Δεν συζητούν μείωση τελών λόγω ...φόρτου εργασίας!

ΑΓΙΑ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ, ΑΛΛΑ Η ΔΕΥΑΑ «ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ»

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2021 21:27

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Πρόταση συγκεκριμένων μέτρων προς ελάφρυνση των δημοτών από δημοτικά τέλη κατέθεσε προ τριών μηνών περίπου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Αγιά 2019 - Νέα Εποχή».


Η πρόταση έγινε για να μπορέσουν πολίτες και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τα συνεχή lockdown, να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους και παρότι έτυχε της ομόφωνης αποδοχής από το σώμα, παραπέμποντάς την για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ακόμη ως σήμερα δεν έχει συζητηθεί, με την πρόφαση του φόρτου εργασίας, όπως υποστηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Εποχής, οι οποίοι σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διενεργήθηκε στις 27 Απριλίου, η παράταξή μας “Αγιά 2019 - Νέα Εποχή” κατέθεσε πρόταση για ελάφρυνση των δημοτών από δημοτικά τέλη, αρχής γινομένης από τους επαγγελματίες του Δήμου μας, από ένα μέρος των χρεώσεών τους προς τη ΔΕΥΑ Αγιάς. Όπως ίσως είναι γνωστό, όλες οι επιχειρήσεις της εστίασης έχουν ως ελάχιστη κατανάλωση τα 20 κ.μ. ανά δίμηνο. Με δεδομένο, όμως, το γεγονός ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης είχαν κλειστά τα καταστήματά τους ή στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργούσαν, θεωρούμε δίκαιο, τα χρήματα τα οποία κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως ελάχιστη κατανάλωση, να τους επιστραφούν σε τρεις δόσεις μέσω συμψηφισμού με τις χρεώσεις των επόμενων λογαριασμών.
Συγκεκριμένα προτείναμε τα εξής:
1. Αναστολή τιμολόγησης του ελάχιστου τέλους 20 m3 στις επαγγελματικές παροχές σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για την περίοδο από τον Νοέμβριο 2020 μέχρι και το τέλος του lockdown.
2. Αναστολή τιμολόγησης του ελάχιστου τέλους 10 m3 στις υπόλοιπες επαγγελματικές παροχές σε επιχειρήσεις μη υγειονομικού ενδιαφέροντος για την περίοδο από τον Νοέμβριο 2020 μέχρι και το τέλος του lockdown.
3. Τον αντιλογισμό των ποσών που αντιστοιχούν στον κάθε καταναλωτή στους επόμενους τρεις λογαριασμούς μετά τη λήξη του lockdown.
4. Να δημιουργηθεί κλίμακα ελάφρυνσης μικρών καταναλωτών με μεγαλύτερη από την ελάχιστη για το ίδιο χρονικό διάστημα.
5. Τη δέσμευση του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΑ ότι θα συγκαλέσει άμεσα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ και θα εισηγηθεί θετικά την απόφαση αυτήν, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα.
Η πρότασή μας συζητήθηκε ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα στη συνεδρίαση και ομόφωνα αποφασίστηκε να παραπεμφθεί το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ ως καθ’ ύλη αρμόδια και να ληφθεί εκεί η απόφαση. Μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη τουλάχιστον δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ, το θέμα δεν έχει εισαχθεί εκεί προς συζήτηση λόγω “φόρτου εργασίας”, όπως μας ενημέρωσαν.
Αναμένοντας τη θετική εισήγηση του Δημάρχου, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό, έστω και με τον ελάχιστο αυτόν τρόπο, ο Δήμος να δείξει ότι συμπαραστέκεται στις δυσκολίες (απόρροια της πανδημίας) των επαγγελματιών. Ελπίζουμε η απόφαση αυτή να ληφθεί σύντομα, σε χρόνο που πραγματικά θα βοηθήσει τους επαγγελματίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass