«Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα που οφείλουμε να σεβαστούμε»

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2021 15:01

«Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ (λεσβία, ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος και τρανς), είναι τα ανθρώπινα

δικαιώματα που οφείλουμε να σεβαστούμε» δήλωσε η εκπαιδευτικός Μαρία Λιοτήρη, μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου (εθελοντική συλλογικότητα), στο πλαίσιο διαδικτυακής διημερίδας που ξεκίνησε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λαρισαίων, με τίτλο «Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στην πόλη της Λάρισας». Ένα θέμα, που αποτελεί ακόμη ταμπού για το μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, έρχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, με ανοιχτό διάλογο στην επιφάνεια και με την πεποίθηση ότι η σωστή πληροφόρηση σχετικά με την ταυτότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό του φύλου, θα βοηθήσει στην εξάλειψη της ομοφοβίας και των ταμπού σχετικά με τους ΛΟΑΤΚΙ.
Στόχος της είναι η κατανόηση των διαφόρων χαρακτηριστικών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, η ανάδειξη ζητημάτων που αυτή αντιμετωπίζει, η ενημέρωση του κοινού της πόλης της Λάρισας και όχι μόνο, αλλά και η γενικότερη ευαισθητοποίηση για τη δημιουργία ενός κλίματος αποδοχής της διαφορετικότητας. Κατά την έναρξη της διημερίδας χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρίτα Απρίλη, η οποία τόνισε την ανάγκη «αλλαγής νοοτροπίας και κουλτούρας της κοινωνίας», σημειώνοντας πως η Επιτροπή Ισότητας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Γιώργος Κατρανάς και ο συντονιστής της διημερίδας μέλος της Επιτροπής Δημοκρατίας και Δικαιωμάτων του Συμβουλίου Νεολαίας, κ. Βαγγέλης Παππάς. Η θεματολογία της, σχετική με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και τον μήνα υπερηφάνειας (Pride Month), που γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, αναπτύχθηκε από την κ. Μαρία Λιοτήρη εκπαιδευτικό, μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου, την κ. Χριστίνα Χελά, επί πτυχίω κοινωνική λειτουργό, δημοσιογράφο, μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου, την κ. Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, συντονίστρια των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ και τον κ. Πάνο Σκεπαδιάνο, υπεύθυνο Εθελοντισμού, Thessaloniki Pride.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η διημερίδα συνεχίζεται σήμερα με το εξής πρόγραμμα: 10.00-10.15: Έναρξη - Χαιρετισμοί. 10.15-11.00: Ισότητα για την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Θωμάς Κέφαλος, διεθνολόγος με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, μέλος της ομάδας Advocacy του Thessaloniki Pride και Απόστολος Καραμπαίρης, εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride. 11.00-11.15: Ερωτήσεις. 11.15-12.00: Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε διάφορες πτυχές της ζωής. Παραδείγματα από εμπόδια και συνέπειες σε τομείς της καθημερινότητας, όπως η εκπαίδευση και οι δημόσιες υπηρεσίες. Έλενα Σκαρπίδου, εκπαιδευτικός, Sexed Educator, υπεύθυνη Τομέα Εκπαίδευσης Πολύχρωμου Σχολείου. 12.00-12.15: Ερωτήσεις. 12.15-13.00: Είναι το εκπαιδευτικό πλαίσιο ένας ασφαλής χώρος όπου τα παιδιά και οι νέοι/ες μπορούν να μάθουν χωρίς να υποστούν διακρίσεις ή/και βία, με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα / έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά του φύλου; Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, συντονίστρια των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ. 13.00-13.30: Ερωτήσεις και λήξη εκδήλωσης.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass