Με δημοπράτηση τα έργα στη Θεσσαλία

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2021 17:10

Με τη διαδικασία της δημοπράτησης -και όχι των απευθείας αναθέσεων- να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα που είναι αναγκαία στη Θεσσαλία για την επούλωση των πληγών του «Ιανού». Αυτό προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:
Η Νεοδημοκρατική Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, με πρόσχημα τη γρήγορη αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η φονική πλημμύρα στις 18/9/2020 στον Νομό Καρδίτσας και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, αντί να προχωρήσει αμέσως μετά την πλημμύρα στην προκήρυξη διαγωνισμών και στην κατασκευή των έργων αποκατάστασης, έχει επιδοθεί από τότε και μέχρι σήμερα, σε ένα μπαράζ αναθέσεων δεκάδων εργολαβιών πολλών εκατομμυρίων ευρώ, είτε απευθείας, είτε με διαπραγμάτευση με περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, κυρίως στον Νομό Καρδίτσας, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Η δικαιολογία της είναι ότι οι δημοπρασίες είναι χρονοβόρες, επομένως επιλέγει τη διαδικασία των αναθέσεων γιατί τα έργα έχουν επείγοντα χαρακτήρα.
Αν αυτή η δικαιολογία, μπορούσε να «σταθεί» τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 2020, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για τις εργολαβίες που συνεχίζει να δίνει με ανάθεση σε διάφορους επιχειρηματίες, έναν χρόνο περίπου μετά τη φονική πλημμύρα.
Τα έργα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει όλα και να έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα, γιατί είναι αναγκαία για τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας.
Αυτό όμως δεν έχει γίνει και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας που καυχιέται ότι έδρασε με ταχύτητα και αποκατέστησε τις τεράστιες καταστροφές, όπως και η Κυβέρνηση, είναι υπόλογες απέναντι σε πλημμυρόπληκτους του Νομού Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας για τη μεγάλη καθυστέρηση, παρ’ ότι επιλέχθηκε η διαδικασία των αναθέσεων και όχι της δημοπράτησης.
Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι να προχωρήσουν γρήγορα όλα τα έργα που καθυστερούν, αλλά με τη διαδικασία της δημοπράτησης και όχι πλέον των αναθέσεων, που αφήνουν περιθώρια αδιαφάνειας και συναλλαγής, καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass