Δίκτυο Πολιτισμού στο Δέλτα Πηνειού

Αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση -ξενάγηση σε Πετρογέφυρο και Κουλούρα

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2021 15:15

Οσοι κατάφεραν και βρέθηκαν χθες στο «Πετρογέφυρο» και στη συνέχεια στην πλατεία της Κουλούρας συμμετείχαν και απόλαυσαν μια διαφορετική, μια άλλη εκδήλωση. Ένα πετρογέφυρο και μια πλατεία ένωσε φορείς και φίλους του περιβάλλοντος και του πολιτισμού της περιοχής, από τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών.


Η εκδήλωση -αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δημ. Γουγουλιάς- ξεκίνησε από το Πετρογέφυρο Α. Κομνηνού από την πλευρά του Πυργετού στις 10.30 όπου ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Λαγός μίλησε για την ιστορία του γεφυριού και της περιοχής.
Άσχημη εντύπωση προκάλεσε σε όλους όσοι παρευρέθηκαν, η μεγάλη δυσκολία προσβασιμότητας στον χώρο, όταν λίγα χρόνια πριν και μετά τη μερική αναστήλωση του γεφυριού ξεναγούνταν εκεί μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων.
Ακολούθησε η συνάντηση στη φιλόξενη πλατεία της Κουλούρας, όπου ο Δημήτρης Λαγός με λόγια απλά και κατανοητά, μίλησε για την ταυτότητα της περιοχής μέσα στον χρόνο από την αρχαιότητα, τον πολιτισμό της, το περιβάλλον της μέχρι τη σημερινή αρχιτεκτονική του τοπίου.
Απαντήσεις σε απορίες και ερωτήσεις δόθηκαν στη συνέχεια από τον συντονιστή της εκδήλωσης, Γιώργο Εμμανουήλ, και ακολούθως πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής από τα παράλια της Αιγάνης (Μεσάγγαλα), τους Γόννους, την Ιτέα, την Καρίτσα, την Κρανιά, τον Πυργετό, το Ομόλιο, την Αλεξανδρινή και το Στόμιο, αλλά και απλοί πολίτες -δημότες της περιοχής.
Αποφασίστηκε τέλος η ίδρυση ενός Δικτύου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Τοπικών Φορέων και Πολιτών του Δέλτα Πηνειού και των Τεμπών, ενώ ορίστηκε πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στους Γόννους, θα οριστικοποιήσει τις προτάσεις, τις θέσεις και τους σκοπούς του δικτύου με βάση όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass