Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2021 15:02

Σάρωσε η ΑΚΕ κερδίζοντας αυτοδυναμία

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων υπήρξε η μεγάλη νικήτρια στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων

στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, κερδίζοντας μάλιστα την αυτοδυναμία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 391 εργαζόμενοι και στην καταμέτρηση βρέθηκαν 24 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια και 367 έγκυρα.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ) εξασφάλισε 202 ψήφους και 4 έδρες, εκλέγοντας τους:
Χύτα Ε. (139 σταυρούς), Μπιτούλα Χ. (50), Καρκατσέλα Ν. (49), Γκουρνέλη Ι. (43), η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) 61 ψήφους κι μία έδρα εκλέγοντας τη Μόσχη Α. (43).
Από μία έδρα κέρδισαν επίσης η Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση (ΑΕΚ) με τις 54 ψήφους, εκλέγοντας τον Λαγοδόντη Α. (40) και η Παρέμβαση –ΠΣ Εργαζομένων με τις 50 ψήφους εκλέγοντας την Παληογιάννη Α. (41).
Για την Ε.Ε. και τα τρία μέλη που εκλέχτηκαν προέρχονται από την ΑΚΕ και είναι οι: Πλαϊνού Ε. (59), Γαρόφλου Ε. (52), Αναστασοπούλου Σ. (48).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ
Για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ ψήφισαν 391 εργαζόμενοι και στην καταμέτρηση βρέθηκαν 16 άκυρα-λευκά και 375 έγκυρα ψηφοδέλτια από τα οποία έλαβαν:
* Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ) 211 ψηφοδέλτια, εκλέγοντας 5 αντιπρόσωπους, τους Χύτα Ε. (142), Γούλα Ε. (62), Βαβλέκη Α. (56), Μπιτούλα Χ. (53), Καρκατσέλα Ν .(50).
* Παρέμβαση –ΠΣ Εργαζομένων 72 ψηφοδέλτια εκλέγοντας 2 αντιπρόσωπους, τους Παληογιάννη Α. (56), Σωτηρίου Δ.-Ε. (26).
* Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση 55 ψηφοδέλτια εκλέγοντας έναν αντιπρόσωπο, τον Λαγοδόντη Α. (42) και Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών 30 ψηφοδέλτια χωρίς να εκλέξει αντιπρόσωπο. Σημειώνεται τέλος ότι από τις εκλογές αναδείχθηκαν για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ 5 αντιπρόσωποι της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων (ΑΚΕ), από δύο αντιπρόσωποι από την Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση (ΑΕΚ) και την Παρέμβαση –ΠΣ Εργαζομένων και ένας αντιπρόσωπος από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ).

 

 

 

Τιμάται η Μάχη της Σημαίας

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 104 ετών από τη Μάχη της Σημαίας, η Επιτροπή Ιστορικής Μνήμης και Παράδοσης του Νομού Λάρισας θα τιμήσει για δέκατη συνεχή χρονιά τους πεσόντες του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων στην ομώνυμη μάχη, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο και ώρα 11:00 στο μνημείο της μάχης, στην οδό Καρδίτσης (πριν τη διασταύρωση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής-ιστορικός ερευνητής Κώστας Βαϊούλης, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν».


Μνημόσυνο στη Μαρμαρίνη

Ο Δήμος Αγιάς και η Τοπική Κοινότητα Μαρμαρίνης θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 10 π.μ., στην τοποθεσία «Κόκκινος Βράχος» Μαρμαρίνης, για να τιμήσουν τους πεσόντες αγωνιστές ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.


Στους Αγίους Αναργύρους ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Γιορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγ. Αναργύρων Αγιάς την Πέμπτη 1η Ιουλίου, η οποία βρίσκεται στο ενδιάμεσο του δρόμου Αγιάς - Αγιοκάμπου. Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 7:30, θα ψαλεί μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ το πρωί της Πέμπτης, από τις 7 ως τις 10, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τον αρχιερατικό επίτροπο Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή.


Πανηγυρίζει ο ναός των Αγίων Πάντων στο Χαρίσειο Ίδρυμα
Αύριο Κυριακή 27 Ιουνίου εορτάζει ο ιερός ναός των Αγίων Πάντων στο Χαρίσειο ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.
Σήμερα στις 7:30 μ.μ. το απόγευμα, θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Αύριο Κυριακή το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 Δώδεκα νέα κρούσματα στη Λάρισα

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 24 -ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΘΕΝΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ - ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RAPID TESTS

Δώδεκα από τα συνολικά 24 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική επιτήρηση του νέου κορονοϊού, η οποία κατέγραψε 7 νέα κρούσματα στη Μαγνησία, 4 στις Σποράδες και μόλις ένα κρούσμα στα Τρίκαλα. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 395, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.295 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 239 (65,3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.649 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 53 (ημερήσια μεταβολή -18,46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 58 ασθενείς. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.634 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ
Από το Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα τα αποτελέσματα των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με τα οποία όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Συγκεκριμένα:
- ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πραγματοποιήθηκαν 148 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΕ: Πραγματοποιήθηκαν 48 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ: Πραγματοποιήθηκαν 93 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑ: Πραγματοποιήθηκαν 37 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ/ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Πραγματοποιήθηκαν 38 Rapid Test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
Οι μαζικές δειγματοληψίες ελέγχων για την ανίχνευση κορονοϊού συνεχίζονται σήμερα στη Λάρισα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 09:00-13:00 Κεντρική πλατεία Λάρισας. 09:00-13:00 πλατεία Ταχυδρομείου. 09:00-13:00 πλατεία ΟΣΕ.

 

Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνατίου
Το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου θα τελεστεί σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου, το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο επί του τάφου εις τον αοίδιμο προκάτοχό του.


Εκλογές για νέα διοίκηση στον ΤΟΕΒ Πηνειού

Στις κάλπες θα προσέλθουν την Τρίτη 29 Ιουνίου από τις 8:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι οι 85 αντιπρόσωποι του ΤΟΕΒ Πηνειού, προκειμένου να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν την Παρασκευή, ενώ για την εκλογική διαδικασία της Τρίτης έχουν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το νεοεκλεγέν Δ.Σ. προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. Πρόεδρος αναμένεται να επανεκλεγεί ο απερχόμενος Δημήτρης Τσιουρής.


Εκλογοαπολογιστική συνέλευση αύριο στην Αλεξανδρινή

Ο Σύλλογος Αλεξανδρινής θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λάρισας, εκλογοαπολογιστική συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης: α) Ενημέρωση, β) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής και λήψη απόφασης για τις εκλογικές διαδικασίες, γ) Οικονομικοδιοικητικός απολογισμός. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Χθες το τελευταίο αντίο στον δάσκαλο Θ. Ζμπήτα

Τον δάσκαλο του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Θεόδωρο Ζμπήτα, που πέθανε σε ηλικία 52 ετών αποχαιρέτησε η εκπαιδευτική κοινότητα. Η κηδεία του εκπαιδευτικού έγινε χθες στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Λάρισα. Σε συλλυπητήριο μήνυμά της η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κ. Καραγιώργου αναφέρει: «Ο εκπαιδευτικός Θεόδωρος Ζμπήτας, δυστυχώς έφυγε πρόωρα για τις γειτονιές των αγγέλων. Η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αποχαιρετά σήμερα με πόνο βαρύ έναν άνθρωπο αξιόλογο, έναν επιστήμονα εξαιρετικό, έναν δάσκαλο άριστο... Όλοι όσοι συνυπηρέτησαν και τον γνώρισαν από κοντά θα θυμούνται πάντα την ευγένεια και την εντιμότητά του, το γνήσιο ενδιαφέρον και την ειλικρινή αγάπη για τους μαθητές του, το πλούσιο παιδαγωγικό και διδακτικό του έργο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είχε κερδίσει τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη όλων των συναδέλφων. Η πρόωρη απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Προσωπικά και εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου μας και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Τα λόγια του ύστατου αποχαιρετισμού είναι πάντα δύσκολα. Χάνουν την αξία τους μπροστά στην απώλεια. Εκμηδενίζονται. Στον αγαπητό συνάδελφο και φίλο. «Καλό ταξίδι»... θα σε θυμόμαστε πάντα».


Σήμερα η κηδεία του Κων. Κόκκα

Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας, θα τελεσθεί στις 11 σήμερα το πρωί η νεκρώσιμος ακολουθία του Κων. Κόκκα. Ο συνταξιούχος δικηγόρος Κων. Κόκκας έχασε τη ζωή του προχθές το πρωί, σε ηλικία 65 ετών ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Κουτσουπιάς. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον ναό από τις 10.30 το πρωί.

 

 Εκδήλωση για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου»

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας και το ΚΔΑΠ «play STREAM Λάρισα Κέντρο» συμμετέχουν στην εθελοντική πανελλαδική δράση με τίτλο «Από παιδί, σε παιδί», που διοργανώνεται από το δίκτυο Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης «play STREAM» με σκοπό την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου».
Η εκδήλωση στη Λάρισα θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου, στον υπαίθριο χώρο του κοίλου μπροστά από την Ιατρική Σχολή. Περιλαμβάνει παζάρι αντικειμένων κατασκευασμένων από τα παιδιά, τραγούδι, χορό, παιχνίδια, διαγωνισμούς κ.α. σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από την επιστημονική ομάδα των ΚΔΑΠ «playSTREAM». Παράλληλα οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας στην καθιερωμένη τους Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, που διεξάγεται την ίδια μέρα στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας από τις 10:00 π.μ. ως τις 14:00, θα πραγματοποιούν και συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου». Υπενθυμίζεται ότι με τα προϊόντα της Αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες υποστηρίζονται περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες της πόλης μας. Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αναλαμβάνει, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, παραμελημένα παιδιά από την ηλικία των 2 έως των 18 χρόνων. Φροντίζει για τη διαβίωσή τους στα 10 σπίτια που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα, την εκπαίδευσή τους και την ψυχολογική υποστήριξή τους. Επιπλέον, χάρη στις ανιδιοτελείς προσφορές του κοινού και το πανελλαδικό δίκτυο εθελοντών, υποστηρίζει οικονομικά ασθενείς οικογένειες χωρίς καμία κρατική ενίσχυση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass