Κατηγορεί τον Δήμαρχο για πολιτικές διώξεις!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2021 15:25

Για πολιτικές τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών η παράταξη «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» του πρώην δημάρχου Κώστα Κολλάτου με αφορμή την υπόθεση ορισμού θερινών υδρονομέων. Όπως καταγγέλει η παράταξη της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος δεν επέλεξε για το Κυψελοχώρι τον επί χρόνια υδρονομέα επειδή «ήταν υποστηρικτής αντίπαλης αυτοδιοικητικής παράταξης», αλλά έναν νεαρό ο οποίος κατά τον διορισμό του... υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία!


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Καταγγέλλουμε πολιτικά τον τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης και η Δημοτική Αρχή διαχειρίζονται διάφορα ζητήματα, διαχωρίζοντας δυστυχώς τους δημότες-πολίτες σε ημέτερους και μη, δημιουργώντας ανισότητες και αδικίες με σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στη ζωή των ανθρώπων.
Η Δημοτική μας παράταξη εξαντλώντας όλα τα περιθώρια τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον Δήμαρχο και τα μελή του Δ.Σ. για την αποκατάσταση της αδικίας, αναγκάζεται να επανέλθει, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη μεροληπτική διαχείριση και διάθεση της Δημοτικής Αρχής.
Αυτήν τη φορά το θέμα έχει να κάνει με τον ορισμό των θερινών υδρονομέων, οι όποιοι επιλέχτηκαν από τον Δήμαρχο, αφού προηγήθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος και όσοι επιθυμούσαν κατέθεσαν αίτηση τον Μάρτιο.
Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους που κατέθεσε αίτηση ήταν και ο παλιός και γνωστός σε όλους επί χρόνια υδρονομέας της Τοπικής Κοινότητας Κυψελοχωρίου, τον οποίο ο κ. Δήμαρχος και οι συν αυτώ δεν επέλεξαν να συνεχίσει, καθώς ήταν υποστηρικτής αντίπαλης αυτοδιοικητικής παράταξης! Μάλιστα στη θέση του επέλεξαν έναν νεαρό, ο οποιος κατά τον διορισμό του... υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Ωστόσο ο παλαιός υδρονομέας υπέβαλλε ένσταση επιζητώντας τη δικαίωσή του. Η ένστασή του απορρίφτηκε από τον Δήμαρχο, με το επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος επί έτη υδρονομέας, ήταν άνω των 65 ετών και υπήρχε δήθεν κώλυμα στη νομοθεσία. Την ιδία ώρα όμως τέσσερις υδρονομείς ορίστηκαν από τον Δήμαρχο στην ηλικία των 66, 68, 71 και 72 ετών αντίστοιχα.
Η κατάφωρη παραβίαση της ισότητας και της αναλογικής αντιμετώπισης, η κομματικοποίηση της λειτουργιάς οργανισμών, καθώς και η πολιτική δίωξη των πολιτών που δεν πρόσκεινται στην παράταξη του κ. Μανώλη θυμίζει άλλες εποχές. Το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με την ασέβεια στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που υπηρέτησε χρόνια από τη θέση του υδρονομέα στον Δήμο μας, ούτε με το γεγονός ότι επιλέχτηκε ένας συνδημότης που εκείνη την περίοδο υπηρετούσε τη θητεία του.
Το θέμα έχει να κάνει κυρίως με τους θεσμούς και τη Δημοκρατία που δυστυχώς στον Δ.ΤΕΜΠΩΝ βρίσκονται σε μεγάλη κρίση!» καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass