρίου, 6ο και 15ο Λαρίσης και στο 7ο Λύκειο Λάρισας. Μετά τη συνταξιοδότησή του εργάστηκε ως σύμβουλος εκπαίδευσης στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου.
Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του Παραρτήματος Λαρίσης της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων και του Συλλόγου Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Λαρίσης «Ο Απόστολος Βαρνάβας». Παράλληλα με τα διδακτικά του καθήκοντα ασχολήθηκε με το κήρυγμα και τη συγγραφή βιβλίων. Εκφώνησε ομιλίες και έδωσε διαλέξεις σε διάφορες πόλεις, ενώ συμμετείχε με εισηγήσεις του σε πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια. Έχει εκδώσει περί τα είκοσι βιβλία ποικίλου περιεχομένου (θεολογικού, ιστορικού, παιδαγωγικού), ενώ αρθρογραφούσε συχνά στην «Ε», όπως και σε διάφορα εκκλησιαστικά έντυπα.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ευγενική ψυχή του, την πραότητα και την καλοσύνη που τον διέκρινε, αλλά και για την επιστημονική θεολογική κατάρτιση του.

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
Αργά το βράδυ η Πορεία Αγάπης με ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ με οδύνη πληροφορήθηκε τον θάνατο του εκλεκτού ζεύγους, των Λαρισαίων Βασιλείου και Ευδοξίας ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ, δωρητών και εκλεκτών συνεργατών του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού μας Συλλόγου. Εμπράκτως και με κάθε δυνατό τρόπο, στήριξαν τον Σύλλογό μας και δι’ αυτού την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο.
Η πληροφορία του θανάτου συνεκλόνισε όλους μας. Με διαφορά ολίγων ωρών ανεχώρησαν για τους Ουρανούς, σήμερα εορτή του γενεθλίου της Θεοτόκου ο γνωστός Θεολόγος (Λυκειάρχης ε.τ.) Βασίλειος Στεργιούλης και η σύζυγός του Ευδοξία Στεργιούλη (Καθηγήτρια Αγγλικών). Γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα στην πόλη της Λαρίσης με προσφορά στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης.
Θεολόγος και Λαϊκός Ιεροκήρυξ «ο κ. Βασίλης» συγγραφεύς πολλών βιβλίων (θεολογικών, ιστορικών, κοινωνικών), υπήρξεν επί σειρά ετών ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου των Θεολόγων Λαρίσης, Πρόεδρος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Απόστολος Βαρνάβας» με πλούσια δραστηριότητα στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή (στο εσωτερικό και στο εξωτερικό).
Πλούσια η κοινωνική και θεολογική δραστηριότητά τους (με κηρύγματα σε ιερούς ενοριακούς Ναούς, με κύκλους μαθητείας μελέτης Αγίας Γραφής, συμμετοχή σε ομιλίες, διαλέξεις συνέδρια θεολογικού και εποικοδομητικού περιεχομένου).
Η σεβαστή σε όλους μας «κ. Σούλα», αεικίνητος, με πλούσια φιλανθρωπική δράση, υπήρξεν μια σεβάσμια αρχόντισσα της πόλης. Έτρεχε παντού, σε μοναστήρια σε ιδρύματα (Γηροκομεία, Φυλακές, Νοσοκομεία), κατηχητικούς κύκλους, σε οικογένειες που πενθούσαν και δοκιμάζονταν παντοιοτρόπως για να παρηγορήσει, να ενδυναμώσει και να στηρίξει».
Οι εκλιπόντες δημιούργησαν εκλεκτή πολύτεκνη οικογένεια (τρεις καθηγητές Μέσης εκπαίδευσης και μία Δασκάλα Δημοτικής εκπαίδευσης).
Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, εκφράζει ειλικρινείς και ευγνωμόνους συλλυπητηρίους ευχάς στην οικογένεια των κεκοιμημένων αδελφών, αποφάσισε να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία αυτών και εύχεται ΑΙΩΝΙΑ η μνήμη, ο Θεός να κατατάξει τας ψυχάς αυτών μετά των Δικαίων, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ΖΩΗ ατελεύτητος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass