Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2021 15:47

Ευχέλαιο στην ενορία
της ΠαναγίαςΤο Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου αμέσως μετά την Ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος θα τελεσθεί στην Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία) Λάρισας αύριο Πέμπτη 12 Αυγούστου και ώρα 19:00. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να

μετάσχουν του Ιερού Ευχελαίου ενόψει της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

ΔΩΡΕΑ
Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Βαγγέλη (Λάκη) Πλατανισιώτη, τα αδέλφια του Γιώργος και Άννα Πλατανισιώτη προσφέρουν χρηματικό ποσό στη μνήμη του στον Σύλλογο «Φίλες της Αγάπης» για τους σκοπούς και το έργο του.

 

«Κάτω η Κυβέρνηση της ΝΔ και η εγκληματική της πολιτική που μας καίει»
ΤΟ ΝΑΡ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Με αφορμή τις φωτιές, το ΝΑΡ – Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «οι πυρκαγιές συνεχίζουν να κατακαίουν σε δεκάδες περιοχές της χώρας. Πυροσβέστες εξαντλημένοι και κατάκοποι κοιμούνται στην άσφαλτο των δρόμων και στις αυλές των σπιτιών που δεν έχουν ακόμη καεί. Χιλιάδες άνθρωποι, αλλόφρονες παλεύουν να σώσουν τα σπίτια τους από τις φλόγες ή να διαφύγουν από τις εστίες των πυρκαγιών που εξαπλώνονται, ακούγοντας την Κυβέρνηση να λέει ότι έχει υποδειγματική στάση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η μοναδική «απάντηση» της Κυβέρνησης είναι το 112 και η εκκένωση κάθε περιοχής που κινδυνεύει ώστε να αποφύγει τυχόν γεγονότα σαν και αυτά στο Μάτι το 2018 στον ανταγωνισμό της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα το «γαία πυρί μιχθήτω» αποτελεί την ουσία της κυβερνητικής αντιμετώπισης και των πυρκαγιών.
Ναι οι μεγάλες πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες, συμβαίνουν πια σε όλον τον πλανήτη και όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης και του ρυπογόνου μοντέλου ζωής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που προκαλεί και εντείνει την κλιματική αλλαγή. Την κλιματική αλλαγή για την οποία το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις, ενώ για χρόνια αδιαφορούσαν, τώρα την αντιμετωπίζουν με τις πράσινες μπίζνες της Ε.Ε. και το «χρηματιστήριο ρύπων» και ως δικαιολογία για την παντελή αδιαφορία τους για το φυσικό περιβάλλον και την αιτιολόγηση των συχνών πια φυσικών καταστροφών για «να νίπτουν τα χέρια τους», όπως κάνει τώρα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Κυβέρνηση που είναι πρωτοπόρα στην εφαρμογή των αντιπεριβαλλοντικών νόμων στο όνομα των «επενδυτών», δηλαδή των κερδών των καπιταλιστών του τουρισμού και της ενέργειας.
Η ριζοσπαστική, ανατρεπτική, αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική αριστερά καλείται να εμπνεύσει και να οργανώσει τον αγώνα του λαού ενάντια στην εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης και τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Είναι αναγκαία η συντονισμένη δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση. Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση έχει πάρει ήδη πρωτοβουλία για άμεσες κοινές δράσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass