Η Καλλιπεύκη του Κ. Ολύμπου αφηγείται…

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2021 15:10

Όλο το χωριό ξετύλιξε για τρίτη χρονιά την κόκκινη κλωστή, στην πλατεία, στις παιδικές χαρές και στο σχολείο της Καλλιπεύκης με οδηγό τον αφηγητή και καλλιτεχνικό διευθυντή της Γιορτής Παραμυθιών Κέας και του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας, Γιώργο Ευγενικό. Ένα τριήμερο με παραμύθια, μουσικές και αναμνήσεις, στην Καλλιπεύκη του Ολύμπου, δίπλα από το δάσος του Ορφέα, στη «λίμνη» Ασκουρίδα, στο οροπέδιο, μια σπιθαμή απ’ τη θάλασσα και δυο από τον κάμπο.


Το κουβάρι ξετύλιξε την Παρασκευή 6 Αυγούστου στην πλατεία της Καλλιπεύκης ο Γιώργος Ευγενικός, η Στέλλα Καρασμάνογλου και η Στέλλα Τσατσαρώνη, οι οποίοι αφηγήθηκαν ιστορίες από τη λαϊκή παράδοση που η αλήθεια τους και ο χρόνος μετέτρεψαν σε σοφία.
Ακολούθησαν το πρωί της επόμενης ημέρας στη βρύση «Μπίμπω» παραμύθια με ζώα που δίνουν συμβουλές και ποντικούς που ζητάνε παντρειές, αλλά και παραμύθια για τη φιλία με ήρωες μικρά ζωάκια που κατοικούν μέσα στο δάσος και ταξιδεύουν στη θάλασσα και στον ουρανό. Αφηγητές και ταξιδευτές οι Γιώργος Ευγενικός, Κατερίνα Θεοδώρου, Μάριος Βουτυράκης, Κάτια Καντούρη, Στέλλα Καρασμάνογλου, Στέλλα Στιβαχτάρη, Στέλλα Τσατσαρώνη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Γιώργος Ευγενικός γλύκανε τις καρδιές με «Το αηδονάκι της Καλλιπεύκης», ένα παραμύθι για ένα αηδονάκι που το κελάηδισμά του γλυκαίνει τις καρδιές, ενώ ακολούθησε συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους μουσικούς Λίνα Καρέτσου και Βασίλη Σαραντινό στο τραγούδι, Κώστα Κωστούλη στο κλαρίνο, Γιώργο Ρέτο στο μπουζούκι και στο λαούτο, Νίκο Μούτσελο στα κρουστά και Λευτέρη Γάλλο στο βιολί.
Το τριήμερο έκλεισε την Κυριακή το βράδυ στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης, όπου ο Γιώργος Ευγενικός αφηγήθηκε και μάγεψε τους ακροατές με ιστορίες σοφίας με δράκους, μάγισσες και ανθρώπους θαρρετούς που ανακαλύπτουν τον πλούτο της καρδιάς και την αξία της αγάπης. Ιστορίες ζυμωμένες με χαλβά και με σεβντά από μέρη ξακουστά της Ανατολής.
Ένα τριήμερο με δράσεις που παρακολούθησε πλήθος μικρών και μεγάλων και που κλείνοντας άφησε σε όλους τη γλύκα της αφήγησης και την προσμονή για την επόμενη γιορτή παραμυθιών του χρόνου στην Καλλιπεύκη του Ολύμπου!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass